Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (372)

plakát

Všechno bude (2018) 

Slabší film už jsem dlouho neviděl.

plakát

Rivalové (2013) 

Opravdu skvělý film, u kterého se pobavíte i utřete slzu, o tom nemůže být řeč. Přesto nemůžu nepřipomenout Sennu. Už z podstaty toho, že to Senna nepřežil a z autentických záběrů jeho osudné havárie musí být jeho životopisný příběh minimálně o chlup lepší než vzájemný souboj Laudy s Huntem.

plakát

Argo (2012) 

Nebudu tvrdit, že je Argo něco extra, i když úplně špatný to není. Ono taky většinou u snímků natočených podle skutečné události divák tak nějak očekává, že téma bude dostatečně silné, když už si dal někdo práci s tím, aby to zfilmoval. Mně trochu vadily fórky, který tu a tam pronesla nějaká z postav. Kazí to dramatické podání příběhu. No a když už se na konci přestalo s vtípkama, začal Affleck zas až příliš tlačit na na divákovi emoce - "Stihnou to nebo ne?". Všechno na vteřinu přesně... O téhle události nevím vůbec nic, ale že by to nakonec dopadlo takhle tip-ťop se mně nechce věřit.

plakát

Avengers (2012) 

To co v komiksu vypadá báječně, se podle mě ve filmovém provedení naprosto míjí účinkem. Ty přehaně akční souboje už mně lezou krkem. Lidi a monstra padají jak hrušky. A ten borec s lukem je taky superhrdina nebo co? Pro člověka neznalého detailně komiks, je spíš k pousmání, když ostatní potřebují nadpřirozenou moc a on si vystačí s lukem. Pár vtipných Iron Manových hlášek už celou tragédii nezachrání.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Nemyslím si, že bych se v hodnocení ukvapil, i když jsem viděl zatím jen dva díly. Jsou totiž boží. Trapnost, která se místy ocitla v sérii Zpět na zem je pryč. Nové zábavné zápletky, skvělé hlášky a stářím sešlá posádka, to je záruka dobrého combacku. K dokonalosti chybí už jen český dabing, A vlastně mě teď napadá ještě jeden zásadní nedostatek. Pořád se ještě neobjevil ESO!

plakát

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (2012) 

Když jsem se teď díval na hodnocení prvního dílu prciček, byl jsem trochu v šoku. Ruku na srdce, opravdu si myslíte, že je tohle pokračování o tolik lepší než jednička? To ani omylem. A pokud se někomu tohle tak moc líbilo, jak to, že se mu zas nelíbila jednička? To je dost na palicu, ne? Pár dobrých gagů tenhle díl nezachrání a stejně je většina fórů jenom napojených na ty z prvních dílů. Chtěl jsem dát tři *, ale demonstrativně dám jen 2. Hlavně kvůli těm kreténům, co podhodnotili jedničku a kvůli tomuhle se můžou podělat.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Docela ponurý a vůbec ne jednoduchý film. Přesto si mě omotal. Grafické zpracování tomu dalo vynikající atmosféru. Podle mě to časem získá punc kultovního filmu. Hodně lidí tady píše, že je Nebel nezaujal, ale vemte si Lynche. Některé jeho filmy ve své době taky nikoho nezaujaly a kde jsou teď.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Konečně zase film, který jsem sledoval opravdu se zájmem. Co mě vyloženě šokovalo je fakt, že tohle není doba dávno minulá, ale poválečná Amerika. Asi jsem debil, protože jsem měl vžitý, že tohle se dělo naposledy někdy v 19. století.

plakát

Drive (2011) 

Nechci úplně shodit příběh, ale podle mě tady hodně práce zařídila hudba, která dost vyčnívá. Celkové uspokojení ale přináší i hlavní hrdina, který nemá úplně vyprofilovaný charakter ve smyslu kladný x záporný, ale s párátkem vypadá fakt dobře. Pár brutálních scén k tomu a je to z toho super biják na páteční večer.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Je trochu úlet přeskočit pár dílů a pustit si rovnou ten poslední. Ale zas sem slyšel, že stojí za hovno, tak proč se zdržovat? Docela mě pobavil vztah zrzka s Hermionou. Prý jí bylo za těžko se s ním vocucávat, tak jsem si představoval jak jí u toho polibku při natáčení asi bylo:) Pro mě je, svou propracovaností, nejlepším dílem série Vězeň z Azkabanu.Ten zbytek potom už je jen ždímání dalších prachů z fandů.