Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (71)

plakát

Po strništi bos (2017) 

Zdenda S. to se mnou umí jako Titanic se třináctkou! Já brečím i u Akumulátora... Obecná škola byla velmi vysoká laťka. Byl to film většího kluka v poválečné Praze. Byl o něm a byl jeho očima. Bos na strništi je ještě o menším chlapci, který z Prahy přijde na vesnici. Těm, co film nepochopili bych doporučil, aby se ve své dětské duši zavrtali hlouběji. Eda se vyvíjí, pořád roste a vliv konce války vnímá jinak na vesnickém prostředí, kde samozřejmě autor využil svůj dar vytvářet poetické a ikonické scény. Jen se je teda nedaří plynule spojovat s dějem. Eda Souček ve srovnání s vesnickými kluky vypadá jako retard, ale to je jen tím, že je to Pražák (desetině svých spoluobčanů se omlouvám). Je krásné vidět, jak Eda na vesnici postupně hrubne. Dokonce přijde i čas, kdy přijde domů s "prázdnýma kalhotama" - to není zrovna jak trénink Rockyho. Děsně se mi líbí, jak přijímá rodinné postoje. Rodiče mu vysvětlili co a jak, tak se podle svých rodičů chová. V ničem se nerejpe, prostě přijímá, co za názory a postoje mu bylo předáno. Díky periferní rekognoskaci terénu vnímá i náznaky odlišné reality, kterou nechápe, opět přirozeně ji přirozeně vnímá a přijímá. Nepřemýšlí o tom, ale své emoční rovnice přirozeně mění, když prostě pozdraví Vlka, kterého zdravit nemá, protože nezdravit mu bylo blbé. Mám Edu rád a rád si ho zařadím do skupiny filmů, které si pouštím pořád dokola, protože mi dělají dobře. Daří se mi na film dívat Edovo očima a díky tomu se mi fil líbí. Vetchý a Voříšková skutečně nemají co hrát. Je to škoda. Potěšil mě Kaiser, který věkem zraje do dramatického herce. Už od do obslužnosti Anglického krále umí dát svým postavám hloubku. Zdenda se mi strašně líbil, když třídě vysvětloval zpěv ptáků :-) Líbila se mi scéna, jak Eda dostal štípanou od starší spolužačky na tanku "osvoboditelů", líbily se mi primitivní lekce dědy Třísky atp. Mě napoprvé zvhly oči asi třikrát.

plakát

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010) (seriál) 

Miluju gangsterky a miluju gangsterky z doby prohibice. Hlavní role Buscemiho je nepopsatelně kvalitní. Miluju výpravu, zápletky, dlouhodobý vývoj seriálu po dobu celé prohibice v "zapádokově" Atlantic City, miluju i znělku. Postupem času však seriál znatelně ztrácí jas a atraktivitu. Doporučuji všem, co mají rádi kvalitní gangsterky, ale pokud tě začne seriál nudit, klidně ho přestaň sledovat... Už to lepší nebude. Prostě to pozvolna upadá. Když nedokoukáš všechny série, nic se nestane. Do konce to dá jen oddaný divák Buscemiho.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Sleduji od začátku po několika letech znovu: tenkrát to bylo něco "WOW"!!! S odstupem času, kdy si myslím, že už Dextera znám mám pocit, že to je prostě jen sado úchyl... Je však stále sympatický a důstojný úchyl, který tenkrát lámal rekordy ve sledovanosti a s odstupem času se nedivím. Ten "temný jezdec", kterého má on, má každý z nás. Ať chceme, nebo ne, musíme si "temného jezdce" přiznat. Proto je sympatický... Je navíc dokonalý, dobře natočený, poutavý, jednotlivé epizody mají důmyslný děj, zápletky a příběhy. Postupem epizod atraktivita upadá, takže jsem rád, že to "nějak" skončilo (i když.... ne úplně :-) ) - třeba se po pár letech dočkáme zase znovuzrození Dextera. Pozitivně HODNOTÍM hlavně: téma, zpracování, kvalitu, poutavost, vynalézavost a odvážnost. 4 hvězdy tenkrát a držím stále. Jsem fanda.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

BRUTÁLNÍ NÁTĚR! Tohle je temné zrcadlo do tvaru kosočtverce, které se vysmívá každému v jeho obraze, kdo se do něj podívá. Tolik sarkasmu a černého humoru najednou v nenápadném ČT seriálu nelze čekat. Během dvou týdnů jsem si to pustil 3x! Na produkci ČT to je neuvěřitelně vostrý. Jde to krásně "do živýho" a divím se, že se ještě nikdo neohradil (Hrabiš, Slováci, Poláci... my ubohí Češi...) V první chvíli jsem nechápal, na co se dívám, ale z ničeho nic: kastrační fór... a po pár vteřinách mi dochází... a další sekanec do masa... a do srdce...Věřím, že časem plno hlášek z tohoto seriálu zlidoví :-) Jen tento seriál dnešní dobou nebyl přijatý tak, jak si zasloužil.

plakát

Room (2015) 

Citlivost zpracování tak těžkého tématu, jasné podání a herecký výkon malého Jacka jsou dechberoucí.

plakát

Robin Hood (2010) 

Rozpatlaná, ukecaná fraška s Russellem Crowem a nesmyslnou stopáží. Kdyby se to aspoň nejmenovalo Robin Hood...

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Asi nejsmutnější film, který jsem kdy viděl. Kam se hrabou všechny ta válečná dramata a romantické frašky... V tomhle robotickém filmu je tolik lidské lásky... Spielberg je majstštych! Konec filmu a věčné čekání na maminku je asi nejhorší scéna, kterou znám... Smutná pohádka pro dospělé

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Nějakou dobu jsem přemýšlel, zda to je sračka, nebo velmi vydařený film. Nakonec to dopadlo dobře. Těžko lze hledat tak nadlehčenou a propracovanou komedii, která hraje vysokou hru. Je to asi nejvypatlanější gentlemanský film, co jsem viděl. Bitka v kostele ***** - kam se hrabe Gladiátor nebo Neo z Matrixu :-)

plakát

Marťan (2015) 

Vesmírně pozitivní podívaná. Ve 3D vyniká krása vesmíru a nekonečného prostoru. Přes dlouhou stopáž film utíká velmi rychle. Není tam slabé místo. Akce střídá akci. Osobnost novodobého Robinsona se znatelně vyvíjí a Matt Damon úžasně hraje. Nejlepší věc na filmu je to, že ač tam jeden průser za druhým, každou vteřinu jde o život, neustále se vtipkuje. Film je moc pozitivní. Zahřál na duši.

plakát

Interstellar (2014) 

Strašně roztahaný, děsně ukecaný a dojem slabý. Vím, co ve mě tvůrci chtěli zanechat, ale nepovedlo se jim to. Nolan vypráví svým obvyklým stylem, ale zabil slušnou sci-fi.