Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Drama

Recenze (6)

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Sandwich, do kterého nám šéfkuchař Taylor Sheriden zapekl surovost, nespoutanost, radost, žal, filozofické hlášky, horskou dráhu emocí, soundtrack, kvalitní dobový příběh, bravurně napsané a zahrané postavy. Sandwich, jenž by si měl vychutnat každý, kdo má rád poctivou filmařinu. “I didn’t have the heart to tell her there’s not heaven to go to. Because we’re in it already. We’re in hell, too. They coexist right beside each other. And God is the land.”

plakát

Halloween (1978) 

V dnešní době se může zdát, že tento ikonický film, je zastaralý, směšný až banální. No a ono to i do jisté míry je. Scénář je primitivní a dialogy taktéž. Postavy se chovají hloupě... Nicméně to pomalé strašidelné tempo, budování atmosféry- která by se dala krájet, dále dnes již kultovní vrah z geniální hudbou. Vytváří stále svěží zimomrávky. Vidět to v roce 1978 v kině byl bych z toho celý odvařený. Avšak i dnes se jedná o podívanou, která děsivě funguje.

plakát

Bod obnovy (2023) 

I s malým rozpočtem jde hrát velké divadlo. Tím jsou krásným důkazem tvůrci Bodu obnovy, kteří servírují na české poměry opravdu kvalitní snímek. Film si bere to nejlepší ze svých sci-fi bratrů a přednáší neotřelou myšlenku, že člověk může prožít celý život, pokud nezemřel přirozenou smrtí a musel se zálohovat každých 48 hodin. Film s touto myšlenkou pracuje velmi dobře a je na ni vystavěna celá krimi zápletka. Vizuál je na světové úrovni a na Prahu roku 2041 se pěkně kouká. Bylo hezké poznávat známá místa ve futuristickém kabátku. Za zmínku stojí i hudba, která zní tak správně Zimmerovsky. Herecký ansámbl též potěšil, zejména Andrea Mohylová, Matěj Hádek a Václav Neužil ml. Jsem rád, že se film vymyká české tvorbě a je to něco svěžího, co tady dlouho nebylo a není to žádná trapná komedie s Langmajerem nebo historický film. Klobouk dolů panu Hlozovy a budu se těšit na další filmařský počin.

plakát

Želvy Ninja: Mutantí chaos (2023) 

Nové Želvy Ninja excelují ve výtvarné stránce, kde je vidět inspirace animovaným Spider-Manem. Dále v dynamické akci tělo na tělo a v hudbě - Trent Reznor, Atticus Ross potěšili. Příběh je dost dětský a klišé. Popkulturní reference mi přišli dost nevhodné a nehodili se mi tam. Celé finále bylo takové meh.. A sám jsem sebe přistihl, že jsem si na chvilku dal šlofíka. Čekal jsem od toho lehce víc. Napodruhé si to už nepustím.

plakát

Medvěd - Série 2 (2023) (série) 

Druhá série je skvěle natočené kulinářské drama o píď lepší než série první. Hltal jsem každou minutu, obzvlášť druhou půli série. Každá postava dostala svůj zasloužený prostor zejména Richio dějová linka byla vrchol série. Rodinná oslava v episodě 6, byla tak excelentně vystavená, že mám husí kůži pokaždé, když si na ni vzpomenu. Poslední episoda mě posadila na prdel a zároveň v posledních minutách ''uzavřeného mrazáku'' zvedla svojí dramatičností ze židle. Výjimečný seriál, jenž si zaslouží vaší pozornost i čas. Miluji to a už se nemůžu dočkat na třetí sérii.

plakát

Stvořitel (2023) 

Vizuální porno, které Stvořitel servíruje je opravdu slast pro oči. No a to je asi tak všechno co film nabízí. Příběh je banálně jednoduchý, předvídatelný až místy hloupoučký. Postavy jsou šablonovité a nedokázal jsem si k nim najít žádný vztah (avšak je jejich představitelé hrají opravdu dobře). Hlavní ústřední dvojice by se klidně dala zaměnit za jakékoliv duo Otec dítě (Joel a Ellie, Kratos a Atreus atd...). Hudba na mě neudělala taky žádný dojem a to jí složil Hanz Zimmer. Abych jenom nekritizoval tak kamerové záběry, a celková barevná  paleta filmu vytváří krásné panoramata, která by vynikla jako tapety nebo obraz na zdi. Vezmu to kolem a kolem tak Stvořitel nepřináší nic nového a zapadá mezi průměrná scífka.