Reklama

Reklama

Kauzy z Bostonu

(seriál)
USA, (2004–2008), 70 h 47 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

David E. Kelley

Hudba:

Danny Lux

Hrají:

James Spader, William Shatner, Candice Bergen, René Auberjonois, Julie Bowen, Monica Potter, Mark Valley, Rhona Mitra, Lake Bell, Gary Anthony Williams (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(101)

Obsahy(1)

Boston Legal je seriál americké televize ABC z právnického prostředí, spadající do žánru dramedy (směs dramatu a komedie), navazující na seriál The Practice. Jeho tvůrcem je David E. Kelley (Ally McBealová, Chicago Hope...). Sleduje mnohdy bláznivé osudy a případy právníků z firmy Crane, Pool & Schmidt a hlavně přátelství Dennyho Cranea a Alana Shorea. Na politickou korektnost se tady příliš nehraje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

furrec 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad možno človek ohrnie nad týmto nosom, ale to by bola vážna chyba, pretože chyba nie je vo vašom prijímači, ale vo vás. Človek sa musí na toto dielko kukať s patričným nadhľadom a potom si to parádne vychutná... Je to pre mňa prvý USA seriál, kde na plnú hubu kritizujú vojnu v Iraku, zaostalé americké (verejné) školstvo a v podstate systém ako taký. Bravo, len tak ďalej. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím pouze po dvou epizodách. Ale ty by měly být nejvíc nej, ať vydržíme. Zatím se nemohu ubránit pocitu, že je to slabá kopie Ally McBeal. Vyloženě jdou vidět podobnosti - "šílený" šéf, podivín advokát. Zbytek takový normál, to bylo i v Ally. Akorát to není až tak moc vtipné a střeštěné jako v Ally, takže to není vyloženě komedie. Jsou tam vtipné momenty, ale nějak to není ono. Na druhou stranu má zase seriál jinou dimenzi, nicméně právničiny tam také moc není, takže je to takové nijaké. Stále ve mě převládá pocit kopírování. Uvidíme... Aktualizace: No, časem se to malinko zlepšilo, nicméně stále je to takový průměr. Ale rád se vždy mrknu, protože to je jeden ze silnějších seriálů, které v TV běží a občas se dost zasměju a pobavím. Takže 3* jsou tak akorát. Aktualizace 2: Začíná mě to dosti bavit. I přesto, že to není bůhví co, tak jsou tam fakt dobré frky a vychytávky a rád se koukám. Jsou to tedy lepší 3, takových 70%. Koukám pravidelně a těším se. Je tam čím dál více absurdit a vtipných hlášek a narážek, prostě a jasně - Denny Crane! Aktualizace 22.7.2009 - dávám o hvězdu více, tj. 4. Poslední díly jsou parádní a fakt se dobře bavím!!!! Danny Crane! Howgh! ()

Reklama

schwejk 

všechny recenze uživatele

David E. Kelley mě dostal - podruhé. Poprvé, když jsem si náhodou pustil premiéru Ally McBeal s geniálním českým dabingem, podruhé, kdy mi bratr pustil epizodu Boston Legal s tím, že "je to docela dobrý"... A ono to bylo ne docela dobrý, ale úplně super! Víc hlášek, víc Jamese Spadera, víc netradiční kamery, víc kalhotek Rhony Mitry! A že je Denny Craine boží, tak za to mluví jeden díl v první sérii, kdy Shatner jen chodí po kancelářích a neřekne nic jiného, než "Denny Craine." A lidi mu tleskají :-D! ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"ZÁSADY? TY VYMYSLELA MOCNÁ ELITA, ABY SI CHUDEJ PLEBS NEUŽÍVAL A JEN MAKAL." Elitní právnická firma, osobití zaměstnanci, nezvyklé případy. Ingredience, z kterých producent a scénárysta David E. Kelley (manžel Michelle Pfeifferové) vaří víc než rád, což nejlépe potvrdí jeho dřívější seriálové úspěchy v podobě 5. sezón Ally McBealové, které by se v podstatě daly popsat totožným způsobem. Kauzy z Bostonu naštěstí nepůsobí jako plagiát bez nápadu a téma nestandardních soudních procesů a vztahů právníků, kteří je vedou úspěšně rozšiřuje. Navíc se i tady podařilo vyloupnout bezprecedentní figurku v podobě Dannyho Cranea, bezchybně zahranou Williamem Shatnerem, který byl po dobu vysílání seriálu tradičně a zaslouženě nominovaný za svůj výkon na cenu Emmy a Zlatého Globa (v roce 2005 nominace proměněny). A nebyly to jediná ocenění, jen James Spader získal za svou hlavní roli Alana Shorea Emmy dvakrát. 80% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Ta kamera je správně béčkový úlet (dramatic look každých pět vteřin, yeah!) a Spader je pořád ňuňánek, na kterého se dá koukat v čemkoli - tohle je navíc docela milá zábavička na všední dopoledne/odpoledne za 3,5*. (ale taky by moh trochu shodit, viď, Honzo :P )__________ Po pár dalších dílech jsem si uvědomila, že mě to asi fakt baví, takže proč nezaokrouhlit na 4*. ()

Galerie (953)

Zajímavosti (8)

  • James Spader (Alan Shore) a William Shatner (Denny Crane) jsou jedinými herci, kteří se objevili ve všech 101 dílech seriálu. (Caszidy)
  • Denny Crane nikdy neprohrál žádný případ. Podle první epizody celého seriálu vyhrál 6043 případů během své 45 leté praxe. (Caszidy)
  • Denny Crane byl 6x ženatý !!!SPOILER!!! (včetně jednohodinového manželství v jedné z epizod druhé řady). (Caszidy)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama