Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (30)

plakát

Zlatá sedmdesátá (1998) (seriál) 

Tenhle seriál je neuvěřitelně vtipný, ale jen do dílu, kdy odešel Eric a Michael. Pak už se mi zdají dialogy ubohé a Rendy je vysloveně trapná postava. Bylo by ideální, kdyby seriál odchodem Erika skončil , ale kvůli dějové lince by to, pochopitelně, nebylo možné. Dávám 5 hvězd, ale pouze za 1. - 7. řadu.

plakát

Šípková Růženka (2009) (TV film) 

Vím, že Růžence mělo být za normálních okolností 16 let. Tady jí bylo 15 a vypadala ještě mladší, takže princ ve mně vzbuzoval dojem, že bude tak trochu pedofil, protože tohle opravdu nebylo normální. Opravdu to působilo absurdně.

plakát

Průměrňákovi (2009) (seriál) 

Je to docela fajn, ale čím déle se na seriál dívám, tím víc mi vadí příšerně otravná a uječená Sue. A přesně vím, jak by nikdy neměla vypadat matka a manželka, protože tak vlezou, uřvanou, neodbytnou ženskou, jako je Frankie, která totálně kašle na děti, ale má pocit, že může žvanit do všeho mi začíná neskutečně lézt na nervy.

plakát

Kriminálka Miami (2002) (seriál) 

Zápletky nejsou špatné, ale v každém díle, bez výjimky, je pachatel odhalen ne tím, že by ho usvědčily důkazy, ale tím, že se sám okamžitě přizná, když na něj Horatio uhodí. Kdyby se pachatel nepřiznal, důkazy by na jeho usvědčení nestačily. Takže na konci každého dílu si říkám, jaká je to pitomost.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Tenhle seriál mám opravdu ráda, ale obsadit po sympatickém Nettlesovi nesympatického Dudgeona, byl přešlap. Navíc jeho ztvárnění role, kdy se chová jako arogantní a namyšlený detektiv, se nepovedlo.

plakát

Modrá laguna (1980) 

A mně se to líbilo. Nic takového do té doby nikdo nenatočil, když nepočítám Robinsona Crusoe. Možná plytké, ale pěkné.

plakát

Smrt na Nilu (2022) 

Hercules Poirot je moje oblíbená detektivní postava, ale v podání Branagha se to absolutně nepovedlo. Nehodí se na roli nejen fyzicky, ale Poirot v jeho podání v sobě nemá ani nádech Belgičana o kterém Agatha Christie psala. Bohužel jsem film viděla v českém dabingu a bylo to opravdu otřesné. Ten, kdo dával dohromady český dabing, neměl evidentně ani potuchy, jak měl Poirot, podle knih Agathy Christie, hovořit. Tyhle přešlapy v mých očích film úplně zazdily.

plakát

Tři oříšky pro Popelku (1973) 

Tahle pohádka je pěkná, ale ani zdaleka ji nepovažuji za nejlepší. Prostě normální pohádka. Když ji asi v deseti letech viděl, plný očekávání, poprvé můj syn, byl zklamaný. Obyčejná pohádka a ošklivá Popela. Já považuji Šafránkovou za pohlednou, ale za nejkrásnější princeznu (nebo hlavní hrdinku) v historii českých pohádek opravdu ne. Nevím, co je na té pohádce tak úžasné.

plakát

Takové milování (1962) 

Kniha byla úžasná, četla jsem ji mockrát a stále se k ní vracím. Film byl natočený dobře, opravdu žádné velké odchylky od knižní předlohy, ale výběr herců byl tragický, přes to jsem se během celého filmu nepřenesla. Viktorovi mělo být podle knihy dvace let a Ingrid osmnáct. Ve filmu hrál Viktora herec, kterému bylo přes čtyřicet a Ingrid minimální pětatřicet. Tím pádem se mi celý příběh dvou nezkušených, vlastně lehce odrostlých puberťáků, zdál těžko uvěřitelný. Hrát tam herci odpovídajícího věku, byl by film výborný. I když kniha je kniha.

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Neuvěřitelně komunistická masírka. Všichni chudáci mají tolik dětí, že si ani nepamatují jejich jména a čekají, že se s nimi bohatí rozdělí. Když se nerozdělí, jsou vyslovené zlo. Zajímavé ale je, že na hospodu vždycky peníze najdou. Jediný, kdo se tam chová normálně je Pandrhola, který si, zcela logicky, chrání svůj majetek, který také jistě nedostal zadarmo. Kdyby se Dařbuján trochu držel na uzdě, mohl mít jen děti dvě a nemusel by žebrat. Ale jinak pěkně natočené a skvělé herecké výkony.