Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (7)

plakát

Teorie chaosu (2008) 

Dobrý nápad, vyhovující obsazení, ale zadrhával se děj. Emoce naplocho. Rozjela se scéna, domyslela jsem si ji sama rychleji než proběhla. A pak se nudila. Pořád dokola tenhle stejný problém. Nepoznám jestli je to režií nebo střihem. Přes velký gesta tomu chybí náboj. Jako by se herci, režisér i ostatní ansábl při práci nudili. Dabing ještě uškodil. Možná v originále lepší.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Vyhledala jsme je kvůli Samu Rockwelovi. Zase nezklamal. Špičkové obsazení. Opravdu těžký příběh. Pomalé rozvíjení zápletky. Snad každej, kdo se tam objevil zahrál skvěle. I ty koně. Ne to přeháním. Neviděla jsme tam krom jednoho násilníka výkon, který bych ocenila za slabý. Drsný chování monterkový naprosto civilní maminy bylo skvěle vymyšlené i zahrané. Furt jsem byla napjatá. Ještě dlouho po skončení filmu. Nebýt to story o tak zlý záležitosti…. Nebo vlastně i tak, lidi umí být strašlivý. Nemám co bych vytkla, takhle provedený film považuju za profesionální opravdu dobrou práci. Přitáhl si mě ještě několikrát

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Velký překvapení. Syrově ztvárněný příběh rodeojezdce, který stejně jako jeho okolí vnímá HIV a Aids výhradně jako nemoc homosexuálů a ač vede hodně nevázanej život je v první době po zjištění onemocnění VELMI PŘEKVAPEN. Je to i dobou, ve který se děj odehrává. Dneska je to jiný, minimálně jsou snad i na periferii nějaký rozumný postupy a trochu záchytný systém. Tehdy zjevně ne a přežívání byl souboj nejen s chorobou, ale i se systémem. Hlavní hrdina po překonání šoku hledá cesty jak přežít a nemá to rozhodně snadný v žádným ohledu, přesto se nesype. Staří známí fuč, noví většinou na stejný lodi. Film mě pohltil, vyděsil. Spousta informací o léčbě v časech, kdy se tahle nemoc začala zkoumat byla pro mne před filmem nová. Mohu-li soudit pak je to slušná práce režie, scenáristů i herců.

plakát

Austrálie (2008) 

Barevná, přecitlivělá, silná show. Skoro divadelní. Lebedila jsme si v obsazení, zajímalo mě to hlavně kvůli Jackmanovi, ač Kidman moc nemusím měla tam vyloženě dobrý chvile. A děcko bylo kouzelný. Po shlédnutí jsem měla potřebu vyhledat si jak začátek IIWW v Austrálii, tak zacházení s těmi dětmi, v tom bych viděla přínos filmu. A já měla co od filmu chci, mnohaminutový zájezd do již minulé Austrálie. Můžu jen doporučit.

plakát

Papírový hrdina (2009) 

Co s člověkem udělá neochota nebo neschopnost dospět. „Už se nesměješ“ po určitý době přestane být infantilita a dětská bezradnost u partnera důvodem k veselí a návratu k dětství a začne být s největším usílím trpěná – zahráno skoro beze slov. To jsem ocenila. Obsazení ok. Na place se museli lámat smíchy z cestování na růžovým kole. Ač bylo od začátku znát o co jde, dílko je vyrobeno zábavně, hladce, koukalo se dobře a na potom uvízlo pár zajímavých myšlenek.

plakát

Malý velký muž (1970) 

Film jsme viděla už hodně dospělá, knihu četla dávno a ta mne zaujala hodně. Film vnímám jako parádní kousek, určitě na tom má velkou zásluhu Dustin Hoffman. Uvěřitelná výprava. Solidně zvolený způsob „vyprávění“, vyhovovalo mi, že se scénář poměrně slušně držel knihy. Shledla jsme film opakovaně a určitě ne naposledy. Zklidňuje, pobaví a pomůže k nadhledu. Ve způsobu provedení mne nic nerušilo, nepřekáželo.

plakát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Znám knížky a dost jsme se u nich bavila. Pentalogii jsme četla několikrát, první tři povídkový knížky jsem si nerada nechala nějak uzmout, takže je to už dlouho co jsme je pročítala. Mám v hlavě svoji verzi postav. Polskej seriál mě neoslovil, hry neznám. K tomuhle provedení můžu říct, že na obsazení jsem si v průběhu série zvykla, Geralt by mohl míň dělat podivný kamenný ksichty (dělal je už jako Superman). A neměl by mít v obličeji výraznou jizvu? Souboje v Blavikenu dobrý, se strigou hodně dobrý, u draka otřesný. Nemá on být vycvičenej tak, že na něho lidi nemají nejmenší šance? Yen mi přijde docela ok - protivná káča, ale bejt chlap tak pro ni dejchám. Triss zapomenuli dát parádní háro, ale sedí mi tam i když v knížce asi u strigy nebyla, to si nepamatuju. Marigoldovi doufám donasadí baret. Fringilina a Cahirova role dost ujela. Vilgefortz má být krásnej mužskej co dokáže zmydlit Geralta. Ciri jako křehká blondýnka? No taky to všechno nějak unesu. Vzhledem k rozpočtu, jsem přesvědčená, že se snažili. Za mě dobrý a těším se na další serii. Pokud chce autor další prachy a tohle prachy vydělá, tak kéž mu je dají. Já lepší fantazy nečetla. Co se týká souboje u pahorku v osmém díle asi měli zůstat u slovního vzpomínání. Chápu, že pro příliv peněz asi musí být nějaké bojové akce, Líp by bylo vsadit na vysvobození divočáka a na Kostěje. Zlobit se na nějaký ty feministický blbiny a zastoupení všech ras nebudu. To je dneska už marný, v komiksových parádičkách vstup do Thorova světa střeží černej chlápek a jak mu to sluší. Takže pánové a dámy co tuhle srandu vaříte ať se vám daří, nashledanou za rok.