Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

Star Wars: Vadná várka (2021) (seriál) 

Vadná Várka skončila. Každý od toho podle mě měl velký očekávání. Na frontě uvedení galaxie do kontextu postrepublikové éry byl tento seriál úspěšný pouze částečně a to pouze v omezené podobě. Místo toho jsme ale dostali poměrně kvalitní akční drama, které se vypořádává s tématy loajalita a adaptace veteránů ve svém smyslu. Trochu mě mrzí, že postavy z Clone Wars šly poněkud do pozadí. Včetně Echa, který má být součástí Bad Batch a ta show vás tak nějak nutí si oblíbit ty nové postavy, ale my, co jsme koukali od mala na Clone Wars už ty postavy oblíbené MÁME, tak jsem na to tak nějak koukal a říkal si: "Tak kdy už se konečně zase objeví REX?!" Každopádně, tuším, že nás ještě něco čeká... dějové linky s Codym a Wolffem zůstaly hezky pootevřené. Neva, OG členové 99 jsou sami o sobě dost zajímaví a ačkoliv se ze začátku může zdát, že se charakterově nic moc nepohybují, řekl bych, že třetí sezóna jim dává velkej říz! Možná to není, vše, co jsme chtěli, ale stojí to za to!

plakát

Americký gigolo (2022) (seriál) 

Velmi komplexní milostný krimi příběh s mnoha různými aspekty. Jednotlivé dílky záhady jsou velmi dobře rozdistrubovány do všech epizod tak, aby vás to udrželo při životě. Jon Bernthal odvádí parádní práci jako vždy, stejně jako všichni ostatní herci. Prostředí, ve kterém se děj odehrává je velmi cizí, ale zároveň dobře představitelné v realitě. Jediné, co mi vadilo na celém seriálu jsou ty úvodní titulky, které jsou ději samotnému tak cizí, že jsem je vždy musel proskipovat, abych se dostal do té nálady, kterou potřebuju na sledování něčeho takového :D

plakát

Tales of the Walking Dead - Amy/Dr. Everett (2022) (epizoda) 

Zatím asi nejlepší z série. Nový, unikátní pohled na svět "mrtvých", který šikovně pracuje s odbornými pohledy na přírodní procesy sukcese. Co možná chybí je dopad této apokalypsy na rostlinstvo a zvýšení biodiverzity v této oblasti. Příliš se to zaměřuje na živočichy, aby to nebylo tak nudné pro široké obecenstvo.

plakát

Tales of the Walking Dead - Blair/Gina (2022) (epizoda) 

Nemůžete prostě udělat dobrou 45 minutovou standalone epizodu, kde žádný z charakterů není ani trochu sympatický. Jako, tvůrci si asi řekli: Jó, uděláme něco originálního. Třeba zkopírujem koncept Na Hraně Zítřka, ale charakteři nebudou mít ani ponětí, co dělaj, dokud se prostě nestane to, co se má stát. Jako, nápad dobrý, provedení o něco horší. Když jsem to dokoukal, tak jsem si řekl: Tyv*e, to jsem těch 45 minut mohl dělat něco lepšího. Taky, jsem teď trochu alergickej na woman momenty, ale to je moje věc.

plakát

Banda: Ďábelské historky (2022) (seriál) 

Tento seriál je jako repelent na lidi se slabým žaludkem a morálním perfekcionismem. Je to prostě jako love death & robots, ale hloubka je nahrazena humorem. Brutalita zůstává na stejné úrovni, stejně jako fakt, že některé epizody jsou úžasný, u jiných vytáhnete mobil z kapsy docela automaticky. Tak si prostě sedněte k počítači, moc nejezte a neberte drogy a užijte si vnitřnosti lítající vzduchem jen tak pro smích. Pokud na to nejste stavění, tak si radši nepouštějte ani trailer.

plakát

Boba Fett: Zákon podsvětí - Kapitola 2: Kmeny Tatooinu (2022) (epizoda) 

První dějová linka se odehrává ve městě Mos Espa. Myslím, že Boba teprve teď začíná ukazovat své charakteristické rysy hrozivého a nekompromisního veterána. Co mi trochu vadí je to, že Fennec je pořád takový nic nedělající poskok. Tím myslím, že není zatím moc důležitá pro velký obrázek děje. Doufám, že se dočkáme jejího setkání s Boba Fettem a snad i s jeho novým kmenem. Podle mě by se měla časem zapojit i do té druhé dějové linky. Atmosféra Duny (2021) v druhé dějové lince je naprosto nepřehlédnutelná a to jsem si opravdu užíval. Ne, že by to byl rip-off, ale  ten dějový koncept je velmi podobný. Co se této dějové linky týče, jsem velmi spokojen. Žral jsem každou sekundu. Hudba byla velmi vtahující a myslím si, že nám to trochu napovídá, k jak velké změně u tohoto charaktera došlo a jaké jsou vlastně jeho nové úmysly. Což je boží, protože teď jsem opravdu zvědavý, kam obě tyto linky vedou a kdy se setkají.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Jak se chová globalizovaná civilizace v tváři globální pohromy? Covid-19 je pouhá trial verze toho, čeho se dočkáte v tomto snímku, který dle mého překonává očekávání. Až když se dostanete na konec a vzpomenete si na všechny ty zvěrstva, který se ve filmu odehrály, můžete si říct: "Jo, takhle se to asi stane." Čili, až jednoho dne budete tváří v tvář kataklyzmatické pohromě, buďte v klidu. Ničemu to nepomůže.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Narozdíl od jiných filmů o 2. světové válce má tento naprosto odlišný přístup k celé tématice. Opravdu málokdy se nám dostane film, který dokáže dodat pohled "z druhé strany". Ze strany těch "nácků a skopčáků", kteří jsou západní tvorbou opravdu znelidšťováni. Jojo Rabbit proti tomuto bojuje opravdu nádherným způsobem. Ukazuje nám, čím si vlastně Němci doopravdy procházeli a jak velký impakt měla strana a její válka na jejich životy. Mladý Jojo ztvárňuje zfanatizovaného jedince, který si vytvořil imaginárního kamaráda Hitlera, jež je ztvárněn samotným režisérem a scénáristou Taikem Waititim. Mám za to, že to je právě to, co dělalo Jojovu performanci tak unikátní. V jeho věku to musí být opravdu těžké, ale šlo vidět, že Waititi se do toho opravdu ponořil a díky tomu to fungovalo perfektně. Tento film opravdu bojuje na všech frontách a dle mého názoru velmi úspěšně. Je to dojemná, komediální, romantická, ale i hlouběji historicko-politická podívaná.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Moment, to byl film? Já jsem teda měl pocit, že se dívám na dvouhodinový hudební videoklip. Víte co, takové ty filmy, které nemusí nutně dávat smysl, jenom jsou pěkný na koukání a poslouchání. Čili, pokud bychom toto měli hodnotit jako film, tak si myslím, že to byl propadák na úplně všech frontách. Tento film byl na poslední chvíli předělán od základů a je to opravdu poznat. Spousta linek, které v tomto filmu můžete spatřit, nevede nikam, protože tento film nemá zájem vám vysvětlit, co se v něm vlastně děje. Tento film má zájem vám jenom ukázat hezký kostýmy, Harley Quinn pod kostýmem samozřejmě, nesmyslný dialogy typu "We are bad guys, it's what we do." nebo také jinou písničku každých třicet vteřin a to opravdu nepřeháním. Možná, kdyby se do filmu přidaly "laugh tracky", které jistě znáte z Přátel, tak bych se možná i zasmál některým z vtipů, které jste zde pod lupou mohli najít. Charakteři spolu interagují naprosto minimálně a nějakým způsobem se z nich stanou nejlepší kamarádi na život. Neptejte se proč. Tento film opravdu nemá zájem vám to vysvětlit. Už se ani nebudu pouštět do zpracování Jokera, protože mě to už opravdu vytáčí neskutečným způsobem.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Již dlouho jsme čekali, co vyleze z Jamese Gunna poté, co nám bylo ohlášeno, že má 100% kontrolu nad tímto filmem a myslím, že jsme se dočkali opravdu kvalitní podívané. Jediné, co se mi docela nelíbilo byl fakt, že Will Smith byl nahrazen prakticky totožným protagonistou charakteristicky, ale to není až tak zlé. Idris Elba obstál dobře a ve finále se mi jeho zpracování líbilo i více. Gunnovi se podařilo obsáhnout celý děj bez jakýchkoliv slepých uliček, a také nechat vykvést všechny hlavní charaktery, až ani nejsem schopen říct, který se mi z filmu líbil nejvíce. Rozhodně stojí za zmínku Ratcatcher 2, jejíž příběh je opravdu krásný doják a stejně jako u všech ostatních, nádherně zpracovaný. Humoru by se tu podle mě nedalo co vytknout, místy jsem se opravdu začal řezat smíchy. Ale humor je samozřejmě subjektivní, setkal jsem se s mnohými opačnými názory. James Gunn nám dovezl opravdu krásně barevnou podívanou a musím ještě dodat, že jsem si opravdu nikdy nemyslel, že by někdo byl schopen úspěšně zpracovat záporáka Starro The Conqueror. Potlesk by si samozřejmě zasloužil i výběr hudebních interpretů, stejně jako samotný soundtrack.