Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Biografie (4)

Maxmilián Petřík (režisér / scenárista)

17.02.2024

Maxmilián Petřík už od dětství experimentoval s tvorbou amatérských filmů. V roce 1967 dokončil studium na katedře dokumentární tvorby FAMU. Vystudovanému oboru se chtěl věnovat i nadále, proto se stal režisérem pro produkční společnost Krátký film Praha, která se zaměřuje na naučné a dokumentární filmy. U společnosti působil… (více)

Adam Lysek (herec / kameraman)

02.08.2018

Už od mala byl vychováván v křesťanském stylu. Odjakživa jej bavila práce s filmem. Pokoušel se tak na portálu YouTube zaujmout lidi svým nezvyklým humorem a minifilmy. To se mu dařilo. Díky tomu se mu podařilo na svém kanálu na YouTube nashromáždit přes 300 000 odběratelů. Živí se hlavně natáčením hudebních videoklipů na… (více)

Valerie Tian (herečka)

20.07.2018

Valerie Tian je kanadská herečka, která se proslavila filmem Juno v roce 2007. Má čínské předky, ale i přesto má ráda USA a Kanadu. Ve volném čase se učí novým věcem, čte, plete a učí se jazyky.Její první role byla ve filmu Santa Claus 2. Dále byly spíše méně známé role, jako například X-Men 2 a Probuzená smrt. V roce 2007 se… (více)

Václav Glazar (herec)

19.07.2018

Herec, scénárista, dramaturg, pošťák, to vše byl český herec Václav Glazar. Po roku 1990 se Václav Glazar rozhodl odejít z chovu psů a donášení poštovních dopisů na televizi. Zprvu se živil jako scenárista pro televizi Prima. Poté v roce 2003 založil s Jiřinou Kottovou a Jaroslavem Čejkou kabaret, ve kterém zpíval, režíroval a… (více)

Reklama