Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jděte se s tím Troškou bodnout, ubožáci, polovina vás odsuzuje jeho filmy půl roku před tím, než jdou vůbec do kin, a kdyby to nebylo bloklé, sázeli byste tam ve stejnou dobu odpady!. Navíc jako "sci-fi" může tuhle komedii označit jen ten, kdo pochází z neosobního betonového města, protože přesně TAKHLE to na českých vesnicích vypadalo a vlastně ještě vypadá; změnil se jen režim, oblečení a technologie... Dokonale pravdivá sonda do hlubin mentality národa českého.;-) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Stydím se dát Troškovi čtyři hvězdičky, ale nemohu si pomoci. Když jsem Pár facek viděl ve čtrnácti v kině, svíjell jsem se smíchy, a při pozdějším zhlédnutí v dospělosti jsem na tom nebyl o mnoho lépe. Prostě se mu to povedlo. Je to bláznivá komedie sice nízké kategorie, ale dokonale podařená. Herci i neherci podle mne přesně vystihli své charaktery (dá-li se zde mluvit o charakterech) i celkovou atmosféru. Hláška „Ať se propadnu do Západního Německa, jestli kecám, velebnosti...“ byla pro mne kultovní. Záměna véháesek s pornem a se životem světce – uvědomte si, že je to ještě v socialistických osumdesátých letech, kdy obojí takový artikl byl pro komunistický policejní stát nežádoucí – bomba. A ten totožný dabér – pamětníci ocení. Mimochodem, farář (byť karikovaný) jako jedna z předních mocností v obci – i to je na tehdejší dobu síla. Troškovi se v této komedii jako v málokteré z celé éry normalizace podařilo pobavit diváky způsobem, který ostentativně pohrdá socialistickým statem quo. Několik filmů z té doby dokázalo tehdejší poměry i dost odvážně kritizovat, jiné je dokázaly ignorovat, ale takto na ně sr...t jako tady, s tím jsem se snad nesetkal. Pár fackami Troška překonal rovněž podařené „Jahody“. Poslední díl, Slunce, seno, erotika, už vyznívá hodně trapně a místy zcela zoufale. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Italové mají na fackovačky Buda Spencera s Terencem Hillem. My máme Helenku Růžičkovou a Standu Třísku. A teď babo raď kdo z nich je lepší. Já myslím, že by je Helča složila na jednu hromadu raz dva. Ale to by museli taloši zavítat až do Hoštic (pravda hned v následujícím díle se k tomu schylovalo) a takový machři nejsou ani ti dva. Srabi jedni. Já jsem taky srab a tak vím jedno. Ani já si nehodlám znovu potykat s Troškovou lidově vlezlou koméd... ehm, tragédií. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Růžičková je skvělá, ale jinak to celkově stojí za prd. Akorát u prvotřídního dabingu porna a pořadů o svatých jsem se vyloženě zasmál, ale krom toho slabota. Z dětství mám Slunce seno spojeno s dvěma hodinami skvělého humoru, leč tato představa se dnes jeví více než komicky. Jako malému mi zřejmě stačilo málo... 50% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pokračování letní komedie, těžko tomu co vytknout u toho se nesmí přemýšlet , ale jen se bavit. Většina replik už dávno zlidověla. Stejně se musím zastavit u pár nesrovnalostí v ději a to, že třeba Šimon je na vojně? Jak to, když první díl na sebe navazuje časově nebot Blažena je v tom, ale břicho nemá stále žádný a vše se odehrává ve stejném létě. Šimon byl přece student a dělal seminární práci a najednou je na vojně to přece není možné!!! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Kvůli problémům s počasím měli 15. srpna 1988 natočenou pouhou půlku filmu. Když si režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové, že nestíhají, tak Růžičková vzala papír, začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září 1988, čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo, 1. 9. 1988 padla poslední klapka. (sator)
  • Výrok "Matoušková, to vám nestačí.že už vás dvakrát sesřelili?" měl být původně použit v prvním díle, ze kterého byl vystřižen společně s dalšími scénami díky cenzůře. (M.B)

Reklama

Reklama