Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (9)

Vražda v Orient expresu

Vražda v Orient expresu (1974)

Soud dvanácti dobrých a čestných mužů, dvanáct bodných ran, dvanáct velkým písmen, dvanáct cestujících a jeden nepotrestaný vrah. Musím se přiznat, že tento film jsem viděla mnohokrát a svého času jsem ho znala téměř nazpaměť . Královské herecké obsazení společně s atmosférou stísněného prostoru vlaku dokázalo rozehrát nebezpečnou hru, po které si každý rozmyslí jestli ještě někdy pojede lůžkovým vlakem. Ač možná pro některé méně stravitelný Albert Finney se chopil svého úkolu se ctí a nabídl nám Poirota, jako nerudného, nemotorného chlápka, kterého není radno rozčílit. I pod touto maskou se skrývají pověstné šedé buňky mozkové, které neomylně odhalí vraha, nebo snad vrahy? Nakonec je ještě nutné se zmínit o zbytku obsazení, které bylo hvězdné. Noblesa všech herců byla po zásluze obměněna Oscarem pro I. Bergmanovou. Jediné, co nemohu překousnout je změna dabingu!!!!!

Tak dlouho tě miluji

Tak dlouho tě miluji (2008)

Tak tento film mi vyrazil dech. U nás sem vůbec jeho existenci nezaznamenala do té doby, dokud ho nedali jen tak v televizi. Mám ráda tato civilní dramata, která si na ni nehrají a přitom k vám promlouvají. Je to nenásilné, ale přitom na to již nikdy nezapomenete. Zoufalství matky a namyšlenost společnosti, která vidí svět černobíle je právě tím, co dělá tento film filmem s velkým F. Kristin Scott Thomas hraje bravurně, její kolegové stojí v těsné blízkosti za ní a já se neubráním pěti hvězdičkám.

Čokoláda

Čokoláda (2000)

Pokud nejste předem vybaveni, doporučila bych vám, aby jste ještě před zapnutím televize skočili do obchodu a koupili si pořádnou tabulku čokolády. Věřte mi, budete ji potřebovat, protože právě v tuto chvíli se ve vašem obývacím pokoji otvírá nová čokoládovna. Zcela nekonvenční, plná tajemství, která vám změní od základu život. Jednou okusíte a už nikdy nebudete chtít přestat. Do malého provinčního městečka, kdesi ve Francii přijíždí mladá žena Vianne společně se svojí dcerkou Anuk. Otevřou si malou čokoládovnu, kde se mísí vůně a chuti z celého světa. Společně s nimi přichází i nový vítr, který přináší změny, na které ne všichni jsou připraveni. Navzdory starostovi se má obchůdek čile k světu a v jeho útrobách nevzniká pouze ta nejlepší čokoláda, ale i nové osudy obyvatel. Nejedna rodina se dává znovu do hromady, rodí se nová láska a sebeúcta k sobě samému. Lasse Hallstrom společně s herci a celým štábem předvedl překrásný příběh, který končí možná trochu smutně, ale rozhodně dobře, příběh který pohladí, potěší a vy si ho stejně jako čokoládu postíte znova a znova.