Reklama

Reklama

Želvy Ninja: Mutantí chaos

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem (více)
Trailer 7

Kdyby nepřišli do kontaktu se záhadným zeleným slizem, byli by obyčejnými želvami z kanálu. Kdyby nepotkali zmutovaného krysáka Mistra Třísku, nestali by se mistry bojových umění a jmenovci legendárních renesančních umělců – Donatello (Donnie), Michelangelo (Micky), Leonardo (Leo) a Rafaelo (Raf). Jinak jsou to ale úplně normální teenageři, kteří milují dobrodružství a nesnášejí nudu. Té mají poslední dobou poměrně dost, protože Mistr Tříska je úzkostlivě střeží v jejich kanálovém doupěti. Má totiž celkem oprávněný strach, že by je lidi nepřijali. Jenže i sebelepší opatření má své skuliny a jednou takovou želví kluci proniknou a narazí na April, obyčejnou lidskou holku, která sní o tom, že se stane neohroženou reportérkou. Spolu s ní se rozhodnou vyrazit po stopách Supermouchy, tajemného vládce podsvětí, na kterého je policie krátká. April věří, že díky tomu konečně prorazí, a želví kluci zase doufají, že jako superhrdiny je svět snáz přijme. Nikdo z nich bohužel nepočítal s tím, že Supermoucha je obklopen armádou zmutovaných bouchačů, kteří se takových zelenáčů rozhodně neleknou. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (146)

Othello 

všechny recenze uživatele

Mám to sice z druhé ruky, protože jsem se jim doposud úspěšně vyhýbal, nicméně co vím, tak hrané, či vizuálně revidované verze dospívajících ninja želviček trpěly vždy zkrátka na to, že, nehledě na všechny motivy o tom, jak jsme vlastně všichni ve výsledku stejní (kreténi), tak převod okrunýřovaných strunatců do antropomorfizované podoby a následně je vybavit ninja schopnostmi a charakterem nezvedených teenagerských fracků prostě působí strašidelně a groteskně. Tato poslední snaha o aktualizaci tohoto 80s/90s dětského fenoménu (ano, jsem též vinen) si s tímto problémem snaží poradit tak, že v jeho světě je groteskní všechno a všichni, takže ty hnusný mutanti tam tak nějak přirozeně zapadají. Jedinou výjimkou je April O'Neil, což mi přijde vtipně zcestné, protože ta zde má zastupovat svojí uvědomělou, zapálenou středoškolskou outsiderkou hned několik ostrakizovaných menšin zároveň, protože je míšenkou mezi asiatkou a afroameričankou, je výrazné postavy a ještě levák, přičemž ale jako jediná osoba ve filmu není nijak stylizovaně disfigurovaná, takže všechny tyto její "odchylky od normálu" působí paradoxně jako disfigurace. A to je přesně ta past do který se snadno spadne, když se pět scénáristů a bůhví kolik lidí do toho ve výsledku ještě kecalo, snaží spatlat dohromady odpoutaný, divoký frackovský scénář, ale zároveň být uvědomněle progresivní. Mutant Mayhem se snaží aktualizovat nindží želvy do současného teen úzu, zachovat jim přitom jejich pouliční špinavost a mluvit řečí dnešních středoškoláků. A tady působí jak Steve Buscemi se skateboardem na rameni a tričkem "Rock Band", protože je naprosto zřejmé, že tohle psali lidi, kteří vyrůstali v úplně jiné době než je ta současná a o dnešních dospívajících mají šajn tak možná v rámci svých předsudků když projíždějí autem kolem nějaké střední školy. Scénář tak je takovou nesypatickou kombinací neustálého popkulturního odkazování v neurotickém vtípkování ala druhý Deadpool s takovou tou vožvejkanou progresivní dušínovinou. Oba tyhle přístupy se navzájem bohužel nijak neobohatí ani nevykrátí, jenom jsou o to více otravný. A největší škoda to je proto, že ten film vypadá NAPROSTO FANTASTICKY!!! a Reznor s Rossem se tady dost urvali ze řetězu a přišli se svým snad nejtvrdším soundtrackem vůbec. Absolutně nechápu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Už , když jsem viděl trailer nějak mě to nezaujalo , ale zase jsem si řekl, že pokud to vyjde nemám problém to zkouknout. Tady je problém ve více věcech Apríl je černoška a ještě z novinařinou nezačala není ani chytrá a jediná věc , kterou si na konci o ní vzpomenete je ta, že tam pořád blije (ano fekální humor v animácích je zpět člověk si myslel , že to lidi už omrzelo, ale ne ) Rafaelo není žádný vůdce Donatelo mluví jak teplá buzna (možná ho dabovala nevím nezjišťuji radši) a Tříska 3/4 filmů sedí na prdeli, aby se z něj stal na konci spasitel to by se dalo možná ještě přežít, ale on se zde i cucá s jakousi vší nebo co to bylo. Záporák (nejspíše kombinace Baxtera s mouchou, ale bez Baxtera jen moucha )  je dobrý a  oceňuji, že je to někdo jiný než Krang a Trhač pořád dokola má i několik poskoků , kteří jsou ve výsledku k hovnu jelikož se z nich stanou hodní dokonce i z Bebopa a Rocksteadyho tohle si opravdu nezasloužily. Jinak animace taky nic nepředvedla, když zjistíte jak si s tím vyhrál třeba Kocour v botách poslední přání. Potitulkovka Vás ještě nasere více, protože se bojíte jak tam toho Trhače zkurví. 60 procent ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. První polovina filmu naprosto skvělá, královsky jsem se bavil a esteticky si užíval každou scénu. Druhá polovina už mě tolik nebavila a byla na můj vkus až moc přímočará a plytká. Nově chopení želváci ale můžou v dalších filmech překvapit a kvalita může jít nahoru. Bavil mě i český dabing, ke kterému bych měl jen malou výtku. Mladá generace už nebude vědět kdo je (byl) Vojta Dyk nebo Vondráčková, a proto bych pro příště nechal při vtipech překlad trochu víc aktualizovat za novější interprety a pro mladší ročníky více známější jména. Jinak se dabing povedl. Na želvácích se mi mj. líbí ta dravost a mladická nerozvážnost a samozřejmě jejich přitroublý humor, který v žádném případě nesedne všem, ale myslete na to, že to je film pro mladé, a těm se to líbit bude. Za mě spokojenost a film s čistým svědomím doporučuji. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nový Želvy Ninja excelují ve výtvarné stránce, práci s animací, v dynamice hlavní čtyřky a v akci tělo na tělo. Bohužel jde ale jasně cítit, že humorem, referencemi i příběhem se zde míří na ty nejmladší, což je škoda. U těch referencí je to taky zvláštní, protože narážky jsou pro děcka do dvanácti let, ale hudební odkazy tu jsou na oldschool rap. Přičemž tu ale není jediný náznak toho, že by to mířilo na starší. Ve výsledku se jedná ale o příjemný mišmaš, který si člověk na jedno zhlednutí užije, ale vlastně si z toho nic zásadního neodnese sebou. A to se nebavím jen o nějakých hlubokých myšlenkách, ale i o jednotlivých scénách, postavách a momentech. Příjemná zábava, kterou si užijí hlavně ti nejmladší ve vašem okolí a vy si to aspoň částečně užijete s nimi. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Příběh je asi klasický želví jeden díl seriálu, kde je mutantí záporák a naše skupinka se snaží konat dobro. April mi tu silně neseděla a tříska byl docela dost vedlejší postava. Animace v trailerech působila  slušně a i ve filmu nebyla špatná ale přišlo mi že je to jakoby variace na plastelinu ala Slepičí úlet nebo Ovečka Shaun. Po čase jsem si zvykl. Jsou to klasické želvy takže tomu jde odpustit hluché místa a bizarnosti. Pokračování asi může být, nemám problém. Ty 3 hvězdy tomu sedí nejvíc. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje jednu potitulkovú scénu. (pds)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Comic-Con čelí krizi

Comic-Con čelí krizi

24.06.2023

Je to pár dní, co pořadatel herní akce E3 oznámil, že se letošní i ten příští ročník ruší. Důvody jsou zřejmé, většina herních společností si začala pořádat své vlastní online konference, a když už… (více)

Reklama

Reklama