Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Dokonalá věc kterou není třeba dlouze pitvat. Stačí se pohodlně uvelebit, otevřít dobré víno a užít si to. Kdo nemá v hlavě nasrá.., tak cítí skvělou filmařinu v každé minutě tohoto jedinečného díla.

Predátor

Predátor (1987)

Co dodat k tomuhle veledílu. Mám ho mezi top 10 a viděl jsem ho za ty roky určitě dvacetkrát a mám ho vychytaný do detailu. Tak do detailu že mě nepřestává udivovat co tehdy stvořili za film, za monstrum, jak ho vybavili, jaké mu vymysleli zbraně a jak to všechno zpracovali. John McTiernan před Smrtonosnou pastí dokázal svůj potenciál a přetavil to v ikonický film. Schválně jsem nenapsal akční, protože to není jen čistá akční klasika. Má to nádech hororu, thrilleru. Ano, vévodí tomu Arnold, který byl v naprosto fantastické formě, ale celá tlupa kolem něj, která je sympaticky představena na konci filmu v titulcích stojí za to. Jeden borec vedle druhého, které známe z jiných filmů, za mě vytáhnu Bill Dukea, ten típek má prostě charisma. Každopádně tento kousek by nebyl tak parádním, pokud by se hudby nechopil Alan Silvestri. To co stvořil pro tento film , člověka neustále nutí čumět do džungle a hledat toho dokonalého zabijáka. Film jako celek je dokonalé dílo zasazené do perfektního prostředí džungle a do posledního záběru kamery profesionálně propracované . Nemá cenu to víc rozebírat. Z pěti možných bodů dávám plných deset a hotovo.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

V roce 1969 se sešli ti nejlepší, aby si zahráli v tom nejlepším co se dalo v tom roce a v žánru western vůbec stvořit na mnoho let dopředu. Vlastně dodnes. Dokonalá chemie mezi Newmanem a Redfordem ve spojení s perfektní režií Hilla dali vzniknout nesmrtelnému dílu po všech stránkách včetně hudby a písničky, která se hraje v rádiích dodnes. Usměvavý kovboj co nikdy nestřílel a flegmatický bleskurychlý střelec jsou dokonalá dvojka v příběhu na který se člověk může podívat vždy, když se škrábe na bradě a neví co si pustit. Čest starému filmovému řemeslu a silných 5 bodů. Kdo neviděl, jako by nebyl.

Svět podle Prota

Svět podle Prota (2001)

Neskutečně nádherný film, po kterém sáhnu vždycky když je horší den. Herecký koncert dvou mistrů, kdy zejména Kevin Spacey ukazuje jak umí svůj herecký um posunout o další level nahoru. Na filmu není slabé místo, je tam dost mile vtipných momentů které člověka rozesmějí a na druhou stranu divák zůstává v napětí, kdy nejde myslet na cokoliv jiného během sledování filmu. Úžasný skvost  Skvělá, citlivá režie a výběr všech herců, kdy každá postavička má svoje pevné místo dělá z tohoto filmového diamantu jedinečný zážitek.  Dávám deset tučných bodů z pěti možných.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Tady ten skvost je asi zbytečné jakkoliv dlouze okecávat. Dokonalý filmový zážitek od prvního záběru kamery až po závěrečné titulky. Parádní příběh v které má každá, i ta sebemenší postava své místo a dotváří tento film v jeden velký skvost filmové historie.