Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Terminátor

Terminátor (1984)

Tenhle film sem dávám jako moje osobní number one, poprvé jsem ho viděl, když mi bylo přibližně sedm let, možná ještě míň, nevim to přesně. Každopádně je pro mě prostě něčim víc než ostatní filmy a počet shlídnutí tohodle filmu se u mě pohybuje v desítkách a možná půjde i do stovek. Nikdy jsem žádnej film neviděl tolikrát, proto ho prostě musim dát na první místo.

Mulholland Drive

Mulholland Drive (2001)

Pro někoho je David Lynch idiot, kterej neví co točí. Pro někoho je to génius, kterej dokáže i z obyčejnýho záběru udělat neobyčejnej zážitek a z jednoduchýho příběhu udělat těžko složitelnou mozaiku, která je na první pohled nepochopitelná. Někomu je to prostě u prdele. Lynch patří k mým oblíbeným režisérům a v tomhle filmu dokazuje dokazuje svoje mistrovství po všech stránkách. MD je vizuálně a atmosfericky jedna z nejsilnějších věcí, co jsem viděl. Typická pomalá kamera zajíždějící za roh, příběh z části kritizující Hollywood, naprosto záhadný, divný a mnohdy až úchylný postavy jejichž jednání občas vůbec nepochopíte. Film vás svojí atmosférou naprosto pohltí, že o něj neodtrhnete oči a v pravou chvíli přichází něco, co byste ani v nejmenším nečekali. V duhý třetině jako byste se probudili ze sna a jen čumíte s otevřenou hubou, nechápete, ale nemůžete zastavit svoje oči při sledování. Film skončí a vy přemejšlíte nad nejrůznějšíma interpretacema příběhu, kterej je nakonec jednodušší než se zdá.

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Masterpiece. Nejdřív by mě zajímalo, kde se vzali ty lidi, co tu píšou, že když jste předtím nečetli komiks, tak to nepochopíte. Děláte si prdel? To vám dělá problémy vyprávění, který neni chronologický, nebo kde sou flashbacky? Nebo co je na tom k nepochopení? Ok, uznávám, že sem možná nepochopil všechny souvislosti a odkazy, který teď chápu zpětně po přečtení, ale podle mě to nebylo nic, co by tam nějak nutně muselo bejt a nebo něco, co by mělo nějakej vliv na průběh. Teď abych nějak zhodnotil film, tak bych vyzdvih super vizualizaci a skvělej soundtrack. Atmosféra je výborná a herci, ač v podstatě neznámí, jsou výborní. Hlavně pánové Rorschach a Komediant. Příběh je vyprávěnej super způsobem s kterým nemám problém, naopak, ocenil bych víc filmů dělaných podobně. Potěšila mě i explicita a brutalita. Bojový scény jsou výborný, jak přehledností, tak po choreografický stránce a z pohledů vizuálních vychytávek. Ještě bych jako bonus vyzdvihnul naprosto ultimátní intro, který mě totálně rozsekalo na malý kousky a to sem komiks čet až potom, co jsem Watchmeny viděl v kině, tím pádem si ani nedokážu představit co to muselo dělat s někym, kdo to čet už předtim. Od Watchmenů sem dostal přesně to, co sem chtěl a zapisuju ho mezi mý 3 top comic movies vedle Dark Knighta a Sin city.

Appleseed

Appleseed (2004)

The last chapter will be the euthanasia of mankind.