Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (372)

plakát

Afrika aneb Češi mezi lidožravci (2004) (divadelní záznam) 

Moje první zkušenost s divadlem Járy Cimrmana, která nedopadla úplně podle mých představ. A podle toho, jak to na mě působilo, si myslím, že vidět představení naživo a zažít to masové vzrušení publika přináší úplně jiný pohled na věc, než z gauče v obýváku.

plakát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Velmi zajímavý námět, snad dokonce podle zkutečné události, který mapuje cestu špaňělské výpravy do Eldorada v dobách kolonizace Ameriky. Kamenem úrazu je fakt, že jejich cesta nebyla ničím výjimečná, pokud nepočítáte, že se vraždili mezi sebou a kdo přežil, toho šípem oddělali indiáni ze břehu.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

S přivřením obou očí jsem trochu nadhodnotil, protože zábavnost dílů je jako na houpačce. Ale co bych neudělal pro jeden z oblíbených seriálů mého mládí. S celou rodinou jsme sjížděli každý další díl. Dá se na tohle zapomenout?

plakát

Alois Nebel (2011) 

Docela ponurý a vůbec ne jednoduchý film. Přesto si mě omotal. Grafické zpracování tomu dalo vynikající atmosféru. Podle mě to časem získá punc kultovního filmu. Hodně lidí tady píše, že je Nebel nezaujal, ale vemte si Lynche. Některé jeho filmy ve své době taky nikoho nezaujaly a kde jsou teď.

plakát

Americká krása (1999) 

Pamatuji si jasně na chvíli, když jsem vyšel z kina. Byl jsem jako omámený. Tak ohromný a dokonalý film jsem ještě do té doby neviděl. To nebyl klasický příběh, byl to příběh o chlapovi, který se ze "dna" dostal nahoru takovým způsobem, který mě dostal na kolena. Kevin Spacey se pro tu roli hodil přímo geniálně. S opětovným shlédnutím už to samozřejmě ztrácí na důrazu, ale ten první pocit ve mně zůstal.

plakát

Americký zločin (2007) 

Silný příběh v nehezkém obalu. Zpracování mě nezaujalo vůbec. Trochu nechápu nerozhodnost a lhostejnost zainteresovaných lidí. Davová psychóza je asi mocný činitel. 4* dávám jen z úcty k tomu, co se stalo.

plakát

Andaluský pes (1929) 

Film trochu k zamyšlení, s dokonalou hudbou a ve své době jistě naprosto šokující a průlomový.

plakát

Andrej Rublev (1966) 

Pro běžného filmového konzumenta bude tenhle velkofilm představovat nesežvýkatelné sousto. První díl byl docela síla i na mě. Nájezdy tatarů ve druhém už jsou trochu zajímavější. Jedno mě ale docela sere. Nechápu, proč někteří režiséři ubližují ve filmech zvířatům. To, že se to děje v kanibalských filmech, vypovídá o tom, že jsou jejich tvůrci naprostí kokoti. A to i proto, že točí něco na tohle téma. Ale že tohle nesmyslné násilí najdu i tady, mě docela zaskočilo. Já myslím, že autentičnost má film i bez hořící krávy nebo pádu koně ze dvou metrů a jeho následného zapíchnutí kopím.

plakát

Apokalypsa: 2. světová válka (2009) (seriál) 

Lepší dokument o 2. světové válce jsem zatím neviděl. Hodně dosud nezveřejněných záběrů a vybarvené černobílé snímky dodávají nový rozměr.

plakát

Argo (2012) 

Nebudu tvrdit, že je Argo něco extra, i když úplně špatný to není. Ono taky většinou u snímků natočených podle skutečné události divák tak nějak očekává, že téma bude dostatečně silné, když už si dal někdo práci s tím, aby to zfilmoval. Mně trochu vadily fórky, který tu a tam pronesla nějaká z postav. Kazí to dramatické podání příběhu. No a když už se na konci přestalo s vtípkama, začal Affleck zas až příliš tlačit na na divákovi emoce - "Stihnou to nebo ne?". Všechno na vteřinu přesně... O téhle události nevím vůbec nic, ale že by to nakonec dopadlo takhle tip-ťop se mně nechce věřit.