Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Mysteriózní

Poslední recenze (21)

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

"Spider-man není párty trik!" Vyděsila mě hned úvodní scéna a animace s Vulturem, kdy to působilo až moc "počítačově", triky nejsou párkrát úplně nejlepší, no nic, dál se to ubíralo docela slušným začátkem, Michael Keaton správně nesympatickej, nicméně... Začala škola! Chápu, že se kromě soubojů musí odehrávat ještě i něco jinýho, ale tohle ztvárnění je zase příliš kýčovitě americký = outsider, kterej je samozřejmě nejchytřejší z celé třídy, i když... Viděl ho někdo z Vás, že by se učil?! Je přece Spider-man, ne? Nemá čas! Okey, pravděpodobně má i superschopnosti ve vědomostech. Otravná holka, jednoduchá definice. Otravnej kamarád, další jednoduchá definice. Spider-man? Takovej dietnější Deadpool, ale Tomu Hollandovi role sedí, občas se mu povede vážně dobrej fór, například: "Počkejte chvíli... Vy nejste skuteční Avengeři! Hulk vás prozradil." Co funguje? Nápady, překvapivý schopnosti a triky, narážky na ostatní filmy, scéna s výtahem, hudba. Vedlejší postavy jsou vesměs zábavný - udivená teta May, ta jeho zvláštní kamarádka! Vulture podle mě mluví tak, aby se to dobře hodilo do trailerů, ale to je v pohodě. Další nedostatky? Dlouhý. Moc. Slabá akce, moc mě nebavily rvačky s hlavním padouchem, Tony Stark působí lehce nepatřičně. Celkově si myslím, že další díl může být jenom lepší, tohle je takovej nutnej začátek, kterej měl rozjet sérii, takovej snímek pro "sledovače youtuberů". Snad.

plakát

Mlčení (2016) 

"Mám se modlit jen k mlčení?" Andrew Garfield se mi u Zrození hrdiny vůbec nelíbil, hlavně jeho neustále otevřená udivující ústa, ale tady je přesnej. Liam Neeson klasika, to se ani nemusíme bavit. Rozhodně se to nedá vidět vcelku! Já to sledoval během tří dnů a doporučuju tuhle variantu, svým způsobem je tenhle film jako kniha. Přestanete se dívat po určité kapitole a navazujete na další. Celý je to velmi nepříjemný, nekomfortní, jak by řekli moderní lidé. Hlavně ale nutící přemýšlet o tom, co je člověk schopen obětovat pro víru. Víru v cokoliv - tady je to ukázáno v podobě Boha. Nakonec všichni podlehnou. Něco jako parafráze na Orwella v 1984, že když si početnější skupina usmyslí, tak zlomí jakýhokoliv člověka, ať odolává sebelíp. Otázky směřují k Bohu, k jeho mlčení, když se dějí nespravedlnosti. Prostředí je krutě krásný, dlouhý záběry, minimum hudby, příroda. Plynule nenucený. Martin Scorsese podle mýho názoru natočil film, kterým si splnil svoje přání a nehleděl tolik na diváka. Což je rozhodně správný, na rozdíl třeba od Star Wars, který se točí na přání. Snímek ve mně zanechal stopu ještě několik dní po něm. Není samozřejmě pro každýho, ale na Oscarem neměl být přehlíženej. Celkově víc podobných "úvah" a míň mainstreamových komiksových filmů.

plakát

Černá díra (2011) (divadelní záznam) 

"Tak kávu! - S mlíkem? Bez? - Obojí." Blbost. Totální absurdní a nelogická, kdy se prakticky jen opakuje úvodní "rozehrání". Za mě výbornej nápad a přesně takovej, kterej se mi líbí. Práce s detaily, výborný výkony v čele s Trojanem. Bavil jsem se. Jedná se o divadelní záznam, ozývají se smíchy diváků, kulisy se vůbec nemění, má to strukturu, pevnej řád a určitě to není lepší jak naživo, ale je to skvělý. Odjakživa mě bavily úvahy s časem, úvahy, že se události opakují nebo se čas úplně zastaví. Nedá se moc rozepisovat o ději, ani pátrat po odpovědích, proč to proboha je a o čem to vlastně je. Tady je to úplně jedno. Všechno nemá přece vždy danej důvod, i když jsme si zvykli po něm pátrat a pokud není, tak si ho vymyslet a řídit se jím. Bezdůvodnost mám rád. Tahle hra je o smyčce, která nedává smysl. A je to vtipný.

Poslední hodnocení (254)

Národní třída (2019)

28.09.2019

Jedna noc (2016) (seriál)

11.07.2017

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016)

11.07.2017

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995)

11.07.2017

Spider-Man: Homecoming (2017)

10.07.2017

Rozpolcený (2016)

26.05.2017

Manéž Bolka Polívky (1987) (pořad)

23.04.2017

Mlčení (2016)

12.04.2017

Příchozí (2016)

12.04.2017

Reklama