Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Krimi
  • Akční

Recenze (22)

plakát

Poznáš, až to přijde? (2010) 

Nudná a naprosto nezajímavá romantická komedie, kterou nezachránil ani Nicholson.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

jednoznačných pět hvězdiček. potěšilo mě, že britská verze ponechala původní švédské reálie a přitom to ani netluče do očí a uší. jediný problém vidím v tom, že oproti švédskému zpracování jsou všechny ženské protagonistky neuvěřitelné krasavice. Lindu Wallander jsem si rozhodně nepředstavovala jako takovou sexbombu, ale spíš blíž její švédské verzi. no a když už i vedoucí motorestu, u kterého Wallander zastaví, by mohla z fleku dělat modelku, zdá se mi to přitažené za vlasy. příjemné překvapení bylo také v tom, jak to pěkně vodsejpá - dlužno dodat, že ačkoliv v rozvláčnosti je velká část kouzla Mankellových knih, filmu by neslušela a tvůrci seriálu si s předlohami výborně poradili.

plakát

Kawasakiho růže (2009) 

Kromě pomalých prvních 20 minut není filmu co vyčíst.

plakát

Piráti na vlnách (2009) 

Na The Boat That Rocked je opravdu hodně cítit styl Love Actually. Tentokrát sice žádný půltucet příběhů, které by se navzájem krkolomně protínaly, ale pouze dva, jejichž protagonisté se navíc na plátně ani nesetkají. Vytknout lze filmu ledacos: je přeslazený, dramatické momenty zbytečně natahuje se smyčci v pozadí (vlastně celý film by mohl být o dvacet minut kratší), záporné postavy jsou ploché až karikaturální. Zejména konání nenávistného konzervativního ministra zůstává pro diváka záhadou a jeho pravá ruka Twat má dramatický potenicál hodný Shakespeara potenciál, želbohu nevyužitý. Díky skvělému soundtracku, který ostatně ve filmu hraje hlavní roli, se však na všechny chyby lehce zapomene. Loď je hravá a radostná, film barevný a jásavý, holky krásné a v perfektních šatech. Když mužští protagonisté pochodují opilí městem do rytmu šedesátek, kino se zasměje i stokrát omletému nárazu čelem do sloupu. Když oni u toho ti chlapci tak pěkně skákají...

plakát

Valkýra (2008) 

u Valkyrie se nudit nebudete, ale na druhou stranu se z dobře udělaného dokumentu dozvíte víc a možná bude i napínavější. pozitivní stránka věci je, že film neždímá emoce z manželského dramatu ani ze zraněných dospívajících vojáků. aspoň z toho aspoň není titanic.

plakát

Kauzy z Bostonu (2004) (seriál) 

velmi vtipný, sebeironický, takřka absurdní seriál, který si diváky získá odstupem k lehkým i vážnějším tématům. takové perličky jako "v této epizodě jsem vás takřka neviděl" se hned tak nepotkají. na druhou stranu se musíte připravit na časté střídání postav. hlavní je vtip a pár právnických problémů, dlouhodobější nitě v Boston Legal příliš nevedou.

plakát

Andělská tvář (2001) 

Nevím, co všichni maj. Tohle je kostýmní historický velkofilm, který si na nic nehraje, a je v tom dokonalý. Každý záběr je jako obraz, trocha klišé, trocha do očí bijících symbolů, aby to celý došlo i unavený hausfrau, ale vcelku strhující podívaná, hotová symfonie. Navíc takhle v Česku nikdo netočí - což ostatně bude asi jádro pudla. Když se někdo odváží vybočit z laskavého humoru Pelíšků a Koljy, hned je to odpad. Jednu hvězdičku ztrácí film za to, že je opravdu příliš dlouhý a že herci nehrajou, ale plní archetypy, snad s vyjímkou Blažka.

plakát

Moszkva tér (2001) 

Velmi pěkné maďarské dílko o změně režimu v Maďarsku, která je sice českému divákovi známá, ale přesto některé detaily překvapí. Bohatý šmelinář, který se může pyšnit koženou sedačkou a německým pornem, trapná ředitelka gymnázia, nenáviděný synek aparátčika, to všechno vypadá jako živé. Příběh je sice lehce předvídatelný, na druhou stranu mu to ale neubírá na opravdovosti.

plakát

Alles is liefde (2007) 

Nizozemská verze Love Actually nabízí předvánoční romantiku, která neurazí, veselé kostýmy, oko těšící herečky i pohledné představitele mužských rolí. Oproti Lásce nebeské nabízí Nizozemci o chlup méně humoru a více koncentrovaného sentimentu, což ale filmu nijak výrazně neškodí. Vánoční komedie konec konců nemá obsahovat žádné hlubší myšlenky, než že se máme všichni obejmout a líbat.

plakát

Opposite Sex (2000) (seriál) 

příjemná letní oddychovka. jako teenage seriál není opposite sex špatný, má vtipný nápad a několik velmi povedených momentů. hlavní síla je v hercích, kteří hrají opravdu uvěřitelně. milé, ale ke tleskání vestoje to není.