Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie

Recenze (121)

plakát

Fallout (2024) (seriál) 

Dojem z první série je vcelku dobrý, ač je zbytečně utápí ve snaze narvat co nejvíce referencí z her a druhá část série je pomalá, nudnější, bez prakticky jakéhokoliv překvapení. Celkově to není špatné, ale závěr stál za prd a popravdě bych si raději zahrál znovu Fallout 1 a 2, než si někdy pustit tento seriál znovu.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Opět nádherně animované s výborným dabingem a stylizací, ale příběh a efektivita vyprávění většinu času  kulhá na obě nohy. Ano, některé momenty jsou velice pěkně udělané, emoce stříkají na všechny strany, ale 5 minut ze 140 minutové stopáže nedokáže přebít tu neskutečnou nudu.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

S těžkým srdcem můsím hodnotit tento díl výrazně níže než předchozí dva filmy. Ať už z hlediska dialogů, vtipů, střihu, postav, času věnovanému postavám, aby mohli rozvinou to, kam míří je vše výrazným downgradem. Hodně dobrých nápadů, ale ať už dáno omezením kreativity ze strany Disney, snahy Jamese Gunna to celé z hlediska Marvelu zabalit nebo jednoduše jen násilné snahy wrapnout všechny dějové linky ... nedopadlo to, dle mého názoru tak dobře, jako mohlo. Doufám, že Gunn pod DC bude navazovat kvalitou na Suicide Squad 2 a Peacemakera než na tento film. PS: Chudák Kraglin, který končil Guardian of Galaxy 2 jako postava s masivním potenciálem.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

V podstatě jsem tento film viděl omylem a musím říct, že to byla nejlepší filmová chyba za poslední měsíce. Překvapivě svěží zpracování fantasy, s hromadou referencí, které nejsou vtíravé a využívají jen lore D&D. Velice dobré obsazení i herecké výkony, popravdě až v půlce filmu mi došlo, že vlastně koukám na Michelle Rodrigez.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 18: Doly na Mandaloru (2023) (epizoda) 

Je to lepší než první díl? Je ... protože to už snad ani horší být nemohlo, ale bohužel pachuť kvality questů a dialogů z MMORPG zůstává pevně zakomponována v první polovině této epizody. PS: Vážně jsou Mandaloriani v této verzi takový srabi, že se nikdo 20 let neopovážil stopnout taxi na Mandalor a lakmusovým papírkem zjistit, jestli se tam dá dýchat? Já vím, že u některých filmů a seriálů se říká - vypnout mozek, ale mě už pomalu dochází co vypínat, vypnout ještě víc mozek při sledování Mandaloriana a budu v komatu.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 17: Odpadlík (2023) (epizoda) 

Po té co Andor ukázal, že i na StarWars se dá ještě koukat a nemusí být jen svojí parodií, která je založená na neustálé recyklaci referencí na předchozí materiál a vše zalévající v tupý fan service, je tu opět Mandalorian a jede svoje ohrané pecky. Jedna hvězdička je za nové verze loutek, které mají tolik detailů, že už prakticky z blízka nevypadají jako z plastelíny ... škoda, že veškerý talent padl na vizuální podobu seriálu a na použitelný scénář nebo režii už nezbyl budget.

plakát

Vánoce pod jmelím (2022) odpad!

Něco tak extrémně stupidního jsem snad ještě neviděl.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Ač režie, hudba napovídá, že by mohlo jít o návrat do fomy pro Tima Burtona, vyklubal se v průběhu této série předvídatelný seriál, který se snaží velice efektivně zlikvidovat veškeré motivace a myšlení hlavních postav po uplynutí 1/3 série. Asi nejlepším hercem celé této série je Victor Dorobantu (to je ten co hraje Věc) a na druhém konci spektra je Zeta-Jones. Veliké zklamání, veliké množství fileru ... bohužel nepomohlo zastírání, "kdo za to může", které se vkradlo do scénáře v poslední třetině a bylo docela jasné, kdo za vším stojí.

plakát

Andor - Ulice Rix (2022) (epizoda) 

Pointa toho, že se většina hybatelů příběhu ocitne ve finále na jednom místě sice nedává moc smysl, ale celkově jde o velmi povedené finále. Bylo i hezké, že kotva Syril (to je ten jako ho v 1/3 seriálu vyrazili a zbytek se motal jak vařená nudle a bylo ho prakticky jen periodicky připomínáno, že ještě neumřel) měl i jednu scénu, kdy něco udělal.