Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Fantasy
  • Krimi
  • Horor

Recenze (16)

plakát

Zelená míle (1999) 

Tohle je opravdu hodně velký příběh.

plakát

Padesát odstínů svobody (2018) 

Je to hezké zakončení celé série. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, protože ti, co to mají rádi, se se mnou ztotožní, zatímco ti, kteří tyhle filmy nenávidí od prvního dílu si museli zajít i na ten finální, aby se utvrdili v tom, že to i nadále považují za sračku. Jenže si tu aspoň můžou pohonit nad svou duchaplnou kritikou, tak proč se na to nepodívat, že?

plakát

Sněhulák (2017) 

Pro knihou nepolíbeného diváka to může být celkem solidní pecka, pro nás čtenáře spočívá kámen úrazu v tom, že si samozřejmě neodpustíme srovnání... Přála bych si, abych mohla hodnotit plným počtem, stejně jako knihu, ale to bohužel opravdu nejde. I tak se ale nejedná o nic tragického, to chraň bůh! V kině jsem si to užila moc, akorát vím, že se z toho dalo vytřískat mnohem víc.

plakát

Nové světy (2014) (seriál) 

Malý seriál, velký příběh.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Nemám moc v lásce science fiction, ale Vyměřený čas prostě zbožňuju! Chápu, že to nesedne každému (což je v komentářích i dost znát), ale ta myšlenka celého filmu je podle mě tak jedinečná a neotřelá, že si zaslouží už z principu vysoké hodnocení. Pojetí té myšlenky je samozřejmě druhá věc, ale podle mě se to povedlo. Justin je prostě Justin, Amanda mi tu taky sedla dokonale, a kdyby snad někdo měl problém s těmahle dvěma (i když opravdu nechápu proč), tak mi neříkejte, že Cillian Murphy není dostatečným důvodem, proč Vyměřený čas dokoukat do konce. 90%

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Bezpochyby nejlepší film s Paulem Walkerem, který opravdu nebyl jen hezká tvářička, ale taky, a to především, výborný herec. Zběsilý útěk zaujme svou originalitou, násilím a parně i tím slovníkem, který sice může leckoho odradit, ale mě to zrovna u tohohle filmu parádně sedělo a neměla jsem s tím sebemenší problém. Zápletka jako taková byla úplně geniální (zbožňuju mafiánskou tématiku!) a každý z herců sedl na svou postavu dokonale.

plakát

Kruh (2002) 

Za mě jeden z nejděsivějších a nejlepších hororů vůbec. Viděla jsem ho už několikrát a znám ten příběh opravdu moc dobře, takže by se dalo čekat, že budu otrkaná, což nejsem ani zdaleka! Vlastně jsem si Kruh nikdy nepustila za tmy, nedejbože sama, protože mi opravdu nahání hrůzu. Hudba je taky skvělá, herecké výkony přinejmenším dobré... Všechno je zkrátka tak, jak má u kvalitního hororu být.

plakát

Sinister (2012) 

V dnešní době je opravdu klika nenarazit na horor, po jehož skončení vám jen smířlivě proběhne hlavou, že jste právě viděli další pitomost. Takže jsem se i do téhle záležitosti pouštěla s naprosto nulovým očekáváním, protože jsem nechtěla být zklamaná. Zklamaná jsem opravdu nebyla. Byla jsem strachy (a štěstím) bez sebe. Ne vážně, tohle funguje přesně tak, jak by mělo! Patřičné napětí, spoustu propracovaných scén a skutečný příběh, který není tvořen jen hromadou prolité krve, vyrvaných střev a podobných blbin, které jsou podle všeho základem hororových filmů dnešní doby. Věřte mi, že tohle funguje daleko lépe. Neříkám, že tady žádnou krev neuvidíte (snad mi odpustíte spoiler), ale všechna ta, svým způsobem, decentnost, co se brutality týče, je nahrazena sirovou dávkou děsu, což mě prostě baví. A mimochodem, úžasné herecké výkony! Vůbec není co řešit... 100%

plakát

8 MM (1999) 

Originální a napínavý thriller s pěkně zvráceným dějem, který vám uvízne v hlavě. Asi bych to nedoporučovala slabším povahám, protože v těch to zanechá jen pořádnou nálož úzkosti, ale pokud fandíte něčemu drsnějšímu, tak je 8MM právě pro vás.

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Hlášky Charlieho Sheena jen tak někdo nepřekoná! :-) Přiznám se, že jsem neviděla úplně všechny díly (což se nejspíš časem změní), ale i tak jsem jich viděla dostatek, aby věděla, jak seriál působí jako celek. Za mě je to prostě pohodová záležitost. Dokonce mě baví i ty novější díly, třebaže pořád zůstávám věrná prvním osmi sériím. A intro je jedno z nejoriginálnějších.