Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (66)

plakát

Blue Beetle (2023) 

No, vlastně to nebylo tak zlé. Lepší než většina sraček od marvela, které vypustili do světa od endgame. Problém tohohle filmu je, že tak snadno a rychle zapadne mezi ostatní přírůstky tomuto žánru, že už ho odtamtud nikdo nikdy nevyloví.

plakát

Bojovník (2019) (seriál) 

Co dodat, chrochtal jsem blahem. Spoustu bych toho tady mohl vytknout, ale nechci. Seriál mě pohltil a já se těšil na každý další díl. Další sérii, prosím!!

plakát

Bod obnovy (2023) 

Na tento film jsem se těšil už od prvniho traileru. Konečně našinci předvedli áčkovou kinematografii, za kterou se ve světě nemusíme stydět. Další přiblblou, rádoby komedii tu fakt nebylo třeba. Krom těch umíme také kriminálky. A to je prave problém. Je to kriminálka, bohužel ani luxusní vizuál z ní nedělá nic moc více. Musím však vyzdvihnout Andreu Mohylovou. Tahle neokoukaná tvář byla trefa do černého a věřím, že si tímto otevře dveře do nejvyšší ligy.

plakát

Pontypool (2008) 

První půlhodinu jsem chtěl dát hvězd 6. Ale WTF se dělo v druhé půlce a hlavně v závěru?? Škoda, mohla to být totální minimalistkická pecka. Jen kdyby nevylejzal ze studia.

plakát

Otec (2020) 

Říkal jsem si, jak upoutat diváka na hodinu a půl k filmu o Alzheimerovi. Neměl jsem, navzdory hodnocení csfd, nijak vysoká očekávání, neboť to není zrovna můj cup of tea. No, není lepší vizitky, než když v průběhu filmu nabíhají zimomriavky, na konci oko nezůstane suché a nechci, aby ten film ještě skončil. Hopkins by měl za to dostat ještě metál, tohle byl herecký koncert.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Už to tu bylo milionkrát, ale stejně to napíšu. Druhý Avatar je krásný audiovizuální zážitek, který rozhodně nezapadne mezi ostatní filmy. Určitě si ho znovu rád pustím a budu se opět kochat. ALE.  Scénáristická šablona je příliš podobná jedničce. A to je prostě něco, co mi vadilo. Opakující se jedničkové hudební motivy by byly fajn, kdyby to ve spojitosti s podobností scén tak strašně nevyvolávalo pocit vykrádání jedničky. I přes vymakaný mořský svět mi tam chyběla nějaká větší inovace a opětovný WOW efekt, který by mě zatloukl v zimomřivkách do sedačky. A to se tu bohužel nestalo. Kdybych dal 5*, musel by první díl dostat 6 :-)

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

Pro mě dnes absolutní žánrová klasika, a zdaleka nejlepší díl série. Kdyby tento film existoval samostatně, vůbec by mu to neubralo na sexappealu. Správně mixlý koktejl hororu, gore a thrilleru. Finální scéna dodnes jedna z nejlepších on point ve filmu vůbec.

plakát

Po životě (2019) (seriál) 

Taková velmi nenáročná pohodovka. K dobru lze připočítat sympatické anglické prostředí a celkem slušný casting. Horší je, že 17 dílů vlastně sledujeme neustálý kolotoč utápění se v sebelítosti a vzpomínkách a ta omáčka okolo je daleko zábavnější než ústřední motiv. A v 18. Dilu dostaneme pohádkový happyend, který během pár minut vkusně utne všechny dějové linky. Not great not terrible!

plakát

Gangs of London - Season 2 (2022) (série) 

Oproti první sérii méně přímočaré, více klíček, intrik, zvratů a bohužel také logických přešlapů. Ne, kdybych dal 5, musela vy první dostat 6 a to bohužel nejde :-). Pořád je to ale to nejlepší, co může aktuální film nabídnout z kriminálního podsvětí a já se velmi těším na další sérii plnou brutálního násilí, propracovaných charakterů a doufám, jako všichni tady, opět v nějaké díly v režii G. Evanse