Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (100)

plakát

Marvels (2023) 

Předně marketingové oddělení Disneyho nemělo nikdy dovolit, aby tento film vznikl. Film byl odsouzen k neúspěchu ještě před první klapkou a tím spíš nebylo moudré ho točit v době, kdy Disney nutně potřebuje nějaký trhák. Na druhou stranu musím uznat, že film předčil mé velice nízké očekávání. Ms Marvel není tak trapná, jak působila v seriálu, Captain Marvel je o dost sympatičtější než doposud a chemie mezi postavami působí místy i přirozeně - dokonce jsem se i párkrát pobaveně usmál. Na druhou stranu Monica tam působí navíc a opravdu se mi nelíbí Disneyovský trend poslední doby v podobě přehnaného důrazu na motivaci záporáků, která se z těch postav snaží dělat spíše "sporné" postavy - jednou bych to překousl ale teď je to skoro všude. V tomto případě je "sporná záporačka" navíc neskutečně nesympatická, necharismatická a hnusná.Dále se nemůžu zbavit svého odporu vůči vyspělým civilizacím, které nejen že minimálně používají střelné zbraně ale dokonce nepoužívají ani sečné zbraně a jen do sebe tupě mlátí pěstmi a palicemi. Proč?

plakát

Percy Jackson a Olympané - Stanu se nejvyšším vládcem toalet (2023) (epizoda) 

Ale oni se nedívali, jak se mi hojí zranění. Zírali na něco nad mojí hlavou. „Percy,“ promluvila Annabeth a ukázala tam. „Hm…“ Když jsem vzhlédl, znamení se už rozplývalo, ale pořád jsem ještě rozeznal hologram vířícího a zářícího zeleného světla. Bylo to kopí se třemi hroty: trojzubec. „Tvůj otec,“ zamumlala Annabeth. „Tohle vážně není dobré.“ „Je určeno,“ oznámil Cheirón. Všude kolem mě táborníci klesali na kolena, dokonce i Arésův srub, i když nevypadalo, že jsou tím moc nadšeni. „Můj otec?“ zeptal jsem se úplně popleteně. „Poseidón,“ ohlásil Cheirón. „Zemětřas, Nositel bouře, Otec koní. Sláva ti, Persee Jacksone, synu boha moře.“ Když si to představíte podle tohoto úryvku, nevypadá ta scéna hned lépe? Jinak celkově z toho seriálu ještě nejsem nadšený ale ani vysloveně zklamaný, uvidíme co přinesou další díly. Zatím ale moc nechápu vypuštění pasáže se Sudičkami (i když mám dojem, že se v traileru objevily) a Percyho cvičení s mečem proti Lukovi. Kvůli dětem asi hodně zjemnily postavy Smraďocha Geaba a pana D, kteří v předloze byli MNOHEM MNOHEM víc na pěst. Dále zbytečnou odměřenost Anabeth a její naprosto katastrofální casting - ta holka jednou buď bude mít postavu sester Williamsových a pak supermocný zabiják Titánů, nestvůr a Gigantů Percy Jackson vedle ní bude vypadat jak chcípák nebo naopak bude širší než vyšší což bude ještě horší. Ale něco mi říká, že seriál víc jak 3 řady nedostane.

plakát

Ahsoka - Část 5: Stínový válečník (2023) (epizoda) 

Ano, zhruba takhle bych se rád cítil alespoň u poloviny Star Wars projektů od Disneyho. Pravdou ale je, že takhle "vyhypovanej" jsem byl možná na konci Clone Wars a jinak naposled u Prequelů.

plakát

Zaklínač - Z deště pod okap (2023) (epizoda) 

Ta nejnudnější kapitola všech 8 knih a zrovna té dáte takový prostor? Takové krásné části knih vynecháte ale tohle tam narvete? No jak to mohlo dopadnout ...

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Recenze často mluví o velkým dojáku tak jsem se před promítáním malinko bál abych se v kině před těmi dětmi nerozbrečel ale žádné slzavé údolí to pro mě fakt nebylo. Jedná se o nejslabší díl série i tak je to ale nejlepší Marvelovka od Endgame. Menší Spoiler Co mi nejvíc vadilo: Konec, který mi připomněl finále Hry o trůny, kdy se některé postavy z ničeho nic rozhodnou jít si svou cestou aniž by to z vývoje příběhu nějak logicky vyplývalo. Druhý neduh je, že jsem naprosto postrádal Gunnovu "lehkost" z minulých dílů. Hlavní problém Marveláckých filmů posledních let je, že se berou hrozně vážně a tento problém má v menší míře i poslední(?) díl Strážců Galaxie a to i přes velkou snahu o humor. Samozřejmě má film i dobré stránky. Opět tu je velice slušný soundtrack, dobré efekty, obstojné bitky, pár dobrých vtípků. Zkrátka skoro vše, co jsme donedávna od těchto filmů čekali.

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) odpad!

Tohle je tak do prdele strašný brak, že je mi z toho na zvracení. Čert vem nějakou předlohu, tohle nefunguje ani jako obyčejný fantasy seriál natož abych sem tahal nějakého Sapkowskiho. Elfové kolonizují světy v 7 chlapech, Marigolda si najde nějaká neznámá entita aby mu mohla vyprávět nějaký příběh, postavy jsou naprosto plochý a nevýrazný, první zaklínač je elf, postavy se náhodou setkají a hned se z nich stávají nejlepší přátelé, prostředí je naprosto generický, obě příběhové linie se skoro vůbec neovlivňují, naprosto trapný origin Eredina, jednotlivé epizody spíše tvoří dohromady film než seriál, protože epizody naprosto postrádají nějaké gradování příběhu a končí naprosto trapně, monstra jsou trapný a nezajímavý, ... Co to na nás tvůrci sakra zkouší???!!!!! Proč vyhazují prachy za práva k jednomu z nejzajímavějších seriálů, když naprosto ignorují to, co je na tom nejzvláštnější? Proč se ze zaklínače pokouší udělat hybrida mezi Pánem Prstenů a Hry o trůny? Přísahám, že o tomhle seriálu budu mluvit všude, kde budu chodit, protože pokud za tohle nebudou v Netflixu padat hlavy tak je tato značka bez budoucnosti.

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Zpráva o vzniku Wednesday byla nejlepší a zároveň nejhorší toho dne. Nejlepší díky Timu Burtonovi, který k Adamsovým prostě pasuje, jako prdel na hrnec, nejhorší kvůli přehnaně korektnímu Netflixu, který to měl zaštiťovat. Tim Burton se ale evidentně nenechal korektními blby z Netflixu příliš omezovat a právem může slavit svůj comeback a to i přes to, že jeho rukopis není tak silně vidět, jak jsem očekával. Burtonův návrat na výslunní je o to zajímavější, protože po letech sebou znovu vynáší ke hvězdám Johnyho Deppa - alespoň jeho mladší a hezčí verzi. A v dětský podprdě ... Jenna Ortega se svou mimikou a pohyby opravdu vypadá skoro jak Deppova dcera a detailní pohledy do jejího obličeje ve mě často vyvolávaly vzpomínku tu na Ospalou díru, tu na Střihorukého Edwarda. K seriálu mám zatím dvě výtky. Věřil jsem, že Wednesday bude podstatně nahláškovanější a to tím typicky černým humorem. Za druhé jsem tušil hlavní zvrat příběhu někdy kolem začátku 4. dílu. Jedna z věcí, které si Netflix evidentně pohlídal bylo aby seriál stále primárně cílil na teenagery což se zkrátka podepsalo jak na kvalitě humoru (mohl být mnohem černější) tak na ponurosti a napínavosti příběhu. Doufám, že si Tim Burton pohlídá, aby se z Wednesday postupně nestávala v dalších řadách konformní nána.

plakát

Predátor: Kořist (2022) 

Byl by to naprosto pohodový čtyřhvězdičkový film nebýt velice špatného Predátora. Když se film tak mermomocí vrací ke kořenům tak se s ním měl vrátit i Predátor. Oceňuji, že používá "zastaralou" techniku ale jeho vzhled a chování prostě neodpovídá "kořenům" ale spíš poslednímu filmu Predátor Evoluce. Rozdíl mezi původním predátorem a tímto novým je, že tento Predátor zde neloví ale prachobyčejně vraždí. Jinak Indiánka i její bratr jsou překvapivě celkem o.k., prostředí krásné americké přírody má taky něco do sebe, jen zahrnutí (automaticky) zlých osadníků už působilo trochu "poplatně" ale proč ne.

plakát

Duna (2021) 

Tak trochu nevím jak mám hodnotit. Film je velice příjemná změna od super hrdinských filmů, které mají v současnosti nejvyšší podíl v žánru sci-fi. Je to velice dobře obsazený, hudba a efekty jsou také na velice vysoké úrovni, scénář taky slušný. Chápu také nadšení knižních fanoušků, poněvadž se film velice zdatně drží předlohy a to je možná právě ten problém. Patřím k těm, kterým se knižní předloha nijak zvlášť nelíbila takže i při naprosto mistrném natočení této knihy si u mě film nemůže odnést moc vysoké hodnocení.

plakát

Obi-Wan Kenobi - Část III (2022) (epizoda) 

Dal bych i pět hvězd ale začínají se dostavovat první do očí bijící chyby. Vader co se najednou bezmocně kouká přes oheň, který pár sekund před tím uhasil je fakt divný. Hodně to stojí na charismatu Ewana ale nejsem si jistý jestli to utáhne celý seriál i když bych řekl, že se to konečně začíná rozjíždět a řekl bych, že se v posledních dílech dočkám přesně toho v co jsem od začátku doufal.