Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obsahy (8)

Tajuplný svět Alex Mackové

Tajuplný svět Alex Mackové (1994) (seriál)

Alex Macková je obyčejná 13letá holka se všedními starostmi. Její život však radikálně změní jedna dopraví nehoda. Nákladní automobil, převážející nebezpečný odpad z nedaleké chemičky, havaruje a nebohou dívku potřísní experimentální látka GC-161. Od této chvíle Alex ovládá telekinezi, dokáže metat elektrické výboje nebo se přeměnit do tekuté formy. Všechny tyto vlastnosti jí často pomohou ze situací v nichž jde o holý život, neboť po ní pátrají lidé, kteří už se nemůžou dočkat až si na chemikálií zasaženém děcku vyzkouší své nehumánní pokusy. Na boj proti těmto zlosynům naštěstí není sama. Vždy se může spolehnout na nejlepšího přítele Raye a na svou geniální sestru, jenž se díky své zálibě v přírodních vědách snaží přijít na způsob, jak sourozence dostat zpět do normálu.

Uprostřed Galaxie zahněte vlevo

Uprostřed Galaxie zahněte vlevo (1993) (seriál)

Kvůli otcově podvádění v loterii je rodina 12leté X nucena prchnout ze své planety Zyrgon. Jejich útočištěm se stane Země. Problém je v tom, že na Zyrgonu jsou dospělí považováni za osoby značně nezodpovědné a hlavou rodiny je právě malá X. Ta má plné ruce práce nejen s tím, jak začlenit svoji potrhlou rodinu do nové společnosti, ale i s intergalaktickou policií, která je jim neustále v patách.

Kde je Wally?

Kde je Wally? (1991) (seriál)

¨Waldo spolu se svým věrným psem Woofem podnikají výpravy za dobrodružstvím. K těmto cestám nepotřebují žádný dopravní prostředek, ale jen kouzelnou hůlku, která jim umožňuje pohyb napříč prostorem a časem. V každé epizodě se řeší detektivní případ, k jehož vyřešení je nutné rozluštit řadu záludných hlavolamů a hádanek. Největší problém ovšem je, že Waldo má opravdu špatný orientační smysl, a tak se neustále někam ztrácí. V takovém případě pak záleží na samotných divácích, aby ho mezi desítkami ostatních lidí našli. Hrdinům znepříjemňuje život také Waldův imitátor, mistr převleků a úhlavní nepřítel v jedné osobě proradný Odlaw, jenž si za svůj jediný životní cíl vytknul ukořistit magickou hůlku pro sebe.

Viking Viki

Viking Viki (1974) (seriál)

Vikingský chlapec Viki vyplouvá za dobrodružstvím společně se svým otcem Halvarem a jeho posádkou více či méně statečných chlapů. S touhle partou námořníků procestuje skoro celý svět a podívá se jak za polární kruh, tak do tropů a dokonce navštíví i dosud neobjevenou Ameriku. Urostlí Vikingové si hocha zpočátku dobírají kvůli jeho malému vzrůstu, ale Viki jim dokáže, že chybějící centimetry snadno nahradí svým intelektem. A je to právě on, kdo nakonec svými nápady tahá mocné seveřany ze všech průšvihů.

Připraveny nebo ne?

Připraveny nebo ne? (1993) (seriál)

Židovská dívka Amanda žije po rozvodu rodičů se svojí matkou a svého otce vídá jen občas, jejími koníčky jsou nakupování, poezie a kluci. Elizabeth zvaná Busy má italské předky a spořádanou rodinu s rodiči a třemi bratry, kteří jí znepříjemňují život. Tahle rebelka se zajímá o sport a hraje na bicí. I přes značně rozdílné povahy tvoří tyhle dvě holky duo nerozlučných kamarádek, jenž se musí vypořádat se všemi záludnostmi dospívání. Během jednotlivých epizod řeší klasické starosti s chlapci, školou, oblékáním, kamarády i se svým vlastním, měnícím se tělem.

James Bond Jr.

James Bond Jr. (1991) (seriál)

James je synovcem slavného 007 a stejně jako jeho strýc, se i on rozhodl bojovat s těmi nejhoršími padouchy. Narozdíl od něj však musí zachraňování světa před zločineckou organizací SCUM ještě nějak skloubit s náročným studiem na Warfieldské Academii. Jamesovu nepřítomnost na univerzitě mistrně maskuje dcera ředitele školy Tracy Millbanksová, která ho musí zapírat nejen před svým otcem, ale především před všetečným zbohatlickým synáčkem Trevorem Noseworthem IV. Na stejné škole studuje i vnuk Q s výstižnou přezdívkou IQ, bez jehož sofistikované špiónské výbavy by byl mladý agent dočista vyřízený.

O psu, který ukončil válku

O psu, který ukončil válku (1984)

Začalo to jako domluvená bojová hra, ve které se první skupina dětí snaží ubránit ledovou pevnost a ta druhá ji naopak dobýt za pomoci sněhových koulí. Postupem času však tento konflikt přeroste v regulérní válku se skutečnými obětmi. Na pozadí bojů sledujeme příběhy několika dětských “vojáků“. Jako například slasti a strasti tajného agenta, kterého do opevnění nasadili všehoschopní útočníci. Tento špión se nakonec bude muset rozhodnout na kterou stranu se přidá, neboť se během své mise zamiloval do strážkyně hradu. To velitel obránců má zcela jiné starosti. Jeho pes je už hodně starý a nemocný, a tak se v rodině řeší, jestli by nebylo lepší nechat ho utratit.

Neri, dívka moře

Neri, dívka moře (1994) (seriál)

Neri žije na opuštěném ostrově a druhým domovem jí je moře. Jejími přáteli jsou velryby, s nimiž díky svým plaveckým schopnostem tráví většinu času. Dívka dokonce dokáže s těmito vodními savci komunikovat. Jednoho dne se na ostrově vylodí dva chlapci z nedaleké podmořské základny ORCA. Přes počáteční nedůvěru se s nimi spřátelí a začne je zasvěcovat do života kytovců. Nabyté vědomosti pak využijí i při výzkumu na vědecké stanici. Zároveň se společně snaží přijít na kloub dívčině podivnému původu, který, jak se později ukáže, je ještě tajemnější než se na první pohled zdálo.

Reklama