Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (7)

plakát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Oh ano, tohle můžu. Čtyřhodinový maso, napěchovaný superhrdinama až k prasknutí. Marvel je sice Marvel, ale tohle se Zackovi zatraceně povedlo. Každej superhrdinskej nářez by měl mít tuhle necutovanou verzi, protože oproti původní lize spravedlnosti je tohle více, než koukatelný. Každý hrdina má svoji část filmu, kterou si po právu zaslouží. Co stojí za zmínku, je i Holkenborg, který mě dlouhodobě baví a dodává filmu skvělý hudební podkres. Proč nedat 5/5? Protože na čtyři hodiny je to místy utahaný a u zpomalených scén občas cuká ruka k ovladači k tlačítku přetočit. Co ale chtít... má to čtyři hodiny, žejo...

plakát

Deadpool (2016) 

Na mého oblíbeného komixového antihrdinu jsem se nemohl dočkat. V dnešní době přehnané korektnosti jsem se obával filmového zpracování jako čert kříže, ale bůh tomu tak chtěl, že vše dopadlo na výbornou. Deadpool od první minuty metá po nepřátelích tuny olova a mečů a po divácích tuny krutopřísnejch hlášek, jak se na Deadpoola sluší a patří. Castingem snad nemohl probublat nikdo lepší, než Ryan Reynolds, který se pro roli Deadpoola snad narodil. Marvel prostě zase nakopal DC zadek na plné čáře a stačilo k tomu obléknout Green Lanterna do červených elasťáků.

plakát

Gorila: Příběh opičí (2005) (amatérský film) 

Pár pařmenů zná skoro každý znalec kvalitní kinematografie. O poznání méně fanoušků má ale druhá nejlepší práce téhle Bandy Trotlů. A je to sakra škoda. Příběh opičí je komedie, nabitá bláznivým humorem až k prasknutí. Hlavní hrdinové jdou vysvobodit ukradenou kadibudku ze spárů podlých krtků a po cestě zažívají nejedno dobrodružství. Pokud hledáte po deseti pivech s bandou přátel film, kterým vyplnit vleklý večer, tady nesáhnete vedle. Metro, bratře.

plakát

Živí mrtví: Počátek konce (2015) (seriál) 

Zombie seriály jsou moje pochutina. Walking dead bych mohl sjíždět pořád dokola. Pustil jsem se tedy do jeho mladšího, slabšího bratrance - Fear the walking dead. Nečekal jsem, že se dočkám stejných sympatií k hlavním hercům, jako u Andrew Lincolna nebo Normana Reeduse a... taky se tak nestalo. První série skoro až nudí a do obrátek se děj začne dostávat až v polovině druhé série. Sérii lehce zachraňuje příchod oblíbeného Lennieho Jamese (Morgan), ale i přes veškerou snahu bych čekal, že bude tahle nemrtvá série trochu víc "živá".

plakát

Zhoubné zlo (2021) odpad!

Srdce mi krvácí, když musím dát špatné hodnocení hororu, který režíroval můj oblíbený Malajsko/Australský superhrdina James Wan. Tady ale šlápnul hodně vedle. Na budování napětí jsem si u Jamese tak nějak zvykl a očividně jsem se namlsal až přespříliš. Příběh se ze začátku zdá zajímavý a tajemný, ale postupně přechází, v místy až zábavnou, podívanou. Vše je dohnáno ad absurdum - scéna ve vězení vypadá jako fúze Johna Wicka a Xmenů a z kina jsem odcházel zklamaný, jak nikdy.

plakát

Mlha (2007) 

Točit podle předlohy Stephena Kinga musí být radost. Samotné knihy bývají často tak popisné, že na to, aby se režisér odchýlil od předlohy, musí mít fakt fištróna. Tady se to povedlo tak napůl. Celý soubor povídek "Mlha" stojí na otevřených koncích a tak zakončení filmu znalého diváka příliš nepotěší. Na druhou stranu je film zpracován hezky a na příšery je radost pohledět. Příběh od první chvíle hezky ubíhá a za ocenění stojí i Thomas Jane, který se ujal role sympatického "správňáka" s grácií jemu vlastní.

plakát

Labyrint: Zkoušky ohněm (2015) 

Pohřbít sérii již druhým dílem, nebývá neobvyklé, takže mě to až tak nepřekvapilo. Ovšem zklamaný jsem. Oproti jedničce, která nabízela poměrně zajímavý námět a i přes nepříliš chytlavé hlavní postavy si udržela moji pozornost, dvojka Labyrintu celou tu snahu pohřbila. Zajímavý námět zmizel se závěrečnými titulky prvního dílu někam do neznáma a už se nevrátil. Marně jsem hledal útěchu v zombíkách, jak vystřižených z The Last of Us, ale ani pod horou tělních tekutin, vytékajících z různých tělních dutin jsem jí nenašel.