Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Obsahy (11)

Major

Major (2004) (seriál)

Malý Goro Honda obdivuje svého otce a chce se stát jako on profesionálním hráčem baseballu. Svět ale není růžový a Gorův otec kvůli zranění musí předčasně ukončit svoji kariéru nadhazovače, aniž by v ní dosáhl jakéhokoli úspěchu. Světlou chvilku do života mu přinese až seznámení s Gorovou vychovatelkou z mateřské školky Momoko, která připomíná Gorovu zesnulou matku. Dodá mu to energii na poslední zoufalý pokus, jak zůstat hráčem baseballu - stát se z nadhazovače pálkařem. Vše vypadá, že se v dobré obrátí, ale těžké zkoušky rodinu teprve čekají. Goro ovšem nástrahy života překonává a přežívá s nově vytyčeným cílem, nadhazovat v nejlepší lize na světě, americkém Majoru.

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan (1996) (seriál)

Jen díky jedinému muži se imperialistům podařilo sesadit shoguna a dosadit na trůn císaře Meijiho. Byl jím nejsilnější z nich - zabiják s jizvou na tváři ve tvaru X, Kenshin Himura, zvaný Battôsai (mistr tasení meče). Po revoluci ale Battôsai zmizel a nikdo nevěděl kam ani proč. A tak se postupně ze jména Battôsai stala legenda, ale nikdo nevěděl jestli je samotný Kenshin naživu ani co dělá. Kenshin totiž litoval krve, kterou prolil v rámci revoluce a chtěl tento svůj hřích odčinit. Zřekl se jména Battôsai a složil slib, že už nikdy nezabije, a že bude vždy chránit slabé. Tak se toulal japonskem přes 10 let a dokonce si opatřil meč s obráceným ostřím, aby s ním nebylo možné zabít. Osudová chvíle nastává (a zde i začíná seriál), když Kenshin potká majitelku doja Kaoru. Ta hledá legendárního Battôsaie a chce ho zabít, protože po městě masově vraždí někdo, kdo se za něj vydává, a prohlašuje, že používá styl zabíjení vyučovaný právě v jejím doju. Po vysvětlení nedorozumění a následném ztrestání nepravého Battôsaie, Kaoru Kenshinovi nabídne pobyt v jejím doju a ten se rozhodne na chvíli přestat být tulákem (Rurôni) a její nabídku přijme.

Dnes již klasický anime seriál, čerpající ze stejnojmenné mangy s komediálními, ale i vážnými prvky, se řadí k mezi fanoušky nejpopulárnějším a nejúspěšnějším anime sériím vůbec.

Zápisník smrti: Poslední jméno

Zápisník smrti: Poslední jméno (2006)

Pokračování minisérie podle komiksové předlohy. Light Yagami se konečně dostane do blízklosti L a jeho vyšetřovací skupiny. Navíc se ve světě objevuje nový Kira, který vyměnil půlku svého zbývajícího života za schopnost vidět pravé jméno každého člověka, se kterým se setká. Kdyby se Light s tímto novým Kirou spojili, mohli by se celkem snadno zbavit L a všech ostatních vyšetřovatelů. Podaří se L zabránit jejich setkání nebo už je pozdě a musí přijít na jiný způsob jak oba dopadnout?

Zápisník smrti

Zápisník smrti (2006)

První díl minisérie podle stejnojmené komiksové předlohy. Vysokoškolský student Light Yagami se chce stát policejním důstojníkem stejně jako jeho otec a prosazovat právo a spravedlnost. Proto když nalezne zápisník 'Death Note' s jehož pomocí lze zabít kohokoli jen se znalostí jeho jména a tváře, bere to jako příležitost očistit svět od kriminálních živlů jednou provždy. Masová úmrtí kriminálníků se brzy začnou spojovat s nadpřirozeným zabijákem Kirou (podle anglického 'killer') a po jeho stopě se vydává geniální detektiv L. Bude L schopen dopadnout Kiru dřív než ten uvidí jeho tvář a přijde na jeho pravé jméno?

Ueki no hósoku

Ueki no hósoku (2005) (seriál)

Bůh vybral z obyvatel nebes sto kandidátů na jeho místo. Každý z nich má za úkol si v lidském světě vybrat dítě, kterému propůjčí určitou speciální schopnost. Tyto děti pak mezi sebou budou bojovat, až zbyde jediné - a kandidát, který ho vybral se stane novým Bohem. Kousuke Ueki byl vybrán kandidátem na Boha jménem Kobasen, který ho k boji obdařil schopností měnit odpad ve stromy. Kobasen ale nikdy neměl zájem na tom stát se novým Bohem. Chtěl jen prostřednictvím Uekiho zjistit, kam až sahá lidský smysl pro spravedlnost, o kterém nikdy neměl valné mínění. Jeho plán se mu ale vymkne z rukou, protože Ueki se rozhodne bitvu vyhrát za každou cenu a zamezit tak zneužití boží moci, ke kterému se schyluje.

Stranger: Mukó hadan

Stranger: Mukó hadan (2007)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch.

Utawarerumono

Utawarerumono (2006) (seriál)

Mladá dívka Eruru jednoho dne v lese nedaleko své vesnice najde těžce raněného umírajícího muže. Naštěstí pro něj je Eruru vnučka místní léčitelky Tsukuru, která o něj začne pečovat, dokud se za pár dní neprobere. Když se ale neznámý probudí, nepamatuje si vůbec nic ze své minulosti - ani vlastní jméno. Navíc má na obličeji podivnou masku, která nejde sejmout. Zvláštní je i to, že nemá špičaté uši a ocas, jak je pro obyvatele Eruřina království běžné.

Příběh muže, který ztratil paměť a začal nový život je v tomto seriálu ozvláštněn fantasy a místy i sci-fi prostředím stejně jako častými dějovými zvraty.

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku rómantan – Cuioku hen

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku rómantan – Cuioku hen (1999)

Jedné deštivé noci v Japonsku poloviny 19. století zachránil velmistr Hiko Seijuro před bandity malého chlapce. Pojmenoval ho Kenshin (Srdce meče) a sám ho v ústraní vychovával. V patnácti letech se ale Kenshin rozhodne pomoci imperialistům v právě zuřící občanské válce proti Tokugawskému šógunátu, protože se už nemůže dívat na to, jak při ní umírají nevinní lidé. Přes Hikův nesouhlas tak odejde do tábora imperialistů a díky schopnostem nabytým tvrdým tréninkem i výchovou se brzy stane jedním z nejobávanějších zabijáků v celém Japonsku. Teprve pak před ním ale vyvstanou problémy, které si předtím ani nedokázal představit.

Tennis no ódži-sama - Season 1

Tennis no ódži-sama - Season 1 (2001) (série)

Dvanáctiletý Ryoma Echizen je zázračný tenisový talent. V USA už vyhrál několik turnajů celostátní úrovně za sebou. Jeho otec se ale rozhodne přestěhovat do rodného Japonska, kde Ryoma začne navštěvovat Seishunskou akademii v Tokyu. Ta je známá svým silným tenisovým klubem, plným talentovaných hráčů. Přesto Ryoma záhy po svém příchodu porazí několik starších hráčů a stane se jedním z reprezentantů školy. Cesta k vítězství v turnaji prefektury, natož v celonárodním turnaji bude ale dlouhá a těžká. Navíc Ryoma - jak se zdá - má i jiné cíle.

Džúni kokuki

Džúni kokuki (2002) (seriál)

Youko Nakajima je taková normální středoškolačka, snažící se žít podle představ svých rodičů. Něco s ní ale není v pořádku - často se cítí divně a je náladová. Ovšem co je zdrojem jejího neklidu nedokáže říct ani ona sama. Jednoho dne se po vyučování v její třídě objeví muž, který se představí jako Keiki, a s pokleknutím ji slíbí oddanou službu. Zdá se ale, že tahle návštěva nebude ten den jediná. Odnikud se vynoří záhadné létající příšery, které okamžitě na Youku zaútočí. Naštěstí je zde Keiki, který s nimi začne bojovat. Zmatená Youko při boji ztratí vědomí a když se probere, leží sama na břehu neznámé země s hlavou plnou útržkovitých vzpomínek. Kde je a jak se sem dostala? Jak se dostane zpět? Nezdá se jí to celé? Na všechny tyto otázky musí najít odpověď.

Dvanáct království je anime seriál čerpající ze stejnojmeného souboru románů a sbírky fantasy povídek, tedy nikoli z mangy, jak je u těchto seriálů jinak běžné. Ačkoli seriál i předlohy jsou japonského původu, zřízení světa dvanácti království a bytosti, které ho obývají, stejně jako velké části děje, vycházejí převážně z čínské mytologie. Přesto nebo možná právě proto patří tento seriál k nejuznávanějším v daném žánru.

Hunter x Hunter - Yorkshin City Kanketsu-hen

Hunter x Hunter - Yorkshin City Kanketsu-hen (2002) (série)

Lehce vážnější osmidílné pokračování seriálu rozvíjí příběh Kurapikovy pomsty za vyvraždění jeho klanu zločineckou organizací Genei Ryodan. Kurapika se dozvídá, že Genei Ryodan nebyl mafií vyvražděn, a že dokonce jeho členové pátrají po něm samotném. Na jeho stranu se ovšem přidává Gon, kterému se při jeho dřívějším zajetí Genei Ryodan znelíbil, a s ním Killua a Leorio. Tak se začne nanovo odehrávat plán Kurapikovy pomsty, tentokrát s pomocí nejen jeho přátel, ale i Hisoky, který má jak se zdá vlastní důvody, proč mu pomáhat.

Reklama