Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Romantický

Obsahy (3)

Great Balls of Fire!

Great Balls of Fire! (1989)

Film zachycuje bouřlivé období života americké rock´n´rollové legendy Jerryho Lee Lewise, součastníka a konkurenta Elvise Presleyho, od vydání jeho prvního úspěšného singlu, stoupání po příčkách amerického hudebního žebříčku, přes tajný sňatek s mladičkou Myrou, dcerou přítele a spoluhráče z kapely, až po dopad tohoto kontrovezního kroku na jeho popularitu. Vzestup a pád, doprovázený hity jako je Lucille, Whole Lotta Shakin´goin´on, či Great Balls of Fire. Zpěváka a geniálního pianistu, proslulého bouřlivým tempramentem a milostnými skadály, zde výborně ztvárnil Dennis Quaid. Do role jeho třináctileté manželky byla obsazena vycházející hollywoodská hvězdička Winona Ryder.

Smrtící atrakce

Smrtící atrakce (1988)

Středoškolačka Veronica Sawyer (Winona Ryder) je členkou snobského dívčího spolku, v němž se kamarádky návzájem oslovují "Heather", randí s dutými fotbalisty a vyžívají se ve ztrapňování svých méně atraktivních spolužaček. Ačkloli je tímto způsobem života znechucená, naoko "drží hubu a krok". Svůj odpor k Heathers si po nocích vybíjí jen zuřivým psaním deníkových záznamů. Vše se ovšem mení ve chvíli, kdy poznává charismatického Jasona Deana (Christian Slater), který jí naučí jak se s věcmi vyrovnat po svém. Jenže to, co se zpočátku jeví jako nevinná hra, se pod vedením psychopatického spolužáka brzy vymyká její kontrole a mrtvých přibývá... Toto dílko vybočuje z řady klasických teanagerovských komedií a skrze černý humor ukazuje americkou zhýčkanou mládež v novém světle.

Candy Candy

Candy Candy (1976) (seriál)

Jeden z prvních anime a manga seriálů vychází z klasického telenovelského scénáře - copatý anděl se z dětského domova dostane do bohaté rodiny, kde si okamžitě získá srdce všech dobrých lidí, ovšem nechybí ani pořádní záporáci. Po smrti svého nejlepšího přítele a první lásky Antonia, který se (jak kázala věštba) zabil při pádu z koně se Candy dlouho vzpamatovává, celé její utrpení provází jímavá hudba a obrazové ohlížení se do minulosti. Jak to už ale bývá pro jedno kvítí slunce nesvítí a čas zhojí všechny rány. Z Candy se stává zdravotní sestřička a místo sladkého blonďatého Antonia v jejím srdci zaujímá uhrančivý rebel Terry...

Reklama