Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (28)

plakát

Pochyby (2008) 

Hoffman je opravdu do role kněze dokonalý. Člověka u kterého jsou pochybnosti o jeho sexuální orientaci také nehraje poprvé (Hříšné boogie) a jeho REM při rozhovoru se sestrou Aloysius zpomaluje bití srdce a zkracuje dech. Streepovou rád nemám, ale Amy mě uklidňuje. Škoda relativně pomalého tempa, které sice dobře buduje příběh, ale nestrhne vás (na druhou stranu je velmi dobře, že se film nesnaží být skandální). Celou dobu jsem byl rozhodnutý dát tři hvězdičky, ale když se objevily závěrečné titulky jsem seděl s otevřenou pusou. Shanley se zohnul, ukázal zadek a s pomocí plynu vykázal konsekvenční etiku a její zastánce do patřičných oblastí. Film s nejsilnější punch-line, která odpovídá mému přesvědčení.

plakát

Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem (2007) 

Jsou filmy, které jsou kratší než by podle hollywoodského zvyku měly být a je to dobře (Pochyby) a jsou také filmy, které jsou delší než by měly být a je to taky dobře. Tohle je druhý příklad. Necelé první dvě hodiny se trochu táhnou s kvůli velkému počtu postav, které jsou asi známy především americkému publiku a alespoň mě dělalo trochu problémy s v nich orientovat. Hodně to zpříjemňuje jako vždy zářící Jesse Pitt a slizounský Robert Affleck (já jsem ho narozdíl od většiny ani chvíli ne-nenáviděl), kterého vám musí být líto. To co vynáší tento film na nebes je především nejlepší filmová smrt všech dob. Samozřejmě mluvím o vraždě Jesseho. A dlouhý dodatek věnující se životem Roberta Forda po jeho nejslavnějším činu. V kombinaci s jedním z nejlepších soundtracků se to na 5 hvězdiček vytáhne.

plakát

Burianův den žen s Eliškou Bučkovou (2008) (pořad) 

Eliška se snažila představit jako inteligentní a konzervatvní dívka. Bohužel když ji postavíte do situace, kde si musí vybrat mezi dvěmi možnostmi, nedokáže zvolit jen jednu. Holt, každýmu konzervativci nebylo dáno... Přesto si myslím, že je jednou z nejpůvabnějších missek posledních let. :-)

plakát

Láska nebeská (2003) 

Vysoce kvalitní romantická komedie ve které se objevili alespoň dva z mých obíbených herců (Linney a Neeson), naplnila podstatu žánru. Romantiky tam bylo plno a několikrát jsem se i upřímně zasmál. Nejvíce mě dostal ale Sam. "Je snad něco horšího než naprostá agonie lásky"? Že to bylo přeslazené, všechno kromě dvou příběhů skončilo klasickým happyendem klidně odpustím, protože o to tady právě go. Láska nebeská mě přesvědčila, že film s Hugh Grantem nemusí být blbost, do té doby jsem si myslel opak. Na druhou stranu má film i své nedostatky. Místy kýčovitá kamera a předloooooouhý konec a kýčovitá hudba, přes kterou se prostě nepřenesu. To sráží hodnocení ke 4+. Mimochodem Martine McCutcheon má opravdu pěknou tvářičku.

plakát

Princezny z Kreuzbergu (2007) 

Nic jsem nečekal, takže jsem nebyl zklamán. Netušil jsem jestli jde o skutečný dokument, nebo "jakože dokument". Na obyčejný dokument to na mě působilo uměle, pro "jakože dokument" to bylo prostě samo o sobě velice slabé. Moralitky ze začátku, kde se mladí diváci dozvídají, že by se asi měli učit apod., očekávám od rodinných seriálů, ne od dokumentárního filmu. Výběr hlavních hrdinek nebyl zrovna šťastný (vychrtlá blondýnka a dvě brunetky plných tvarů o kterých máte dojem, že jsou dvojčata, takže za 92 minut filmu nemáte šanci je rozlišit). Film je i přes svou hodinu a půl hrozně dlouhý, zažijete nudu a nikoliv sofistikovanou. I hip-hopový soundtrack, který bych jako fanoušek tohoto stylu normálně ocenil, byl značně nedokonalý (opravdu se mi líbila jen ta stopa s trubkou //Klara + Turek//) a spíše rušil. Byl jsem rozhodnut dát odpad, ale když ke konci se ukázal ten debilní Turek pracující ve fastfoodu, kterej se furt chichotal, jeho zákazník se na něj díval pohledem, který jsi rozhodně zaslužil a následný střih na údržbu kuchařského náčiní mě rozesmál tak, že jednu hvězdičku Princeznám z Kreuzbergu přece jen dám. Holt není všechno Die Welle, co je z Německa.

plakát

Tropická bouře (2008) 

Skvělý části (např. intelektuální Robert Downey "Já nečtu scénář, scénář čte mě", "Co?" - Jay Baruchel, starej plešatej slizkej rap milující Cruise) střídají trapné (především Jack Black) nebo mrtvé. Režisérsky je to ovšem slabé a i když jsem po skončení chtěl dát 4 hvězdičky s 24hodinový odstupem hodnocení snižuji. Btw. Cruise jsem poznal až v polovině filmu, protože jsem pořád čekal že vyběhne s naolejovanými svaly z džungle a Bouře je možná jediný film ve kterém jsem se díval i na závěrečné titulky.