Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (8)

Robert F. Kennedy (herec)

19.04.2007

Mnoho lidí vidí svět takový, jaký je, a ptá se: "Proč?". Já sním o věcech, které nikdy nebyly a ptám se: "Proč ne?". (Původně řečeno irským spisovatelem Georgem Bernardem Shawem, RFK sám ale tento citát rád používal.)Robert Francis Kennedy, kterému málokdo řekl jinak než Bobby, se narodil jako sedmé z devíti dětí do rodiny… (více)

Kelsey Grammer (herec / režisér)

02.01.2007

"Sláva se pro lidi stává pořád důležitější. Každý si myslí, že si ji zaslouží, každý si myslí, že ji chce, ale málokdo je skutečně rád, když ji získá."Ačkoliv za sebou má Kelsey Grammer spoustu divadelních i filmových rolí, je známý především díky té, která ho provázela více než dvacet let života: snobský, ale sympatický… (více)

Frank Sinatra (herec / producent / režisér)

26.12.2006

"Říká se, že člověk žije jen jednou. A tak, jak žiju já, to bohatě stačí."Pracoval jako pomocník v kanceláři, chtěl být sportovním komentátorem a nakonec se stal zpěvákem, hercem a legendou, kterou obdivují celé generace. Ženy po něm šílely, zatímco on měl založenou svoji složku u FBI. Získal Oscara, dva Zlaté glóby, 10 cen… (více)

Alan Bates (herec)

26.12.2006

Jeden z nejznámějších a nejoceňovanějších britských herců 60. let - sir Alan Bates - se narodil 17. února 1934 jako syn pojišťovacího agenta a ženy v domácnosti. Rodiče z něj sice od počátků chtěli mít slavného pianistu, Alan se však rozhodl, že jeho talent leží v jiné, a to herecké, oblasti.Poté, co díky stipendiu dokončil… (více)

Xander Berkeley (herec / producent)

27.09.2006

Jeho jméno nezná skoro nikdo, zato jeho obličej na obrazovce viděl už pravděpodobně každý, koho filmy nebo seriály jen trochu přitahují. Xander Berkeley si za svůj život zahrál více než 130 rolí v nejrůznějších slavných filmech a seriálech, přesto se nikdy nestal skutečnou celebritou.Rodák z Brooklynu se na televizních… (více)

Robbie Williams (herec / skladatel / scenárista)

24.08.2006

"Mám jedinou ambici: Stát se slavným."Robert Peter Williams, kterému od dětství neřekl nikdo jinak než Rob, se narodil 13. února 1974 v malém městečku Stoke on Trent v Anglii do rodiny oblastního populárního komika Peta Conwaye. Jak bylo už od Robova nejútlejšího věku jasné, syn podědil po otci geny baviče a už předtím, než… (více)

Dwight D. Eisenhower (herec)

08.04.2005

Uspět můžeme pouze v případě, že si najdeme v životě, válce či v čemkoliv jiném jediný prvořadý cíl a všechna rozhodnutí tomuto cíli podřídíme."Původně se jmenoval David Dwight Eisenhower, ale jeho matka nesnášela nadevše přezdívky. Z obavy, že by mu ve škole začali říkat Dave, mu těsně po narození jméno změnila. Kluk vyrostl a… (více)

Al Gore (herec / scenárista)

08.04.2005

"Byl jsem budoucí prezident USA."Byl to jeden z nejvlivnějších viceprezidentů, jaké pamatuje americká historie, v prezidentských volbách získal o více než 500 000 hlasů víc než George W. Bush, a přesto prohrál. Patřil mezi významné zastánce Kjótského protokolu, ale podporoval Bushe v bombardování Iráku. To je vše Albert Arnold… (více)

Reklama