Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Black Widow (2021) 

Překvapilo mě, jak nízké hodnocení tento film má a možná i proto mě tak mile překvapil, protože jsem od něj moc neočekávala. Přitom měl spád a ukázal, jak vnitřně silná musí Natasha být, že je mi teď ještě víc líto, že ji v Avengers nechali odejít. Ale třeba, vzhledem k pravděpodobnému směrování dalšího děje série do paralelních realit, se někde ještě objeví. Film má navíc naprosto úžasnou a silnou hudbu. Autora hudby jsem neznala a vůbec mě nepřekvapuje, že je to údajně nadějný student od Hanze Zimmera.

plakát

O vánoční hvězdě (2020) (TV film) 

Jako vánoční televizní pohádka se mi moc líbila. Krásné prostředí, pokus o fantasy a jednoduchý příběh. Jen od druhé půlky bylo vidět, že si najednou tvůrci nevěděli rady s dějem a tak to bylo trochu dějově zoufalé jen, abychom se nějak (jakkoliv) dostali k nějakému konci. Ale v pohádkách posledních let je tato pohádka za mě určitě ta povedenější.

plakát

Náš domov (2010) 

Film, který je třeba více vnímat, než poslouchat, co kdo říká. Stejně jako hlavní hrdina, tak i divák se postupně vyvíjí a přechází z jedné na druhou stranu, protože všechno má svůj čas a k pochopení toho, co všechno se ve filmu děje se přichází postupně. Kéž by se sprituálních filmů točilo více.

plakát

Emma. (2020) 

Emma je moje nejoblíbenější kniha od Jane Austen. Takže jsem musela vidět i tuto verzi. A je zábavná, tím nemyslím vtipná, protože vtipná opravdu není. Je to taková taškařice. Bohužel mám srovnání s Emmou z roku 1996, což je zpracování, které mám opravdu hodně ráda. Tohle nové zpracování je specifické v tom, že už dopředu poznáte, kdo s kým bude na konci tvořit pár, což je škoda, protože to pak ztrácí tu šťávu z překvapení. Současně se mi bohužel opravdu nelíbí představitelka Emmy (podle mě vůbec není hezká) a také pan Knightly, který působí spíše jako mladík, než charismatický muž. Dala jsem nakonec 4 hvězdičky, ale jen proto, že Emma je moje srdeční záležitost. Příště raději zase kouknu na verzi z roku 1996.

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Ať si kdo chce, co chce říká, já jsem ráda, že vznikla konečně pohádka, která nevymýšlí komplikovaný děj a více než na efektech či složitých úvahách je založena na obyčejném příběhu. Člověk u toho nemusí přemýšlet, občas se i zasměje a vydrží u toho od začátku až do konce. A to je asi tak vše, co od pohádky čekám. Takže jsem ráda, že taková pohádka po hodně dlouhé době vznikla.

plakát

Grinch (2018) 

Vánoční oddychovka, když se vám nechce dívat na něco náročného a duchaplného. Za mě tedy průměr - nenadchne, ani neurazí.

plakát

Ad Astra (2019) 

Sice se na to hezky kouká, ale to je asi tak všechno. Bohužel. Je to film, kterému tak nějak zapomněli dát děj a myšlenka už vůbec žádná nešla kolem... Poslouchala jsem dialogy a doufala, že to přece jen někde přijde...ale nepřislo. Takže, cca deset minut po skončení filmu už jsem si nebyla jistá, jestli jsem vůbec byla v kině a teď cca po dvou měsících, když ho hodnotím, tak už si vůbec nezpomínám, o čem vlastně byl. Dočkám se konečně nějakého dobrého sci-fi filmu? Připadá mi, že už asi všechny myšlenky tvůrcům došly...

plakát

Zloba: Královna všeho zlého (2019) 

Pro tento typ filmů mám prostě slabost. Krásný vizuál a příběh postavy, která je v klasické pohádce o Šípkové růžence považována za zápornou a přitom to tak vůbec není. Ano, děj byl jednoduchý a předvídatelný, ale to bylo právě to skvělé. Jednou je to pohádka a tak člověk může vypnout mozek a jen se kochat kouzelným prostředím a užívat si emoce.

plakát

Kóma (2019) 

Viděla jsem v rámci festivalu ruských filmů v Praze. Film dávali v ruštině s anglickými titulky. Konečně po dlouhé době zase sci-fi film se zajímavou myšlenkou. Bohužel nebyl scénář dotažen a uprostřed filmu tak přišlo něco, co vůbec nebylo vysvětleno, proč, ale asi jen proto, aby pak mohla proběhnout druhá polovina filmu. Což byla škoda, protože jinak film udržel moji pozornost od začátku do konce a byl i vizuálně povedený, i když ruská krajina a architektura se ve filmu nezapře. Současně, pokud chcete být alespoň trochu překvapení, se nedívejte na trailer, protože to není trailer ale spíš spoiler :-) Ve filmu se už nic moc dalšího totiž nedozvíte. No, až bude film v češtině nebo s českými titulky, podívám se ještě jednou, jestli mi přece jen něco duchaplného neuniklo, ale obávám se, že ne. Ale i tak bych filmu dala klidně i 80 %.