Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (9)

Zazie v metru

Zazie v metru (1960)

Výborná adaptace Queneauova experimentálního díla s nezapomenutelně hubatou hlavní hrdinkou v čele.

Neděle ve Ville d'Avray

Neděle ve Ville d'Avray (1962)

"Omluvte mou ženu. Je hodná, ale vidí svět očima černé kroniky." O tom že vše nemusí být tak prosté jak to na první pohled vypadá. Dospělí zapomenou a nepochopí.

Nůž ve vodě

Nůž ve vodě (1962)

Muž a mladík, navzájem si tak podobní a přesto skrz bariéru času nesmírně vzdálení. Moudrost a mentorství všech dospěláků versus ideály a usmrkanost všech cucáků se střetávají a krystalizují na pozadí jednoho nedělního výletu, na palubě jedné plachetnice. Dialog od dialogu, záběr od záběru dokonale vystavěno jako trpce úsměvný obraz věčného mezigeneračního konfliktu.

Stalker

Stalker (1979)

Zaujala-li vás mysteriózní atmosféra filmu a toužíte-li po částečném objasnění toho 'co se vlastně na plátně dělo', určitě doporučuji knihu Piknik u cesty jakožto i další knihy od bratří Strugackých. Rozhodně se jedná o jednu z nejlépe zpracovaných knižních předloh a z řemeslného hlediska může vést k zamyšlení nad tím v čem vězí háček při obdobných snahách v současné produkci. Lidé jež vnímají toto dílo jen jako zajímavější spořič displeje bohužel nepochopili vůbec nic.