Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Obsahy (2)

Zahraj to znovu, Same

Zahraj to znovu, Same (1972)

Allan Felix (Woody Allen) se nachází v nepříjemné životní situaci. Odešla od něj manželka a on se neúspěšně pokouší navázat vztah s jinou ženou. Ani není divu, v přítomnosti žen se z něj stává roztěkaný nemotora, který nedá dohromady kloudnou větu. Do toho mu přichází na pomoc manželský pár - nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho zanedbávaná choť Linda (Diane Keaton). Vlastně je tu ještě někdo Humphrey Bogart (Jerry Lacy) z Casablancy - Felixova iluzorní postava, kterou si jakožto fanda toho filmu vytvořil, mu radí jak rázně vyřídit jeho problémy. Film schválně kopíruje některé motivy a přímo i scény z Casablancy.

Tenshi no tamago

Tenshi no tamago (1985)

Tento animovaný film je o dívce, která prochází zcela prázdnou zemí. Nese sebou vejce, které se snaží chránit. Když dorazí do prázdného města potká ji poutník, který by rád věděl co obsah vejce skrývá.

Velmi nejednoznačné dílko, plné symbolů a náznaků. Nechává naplno pracovat dívakovu fantazii, protože otázky, které vám vyvstanou film v žádném případě nezodpoví. Naopak, čím déle se na film díváte, tím více nezodpovězených otázek nám zůstává. Vše podrthuje depresivní a mysteriózní atmosféra, která jde ruku v ruce se skvělou kresbou.

Reklama