Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

My Fair Lady

My Fair Lady (1964)

Muzikál, který je pro mě jeden z nejoblíbenějších je My Fair Lady. Byl to jeden z prvních, které jsem viděla, a zároveň jeden z nejlepších. Příběh ušmudlané nevzdělané dívky, která se promění v cílevědomou ženu je velmi poutavý. Obsazení hlavní role Audrey Hepburnovou bylo vynikajícím Cukorovým krokem. I když diváci zezačátku moc nadšeni nebyli, zejména pak Rex Harrison, Andrey svou roli zahrála báječně, a jistě si film získal pozornost hlavně díky ní. Vůbec nevadilo, že neměla tak výrazný hlas, aby jej pustili do éteru. Moc pěkné jsou však i ostatní herecké výkony. Například při pozastavení při ranním městském shonu, či na dostizích. Kulisy jsou krásné, včetně kostýmů. Tento muzikál nemůže nechat nikoho chladným, už kvůli hercům, či skvělým songům. Kdo si alespoň jednou nezazpíval „A little bit of luck…“ spolu s tatínkem?

Prázdniny v Římě

Prázdniny v Římě (1953)

Kdo neviděl Prázdniny v Římě, ten by to měl rychle napravit. Tento film je jedním z nejlepších svých dob, a překračuje vysoce na žebříčku i mnoho novodobých romantických komedií. Myslím, že je tento film ve své kvalitě jedinečný. Obsazení velkých filmových osobností nemohlo neslibovat skvělý výkon. Výjimečný je hlavně děj filmu, který v čase svého vzniku předběhl dobu. Každý pochopí princeznu, která nechce plnit své povinnosti, aniž by si chvíli nemohla oddechnout. Vysvobodí ji novodobý princ Gregory Peck, který je ve filmu opravdu neodolatelný. Výborný je i humor, který je ve filmu obsažen ve velké dávce. Proto není nic, co bych filmu vytkla, protože mě provedl skvělým příběhem a krásným Římem. Úžasné jsou také kostýmy – namíru šité vysoké Peckovy kalhoty a krásná princeznina sukně a všechny její šaty včetně vypůjčeného pyžama. Okolí Říma je to nejlepší, co mohla Williama Wylera napadnout. Film je dokonalý i v ČB provedení.

Zpívání v dešti

Zpívání v dešti (1952)

Zpívání v dešti je bezpochyby jedním z těch muzikálů, které budou přežívat nadále snad i v dalších generacích. Tento muzikál je klasikou, a to nejen proto, že hlavní postavu ztvárnila tehdejší obrovská taneční hvězda Hollywoodu - Gene Kelly. Když jsem se dočetla o pozadí muzikálu pro Debbie nebylo natáčení lehké. Bylo pro ní těžké udržet s Kellym krok, hlavně proto, že se mu spousta věcí nelíbilo. Snad je to i dobře, protože jinak by nevznikl tento skvělý a tolik oblíbený muzikál. Tanec v dešti je jistě vynikající, mně se však více líbil ten s pláštěnkami a s pitomým smíchem na konci. Songy jsou vynikající a jistě je hodně lidí, kteří si je rádi zpívají. „Good morning, good morning“´. Je škoda muzikál nevidět!

Akta X - Film

Akta X - Film (1998)

Všichni jistě znají Muldera a Scullyovou, ať už alespoň z jednoho dílu tohoto kultovního seriálu. Na pátou řadu navázal neméně skvělý film. Nechybí v něm paranormálno, napětí, konspirace, Mulderův humor, ani všechny známé oblíbené i nenáviděné postavy. Skvělé jsou akční scény s vynikající muzikou Marka Snowa. Film je zajímavý také tím, na jakých místech se vše odehrává. Agenti vystřídají horké město za ledovou pláň, honí se v kukuřičném poli, nebo se objevují na umělém trávníku v poušti. Film se skládá z vynikajících scén, jako je únos Scullyové, nalezení stanu se včelami, drsná jízda za cysternami, a ze spousty dalších nezapomenutelných scén.

Čekej do tmy

Čekej do tmy (1967)

Film hodnotím jako vynikající. Jak už pro skvělé obsazení, tak i o výborný děj. Čekat s Audrey do tmy se opravdu vyplatí - často jsem byla napnutá jak struna, hlavně při scénce v koupelně a při spoustě jiných vynikajících scénách. Musím říct, že je to výborně propracované dílo.

Setkáme se v St. Louis

Setkáme se v St. Louis (1944)

Tento muzikál na mě udělal opravdu skvělý dojem. Stále dokola jsem si opakovala píseň, která zde zazněla. Judy Garland si zahrála postavu, kterou jsem ji opravdu věřila, jakoby byla napsána přímo pro ni. Velice pohodová atmosféra Vás nutí si většinu scének přetáčet dokola. Jedná se o moc pěkný muzikál u kterého se i zasmějete.

Okno do dvora

Okno do dvora (1954)

Tento film bych zhodnotila jako hodně vydařený! Moc se mi líbil. Zezačátku to byla pohoda a později jsem byla přímo přilepená k obrazovce. Žádná nudná, nebo odfláklá pasáž, všechno perfekt! Nejvíc se mi líbí venčení psa :D