Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Může mi někdo prosím vás vysvětlit, proč jsem z tohoto filmu tak na větvi a hltám každý záběr? Hlavní herci jsou vpravdě famózní, ale to by přeci nestačilo. Příběh je také úžasný, ač se ke konci pro mnohé nepochopitelně láme, ale já "jim to žeru" i tak. Pomoc:)...

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Neskutečně milý a jemný film, jeden z mých vůbec nejoblíbenějších. Ústřední dvojice je naprosto perfektní, zbývající charaktery ani v nejmenším nezaostávají. Skvělá atmosféra, kamera i hudba. Doporučuji český dabing, originál mi až tak nesedl.

Naušika z Větrného údolí

Naušika z Větrného údolí (1984)

Můj nejoblíbenější japonský animovaný film. Skoro nemám slov (jak je patrné). Perfektní. (UPDATE 2010: I po letech:))

Pátý element

Pátý element (1997)

Můj nejoblíbenější trikový sci-fi film. Jedna z nejlepších rolí Bruce Willise a zcela určitě Milly Jovovich. Všichni zbývající "hlavní herci" jsou taktéž vynikající (Holm, Oldman, Tucker). Příběh není z nejoriginálnějších, ale ani se tak netváří, postavy jsou velmi povedené, triky skoro neuvěřitelné na to, že je to 97. rok, celé je to navíc velmi odlehčené (ale zase ne šílené) a vtipné.

12 opic

12 opic (1995)

Opravdu nevím, co tomuto snímku vytknout - příběh je skvostný, Bruce Willis umí hrát a Brad Pitt na relativně malém prostoru také ždíme, co se dá. Asi nejlepší netrikové sci-fi, jaké jsem viděl. (UPDATE 2010: Nějak už mě to tolik nebere, filmy od Gilliama jsou zvláštní. Ale na pět je to pořád. Navíc mě nějak nenapadá film, kterým bych tento ve své TOP 10 nahradil:))

Samotáři

Samotáři (2000)

Dříve jsem na tomto filmu viděl jen ty hlášky, ale s každým dalším shlédnutím objevuji stále víc. Skvělí herci (ano ano, bohužel ne všichni) a příběh plný zajímavých či svérázných postav. Rozhodně nesmím zapomenout na hudbu, bez níž by bezeslovné pasáže působily jen polovičním dojmem. Můj nejoblíbenější český film.

VALL-I

VALL-I (2008)

Časem možná změním názor, ale pro mě je tohle momentálně nejlepší animák od Pixarů (a jeden z nejlepších animáků, co jsem kdy viděl).

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Ne že bych si snad dělal seznam, ale eRkovější hraný film jsem myslím ještě neviděl:). O předloze jsem do trailerů nic netušil (nějak se nemůžu přinutit "přečíst" si jakýkoli komiks), ale příběh nic extra složitého není, takže s orientací problémy nebyly. Audiovizuál překonává dost možná cokoli, co jsem kdy viděl. Hrozně se mi líbily futuretro prvky, syrovost (i ta brutalita tam nějak "patřila"), postavy-herci (snad každá má něco do sebe - Rorschach a Dr. Manhattan jsou samozřejmě úplně jinde), způsob vyprávění (vzpomínky Dr. M.!), dialogy... no vlastně všechno:). Ale na druhou stranu si umím živě představit, jak to někoho může totálně minout (ale pod 3* - to snad ne).