Reklama

Reklama

VOD (1)

Mandalorian se vydává na důležitou cestu. (Disney+)

Recenze (70)

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, pardon, ale tohle po Andoru působí jako chudý příbuzný z řad sobotní ranní pohádky pro děti. Fan-project s lepším CGI, který sice pravověrným fanouškům "filoni-verse" nabídne přesně co chtějí, ale mně to přijde jako málo. Na těch 35 minut to zabaví a nudou u toho nepojdete, ale je to prostě a jen papundeklová a poněkud infantilní vycpávka času bez pořádné výpravy a podle zajetého mustru. Aspoň, že ta westernová atmosféra pořád funguje. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemný úvod do třetí série. Zdaleka se nejedná o nejlepší epizodu seriálu, dokonce ani nejlepší první díl série, ale i tak dokázal tento díl skvěle zkombinovat vše, co máme na Mandalorianovi rádi, a předvedl nám solidní akci, humor, roztomilé momenty s Groguem, staré i nové více či méně bizarní rasy a postavy, propojení s širším Star Wars vesmírem i pokračování Mandalorianského mýtu. Jen bych se obešel bez těch dialogů plných expozice a vysvětlování, a naopak bych ocenil delší stopáž. 7.5/10 ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těsně před tím, jsem viděl epizodu animovaných The Bad Batch a to se jen těžko člověk ubrání srovnávání. Většina fandů SW se mnou asi souhlasit nebude, ale ta animovaná odnož CW už přinesla epizody, kterým nový Mando nesahá po kotníky. Nejde o vizuál, ten má parádní; velmi oceňuji ústup od CGI a návrat k "živým" maskám a loutkám ( i za tu cenu, že to občas působí až pohádkově - velitel pirátů....Jožin z Bažin meets Unterwasserman). Ale jde o to, že od Manda čekám víc. Ten potenciál tam je. Jenže když vidím, že je celá epizoda o třech návštěvách, které působily podivně nedůležitě, spíš jako záminky... . Je fajn, že je zpět další SW projekt, ale i když nebudu srovnávat s Andorem, nebo BB....tato epizoda byla jen další velký fan mrkanec. Nicméně....je první, rozjezdová, není důvod být přehnaně kritický. 68% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Star Wars se sice ještě nějakou dobu do kin nevrátí, v seriálové formě ovšem žijí naplno. A po téměř dvou a půl letech se se svou 3. sérii vrací Mandalorian. Vyplň v příběhu Dina Djarina a jeho adoptivního syna Grogua sice vyplnil seriál Boba Fett: Zákon podsvětí, teprve nyní ovšem dochází na start regulérní 3. série Mandaloriana. K režii se u 17. kapitoly vrací Rick Famuyiwa (druhá, šestá a patnáctá kapitola) a hned start 3. série vrhá diváky do nového příběhu, který si již na počátku zvládne diváka získat. U Disneyho se sice bude nevyhnutelně škrtat a dotkne se to i seriálů na Disney+, na 3. sérii Mandaloriana to ovšem ještě není znát. Produkční hodnoty jsou pořád parádní a hned úvodní scéna po představení toho, jak vlastně funguje zasvěcení mezi Děti Hlídky, dochází na akci, která krapet připomene závěr startu 2. série, potěší ovšem fakt, že Famuyiwa zvládá očividně s akce s netvorem vymačkat maximum. Mandaloriané musí pracovat jako tým, akční stránka je svižná, hned od startu nechybí pár zajímavých vizuálních nápadů a poté dochází k nástupu již ikonického dua - Mandaloriana a Grogua. Již první dvě série (+ doplněk z Boba Fett: Zákon podsvětí) pracovaly s motivem rodičovství a otcovství, 3. série s tím poté prozatím pokračuje. Grogu tak dostává pár rad od ostříleného adoptivního tatínka, pořád zvládá být roztomilý a víceméně dětsky krapet mimo obraz (především v pasáži s dobře známými Anzellany), především je mezi nimi nadále cítit to pěkně vybudované pouto.  3. série se při svém startu vydává cestou jasně vedeného příběhu, kdy to ovšem vypadá, že nebude chybět pár scenáristických odboček. Hned zde se představují nový pirátský syndikát, který je klíčem k jedné vtahující vesmírné honičce, která představuje poměrně zajímavého záporáka. Přitom všem je radost sledovat, že si jistým vývojem skutečně prošel i Greef Karga v podání Carla Weatherse, který se ovšem pořád nebojí oprášit staré časy v momentě, kdy je to potřeba.  Právě v pasážích, kdy jde zdánlivě do tuhého, se oprašuje známá westernová atmosféra, která je se Star Wars již neodmyslitelně spjatá, dostatečné produkční hodnoty jsou vidět i na dostatečném zastoupení různých známých i nových ras (design zmíněného Goriana Sharda je velmi výrazný), závěr poté ukazuje, že nová pouť rozhodně nebude snadná. Lepší uvedení do 3. série ovšem prakticky nebylo možné, kdy se již nyní vyplatí očekávat, co vše tvůrci nabídnou v následujících 7 epizodách. This is the way! ()

jim_clark65 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už tak očividné to ani nemôže byť :D , z Manda je len čistá stupídna prvoplánová videohra, ktorú by ste dostali, ako CDečko niekde v cereáliách, do toho ešte používajú celý seriál, ako promo pre toho "alzáka", o ktorom každý prízemne uvažujúci človek povie: "ááh, no nie je ten Grogu tak chutnučký?".  Tento diel, akoby pokračoval v logike a kvalite tam, kde príbeh Manda naposledy skončil = v Boba Fettovi, napr. súboj s tým krokodílom absolútne nedáva zmysel, len lacná sprostosť, ktorá nič nenadstavila len zo seba ostatní Mandovia urobili hlupákov. Taktiež, rôzne prestrihy na "Alzáka" sú asi nejakou zúfalou snahou odvrátiť pozornosť od otrasného a miestami nelogického scenára. (ako napríklad v úvode pri rozhovore Manda s kováčkou) Snáď sa to v ďalších dieloch vylepší ale veľmi by som v to neveril, infantilný Filoni spolu s Favreauom sa budú zjavne len točiť v kruhu a celá táto séria bude podobná úrovni Boba Fetta alebo nebodaj až Kenobiho. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • „Kalevala“, název planety, kterou Din Djarin (Pedro Pascal) a Grogu navštívili, aby viděli Bo Katan (Katee Sackhoff), má v našem světě jiný význam. Kalevala je název finské epické básně, příběhu obsahujícího zpívající čaroděje a mořské příšery. (mikki089)
  • Pirátská vlajková loď by měla být starý separatisický křižník, který jsme mohli vidět ve hrách „Star Wars: Republic Commando“ a „Star Wars: The Force Unleashed“. Znamená to, že piráti a jiná kriminální verbež převzala techniku Separatistů po skončení Klonových válek. (Veskoslav)
  • První neanimovaný snímek Star Wars, kde se objevují Purrgilové. (mikki089)

Reklama

Reklama