Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (95)

plakát

Liberationis (2013) (amatérský film) odpad!

Bohužel se mi to příliš nelíbilo. Celé je to vyskládáno příliš neumětelsky a naivně. Závěrečné vyvrcholení potom působí jako špatný vtip (konečný dvousekundový prostřih už to moc nezachrání). Dialogy mezi Erikem a Klárou jsou příšerně šroubované. Zvlášť začátek u útesu - opravdu to nepůsobí jako když si dva lidi v určité situaci povídají, ale vyzní to přesně tak, jako kdyby tam seděli s lejstrem papíru a z toho četli text a snažili se přitom působit strašně uvěřitelně a přirozeně. Nevím jestli má moc cenu hodnotit herecké výkony. Jsou poměrně žalostné, ale s tím se tak trochu u amatérského filmu počítá. Co mě trochu zarazilo byl neustálý facepalming hlavní postavy. Možná měl přidat k uvěřitelnosti postavy, možná to tak dělal ze zvyku, pro mě to bylo ovšem spíš otravný. Kamera nic moc - amatérská no, ale není nejhorší, jen je to místy dost divně sestříhané. Třeba když jde hlavní postava do knihovny - je opravdu nutné natáčet každý její krok, aby se pak dění v knihovně odbylo třema facepalmama a hurá pryč? Zkrátka mě to moc nebavilo, ikdyž musím řítct, že tam byla jedna světlá chvilka, kdy sem uvažoval o zvýšení hodnocení. Bohužel mi vzápětí došlo, že jen vypli proud a jakmile naskočil, hrůza pokračovala. Za mě ne. P.S. - na odpad to úplně není, ale rozhodl jsem se ho dát, jakmile mi začal tvůrce celého filmu mazat kritické komentáře na youtube (nebyly vulgární ani urážlivé, jen kritické). Naopak tady si zase svoje dílko pod svými profily ohodnotí plným hodnocením. To není přístup, který schvaluji.

plakát

Román pro muže (2010) odpad!

Už dlouho vím, že Viewegh je nula, ale po tomhle filmu to vidím tak, že vedle jeho břídilství i ta nula bledne. Vypointovanost dialogů spočívá v tom, kdy Miroslav Donutil řekne nějáké sprosté slovo. Navíc to spíš budí dojem pěsti zaražené hluboko v bulvě. Film se snaží být sžíravý a satirický pomocí vtipů, které bych se styděl poslat i do Mickey Mouse, protože i tam byly před deseti lety už ohraný. Bohužel to je to "nejlepší" na celým filmu (+ slečna Pauhofová...to je pro mé svědomí snad jediná omluvenka, že jsem tu srágoru viděl fakt do konce) . Nic víc tam v podstatě ani není. Vyprávění je absolutně nezvládnuté, všechno slepené lepidlem, které připomíná prasečí sperma. Ono taky, ruku na srdce, není v podstatě co vyprávět, kdybych jako režisér dostal za úkol zfilmovat vieweghův scénář podle jeho knihy, asi bych si nechal poslat pro revolver. Celej tenhle upocený hnůj na kolečkách by měl skončit kdesi v podpalubí okresní videopůjčovny s cedulkou "pro otrlého diváka", protože tohle je fakt úlet v tom nejhorším slova smyslu. Za zmínku ještě stojí oduševnělá hudba, která s debilitou celého filmu pěkně kontrastuje a svědčí o absolutním nevkusu tvůrců.

plakát

Unaveni sluncem 2: Odpor (2010) 

První díl mě ve své době dost uchvátil a tak jsem si od pokračování dost sliboval. To co na mě Michalkov ovšem vybalil mi celkem vyrazilo dech. Co si dovolil s takovým obrovským rozpočtem, to chce opravdu kuráž. Není tu v podstatě žádný příběh, jsou tu jen dvě různé časové roviny, v nichž se vyskytují postavy z prvního dílu, rostříštěné do několika spolu moc nesouvisejících scén, mezi kterými se neustále přepíná. Ostatně už úvodní scéna, kde hlavní hrdina ve snové sekvenci Stalinovi boří xicht do jeho dortu napovídá, že tohle bude "trochu jiné". Jednotlivé scény působí neuvěřitelně sugestivně, stejně jako spousta výjevů a obrazů (mluví se tu spíš obrazem, než slovem...tedy to si aspoň myslím já, slouží mi to zároveň jako útěcha, že z dialogů jsem rozumněl tak polovinu, protože jsem to viděl v Ruštině s polskými titulky). Z historicko-vojenského hlediska je film těžce nereálný (spíš jde vstříc surreálnu) a na mnoha místech překračuje hranice absurdna (německý střelec Štuky, který se snaží ze vzduchu vysrat na nemocniční loď, načež mu je po chvíli prdel rozstřelena světlicí). Z jakéhosi "metafyzického" hlediska velmi přesně zachycuje válečné hrůzy. Na výpravě se jinak opravdu nešetřilo, bojové scény patří mezi povedené a několikrát dají vzpomenout na brutální vylodění ve Vojínovi. S hodnocením se zatím nemohu rozhodnout...rozhodně to není film pro každého...

plakát

Super Size Me (2004) 

Všichni do jednoho tady jíme ještě mnohem větší hovna, než jsou v McDonaldu, ale klidně se tady plácejte po ramenou, jací jste kabrňáci, že nejíte v Mekáči.

plakát

Robin Hood (2010) 

Mohl to být nádherný historický velkofilm na motivy Robina Hooda, ale naprostá neschopnost plynulého vyprávění a zahlcenost logickýma nesmyslema je tak tristní, že to sráží film minimálně o třídu níž. 6/10

plakát

Vyšetřování ztráty třídní knihy (1997) (divadelní záznam) 

"Debil-blbeček, debil-blbeček, debil-blbeček, debil-blbeček. Akorát támhle vzadu, to je snad jediná vyjímka, sedí dva blbečci vedle sebe."

plakát

Švestka (2001) (divadelní záznam) 

"Tomu říkám slovo do pranice, žebřík kluci a deme na to."