Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (544)

plakát

Uncharted (2022) 

Přiznám se že ani herní sérii jsem nehrál, protože nejsem a nikdy nebudu PS hráč, ale tématicky mě film hodně lákal a asi jsem měl moc velká očekávání. Chemie herců na bodu mrazu a když ani hlavní postavy nevykřesají sympatii u diváka, tak už to jde vážně do kopru. Spousta nelogických a laciných věcí mě štvala celý film, ale to vyvrcholení s létajícíma loděma už jsem fakt nevydejchal a jenom za to šly dolů počítám tak dvě hvězdy z hodnocení. Tohle se fakt nepovedlo, bohužel...

plakát

Odpojit (2012) 

Když se zamyslím, že všechno co v tomto snímků probíhá vůbec není žádná fikce, ale dost pravděpodobně může být inspirováno skutečností, mám z budoucnosti trochu strach. Doufám že já už to tu doklepu bez nějakého úniku osobních informací a kyberšikaně se nejspíš taky vyhnu, ale jaké nástrahy čekají na dnešní mládež mě asi při výchově dětí v klidu nenechá. Hodně slušná filmařina, skoro až dokumentární.

plakát

Lucy (2014) 

Jako vždy šílenej Besson, některý věci naprosto dokonalý (klasika megalomanská jízda autem po Paříži) a něco tak brutálně ustřelenýho, že člověk kroutí hlavou. Vesměs to ale nebylo tak špatný, člověk se na chvilku i zamyslí a nakonec přemýšlí, co se v tom jeho (Bessonově) šíleným mozku vůbec odehrává.

plakát

Drive Angry (2011) 

Bože to byla ale chujovina. Jelikož jsem to ale tak trochu čekal, tak se i světlá místa našla. Když pominu stupidnost příběhu a do oka bijící efekty pro 3D, které na plocho vypadají jak z omalovánek, tak musím vyzdvihnout perfektní soundtrack a Williama Fichtnera, díky kterému to bylo místy i docela zábava. Na některé scény s ním asi opravdu nezapomenu.

plakát

Krokodýl Dundee (1986) 

Jsem rád, že i po všech těch letech co film znám můžu říct, že se pokaždé bavím, když ho vidím. Pro mě naprostá klasika komediálně pojatého kontrastu kultur, kde se opravdu vyplatí znalost anglických slangů, protože ty nejkomičtější situace se prostě sebelíp do dabingu přeložit nedají.

plakát

Lemmy Forever (2010) 

I když Motorhead nepatří k mým top kapelám, mám je rád a respektuju to, že ve své době udali směr a inspirovali nepřeberné množství dalších muzikantů. Lemmy je svým způsobem opravdu rokenrolový bůh, ale tenhle dokument bych si určitě dovedl představit trochu lépe natočený.

plakát

Kosti a skalp (2015) 

Kdyby to celé putování nebylo tak zbytečně natahované, určitě bych o hvězdu přidal. Nemůžu si pomoct, ale co u Tarantinových filmů s dlouhými a zdánlivě zbytečnými dialogy funguje, tady prostě to kouzlo nemá. Mít to tak hodinku a půl, určitě by to filmu prospělo.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Kdybych se na Suicide Squad tolik netěšil, možná bych přihmouřil oči a dal o stupínek výš, takhle ale říkám "fuj, co ste to proboha spatlali dohromady?!". Postavy skoro bez kouzla (samozřejmě až na Harley), Joker sice ne úplně špatně ztvárněnej, ale naprosto zbytečnej a největší kámen úrazu příběh.... Takovej paskvil snad Ayer nemohl myslet vážně? Celý je to úplně beztvarý, plný nějakých pochybných prostřihů a tam, kde by to mohla zachránit alespoň nějaká dobrá hláška je prostě sucho jak na sahaře:/ Za mě osobně jde filmový DC komiks od té doby, co Batmany netočí Nolan, jednoduše do kopru a popravdě už ani nevím, jestli se vůbec budu vzrušovat s příchodem Flashe, Aquamana, Wonder Woman, nebo celou Justice League. Je mi líto, ale Marvel si zatím svůj filmový vesmír staví o dost lépe. Díky Harley, že jsem si v kině neukousal nudou nehty a hodnocení putuje jen a jen za ní.

plakát

Očista: Anarchie (2014) 

Trochu vylepšené využití námětu s přesunem do zuřících ulic a parádní parodií na Americké vlastenectví. Pořád tomu ale chybí šmrnc, tak uvidíme, kam se vyšplhá třetí díl, trailer vypadá slibně.

plakát

Očista (2013) 

Dost ujetej námět, ale má to budoucnost. Z pohledu jedné rodiny v jednom domě není úplně využitý potenciál a některá rozhodnutí jistých členů mě fakt vytáčela, ale jinak to bylo vcelku koukatelné.