Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Princezna za mě opravdu hezká, tak nějak můj typ, a navíc jsem z ní měl opravdu pocit princezny, což se v předchozích letech málokdy stávalo. Ale dabing do českého filmu prostě nepatří - zkrátka hezkých holek, které by mohly hrát princezny, tu máme dost, tak proč Němka, když potom ani neumíme udělat dobře dabing (zvuková a obrazová stopa kolikrát mimo). Dětská naivita, mentální jednoduchost postav je z bůhvíjaké příčiny chápana jako potřebný prvek štědrovečerní pohádky. Tady už mám pocit, že na Kavčích horách prostě někdo študovanej udělal mustr na štědrovečerní pohádku, a přitom ten mustr vůbec nerespektuje samotný žánr pohádky. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já nevím, Karel Janák už by měl s pohádkami přestat, protože se většinou nezmůže na víc než na variaci na něco lepšího od někoho jiného. Tentokrát může děkovat Tereze Ramba za to, že byl výsledek alespoň nějak zábavný (záživný), protože jedině ona z obsazení alespoň trochu vyčnívá a především díky ní to takzvaně ušlo. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já si určitě cením faktu, že při sledování pohádky o Vánoční hvězdě jsem měl dojem, že koukám na českou pohádku a nikoli snahu o americký paskvil. Druhá věc, která mě vysloveně nadchla, že Vojta Kotek má na sobě bohemáckou šálu, za to palec nahoru. Pokud jde o herce, tak Aňa s Terezou převyšují zbytek o mnoho mil. Zvláštním ukázem je německá herečka Leonie Brill, beru to jako ulítbu německé koprodukci, ale nesedla mě, to už mohla být rovnou Marika Šoposká, když jí dabovala, sice 31 let, ale pořád mladá a nežně vypadající děvucha. Moc se líbily kostýmy. Jen v nebi jsem si připadal trošku jako u Thora a Ondra Sokol a jeho účes to byla zbytečnost, když už tak měl ty vlasy mít zářívý, aby to ladilo s pojmem nejzářivější hvězda, takhle jsem čekal kdy se zjeví Uma Thurman a bude po něm chtít aby jí naučil hmaty a chvaty, protože Kill Bill. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Rok co rok si říkám, že už se na to koukat nebudu. Já totiž nejsem obecně moc pohádkový typ, takže Vánoce bez Soli nad zlato či Šíleně smutné princezny jsou za mne vyloženě v pohodě. Pořád jsem ale nesebral odvahu se sebrat a někam odejít, když se celá rodina sesedne kolem televize a pouští "klasickou štědrovánoční pohádku ČT"... Musím však uznat, že letos po letech nejsem zklamanej a že jsem si pohádku O vánoční hvězdě užil. Není to na přidání do zlatého fondu, ale má to fajn obsazení (Kotek, Ramba, Sokol, K. Hádek, Brill,...) a originální námět s noční oblohou a jejím fungováním. K tomu byť z Německa, ale krásná princezna... Co chtít víc? 80% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Nakonec slušná milá pohádka s parádním hereckým obsazením (né, že by některý z herců herecky exceloval, je to dost pasivní - nejlíp hraje asi Voříš..Ramba, na kterou se navíc krásně kouká a její postava má největší šmrnc, pohádkovost a je zábavná). Německá princezna, u které mě její lipsync přímo sral (Marika Šopovská má sice krásnej hlas, ale slyšet něco co absolutně neodpovídá pohybu rtů mi u české pohádky vážně pilo krev, zvlášť když těch detailních záběrů bylo až až). Chápu, že asi přitekla nějaká Eura a nějaká postava to teda odnést musela, ale že zrovna hezkou princeznu budeme hledat v Reichu a né u nás, to by mě nenapadlo. Tyhle eurodotace na druhou stranu zasponzorovaly obsazení Lucia Malfoye, který byl sice hrozně prkenný, ale dostat do české pohádky čistokrevného kouzelníka je úspěch a já si proto nemohu stěžovat. Nejvíce kvituji, že jde o vážně příjemnou pohádku. Není sice nijak extra originální nebo zvlášť vtipná (byť má ty a ty momenty), ale po delší době jsem si nechtěl vyškrábat oči a kupodivu jsem ani neohluchl, prostě vůbec neurazila! Takže vzhledem k novějším českým pohádkovým počinům posun k lepšímu. Navíc krásné kostýmy a okolí, které mi připomínají Josefa Ladu, se opravdu povedly a jsou milým plusem. Silný nadprůměr, který se sice asi nestane klasikou, ale hravě strčí do kapsy BraTři a podobné "pohádky nové generace". ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • V době natáčení nebyl v okolí zámku Žleby žádný přírodní sníh, a tak si filmaři museli vystačit s umělým. (DexMASTER094)
  • Leonie Brill (princezna Amélie) o kostýmech uvedla: „Bože můj, ty kostýmy! Byly prostě fantastické. Ještě nikdy předtím jsem na sobě ve filmu neměla nic tak krásného. Šikovná paní kostýmní návrhářka (Michaela Horáčková Hořejší) odvedla skvělou práci a její tým vytvořil kostýmy, které mi perfektně padly. Jakmile jsem si je oblékla, opravdu jsem se cítila jako princezna – bylo to jako splněný sen!“ (SONY_)
  • Leonie Brill o pohádce uvedla: „Jakmile jsem si přečetla ten příběh, hned jsem věděla, že do toho chci jít. Protože to není jen obyčejná pohádka. Je to příběh o pravé lásce a přátelství, který nám ukazuje, že v životě jsou důležitější věci než bohatství a společenské postavení. Každý by si ho měl pustit, protože má všechno, co dobrý film potřebuje: dobrodružství, lásku a spoustu kouzel!“ (SONY_)

Reklama

Reklama