Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Matrix

Matrix (1999)

Přelomový v mnoha směrech. Pro mě nejvíc za moderní paralelu k Platónově mýtu o jeskyni. (dobrovolný denial: pokračování nikdy nevznikla)

Juno

Juno (2007)

Velice dlouho jsem se bránila páté hvězdičce, ani nevím přesně proč. Viděla jsem ten film za poslední tři měsíce pětkrát a pokaždé mě znovu dojme a.. ano, i rozpláče. Vždycky mě dostane ten humor, (sebe)ironie, cynismus; dostává mě fantastická Ellen Page i její pasivní přítel Michael Cera a ze všeho nejvíc jsem unešená výběrem kytarovek na soundtracku, díky němuž jsem objevila svoji novou hvězdičku - Kimyu Dawson.

Mamma Mia!

Mamma Mia! (2008)

Až vyrostu, určitě chci být Meryl Streep, protože ta ženská vypadá pořád skvěle a energie z ní jen stříká. V rolích potenciálních otců se pak sešli Colin Firth, Pierce Brosnan a Stellan Skarsgard - ty zpívat si prostě nemůžete nechat ujít. A rozhodně počkejte na titulky, protože písniček ještě nebylo dost. Prostě pohodová letní podívaná. 70% Po druhém shlédnutí (opět na plátně, zdá se mi, že bez něj si tento snímek neužijete správně) přidávám pátou hvězdu. Za celou dobu mě nenapadlo přemýšlet nad kvalitou děje, jen jsem nasedla a užila si parádně barevnou, prosluněnou, veselou jízdu, hravé herce od hlavních rolí po nejposlednější řeckou vesničanku, energické ženy a krásné muže a výbornou choreografii. Po Meryl Streep mě nejvíce dostala Julie Walters, protože ten skok od silnější, postarší a ztrápené paní Weaslyové je neuvěřitelný, pro Colina Firtha mám vůbec slabost a snad každá slečna musí na okamžik propadnout uhrančivému Dominicu Cooperovi. Párkrát jsem se taky zasmála, párkrát zamáčkla slzu a vůbec si teď určitě budu písničky skupiny ABBA broukat minimálně několik dní. A nakonec ani ten Pierce Brosnan nebyl zas až tak špatný ;)