Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

MM11 

všechny recenze uživatele

Bylo dobře, že se Troška nevrhnul po hlavě do dalšího dílu a nechal filmu čas. To pomohlo po scénáristické stránce a rovněž je druhý díl profesionálnější. Mohl si odpustit stopáž skoro dvě hodiny, nad kterou musíte kroutit hlavou. Je pravda, že v některých pasážích tahle bláznivina ještě překonává první díl, ale ta trefnost (tak důležitá pro "jahody") je na míle daleko. Její absence značí místy až pokleslou zábavu. Přesto, pokud je pro Vás jednička srdcovka, jednu si přidejte. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zlomové dílo Zdeňka Trošky... K tomu zlomu dojde zhruba v polovině filmu, kdy se do té doby úsměvná nenáročná letní komedie mění v nezábavnou křeč naznačující jakým směrem se do budoucna vydá nejen hoštická série. "My už dnes se máme lépe než zítra," tak zůstává nejen nesmrtelnou, ale i vskutku prorockou hláškou nejen pokud jde o další Troškovu tvorbu. ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Starý příběh o jedné malé vesničce někde v Prdelovicích, při němž se střední a starší vrstva pořád dokola blbě smějou u televize trapným a ohraným vtipům jako by každý viděl poprvé! Víc vám to znechutí fakt, že to dávají 100x do roka snad na každém programu. 40% (DĚJ ** VTIP *** HERCI ***) IMDb.com: 7,0/10 ()

Johanka 

všechny recenze uživatele

Druhá z trilogie Zdeňka Trošky o osudech lidí z jedné jihočeské vesničky. Jejich každodenní starosti naprosto přesně a s humorem vystihuje pan režisér ve všech dílech. Aby ne, vždyť je to jeho rodná víska a polovina obyvatel jsou jeho příbuzní. Ústředním motivem tohoto dílu je chystaná svatba Blaženy Škopkové. Je to humorné, ale ne každý má tento druh humoru rád. Já ano. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Druhý díl působí vyrovnanějším a dotaženějším dojmem než první část, která se ještě hledala. Rvačkový konec už bohužel dospěl do vyložené crazy komedie, což kazí celkový dobrý dojem. Ale hromady kultovních hlášek a skvělá Růžičková dělají z tohoto filmu klasiku která nestárne a rád se na ni podívám každý rok. Druhý díl této pohodové série (viz koment k dílu prvnímu) již mnohem více tlačí na pilu, což s sebou nese následující jevy – jsou zde lepší fóry než v jedničce, ale těch trapných a trapnějších výrazně přibylo; postavy jsou lépe prokresleny (prostě je víc známe), bohužel často do značně bláznivější a neuvěřitelnější roviny; konec není komedie, konec je groteska. Celkově vzato, s druhým díle již mě nepojí taková nostalgická vzpomínka jako s Jahodami, přesto si myslím, že horší než průměrné hodnocení (především s přihlédnutím k třetímu dílu) si určitě nezaslouží. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Veľa hercom sa do záverečnej fackovacej scény nechcelo, ale pomohli im miestni komparzisti, ktorí prepašovali na pľac fľašu pálenky a potom to už išlo bez problémov. (Raccoon.city)
  • Poté, co je Kelišová trefena Škopkovou šipkami do zadku, je možné jasně vidět, že má pozadí vycpané polštářem. (Kroup4)

Reklama

Reklama