Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Zaklínač - Zrnko pravdy (2021) (epizoda) odpad!

První série mě nijak neuchvátila, ale postupem času jsem tomu chtěla dát ještě šanci. Knižní zaklínač je má oblíbená série, četla jsem ho již mnohokrát a tak mám pocit, že bych měla vidět i ten seriál (a moc bych chtěla, aby to byl dobrý seriál, Cavill byl v první sérii dobrý Geralt). A když je ta první epizoda tak dobře hodnocena, tak to přece nemůže být horší než co předvedli v první sérii, ne? Nemůže? Hmm... Bohužel může. Takhle znásilnit takovou hezkou povídku. Ten konec byl úplně nesmyslný - finální odsouzení Nivellena v kontrastu s řečičkami před tím. Herci hráli divně, zabolelo hlavně u Geralta, co tomu herci kruci udělali, že už to, vlastně, není Geralt (jako byl v první sérii). Ciri v některých scénách působí opravdu staře a naprosto dospěle (na to by ale měla mít ještě plno času). Záběry jsou takové divně vyčištěné, nažehlené a sterilní. Dialogy mi přijdou dost mimo. Jako by tvůrci chtěli nahustit do každého rozhovoru velká moudra a veliké světové pravdy, ale zapomněli, že to má dávat smysl. Chtělo by to asi trochu uvolnit a třeba se zasmát. Teď bych ráda zapomněla, že jsem tento paskvil viděla.

plakát

O Janovi a podivuhodném příteli (1990) (TV film) 

Z dětství si pamatuji, jak mi strašně vadilo, že Jan pořád řve a vyděšeně koulí očima. Dnes mi to vadí také. Jan je podle mě špatně zahraný (herec přehrává) a to pohádce celkem ubližuje. Jan mohl být sympatický hrdina, takhle je to napůl takový přitroublý vesnický balík - a vlastně je i takový nekonzistentní, protože místy to ten sympatický hrdina je. Celkově je to taková divná pohádka, má své kouzlo, škoda toho Jana.

plakát

Jezerní královna (1998) 

Upřímně, nechápu to zdejší nízké hodnocení. Není to komická pohádka pro malé dětičky, ale je to moc hezká pohádka, vážná, s pár dobrými hláškami. Pár nelogičností by se určitě našlo, ale nic zásadního, co kazilo výsledný dojem.

plakát

Sherlock Holmes a doktor Watson: Seznámení (1979) (TV film) 

Mám Sherlocka Holmese moc ráda, ale u všech filmových zpracování mi značně nesedí jeho představitel. Až na tohoto - dokonalý Holmes, dokonalá stará Anglie, člověku se ani nechce věřit, že nejlepší zpracování britského detektiva může pocházet z Ruska. Velice povedené a velmi věrné knižní předloze.

plakát

Jesus Christ Superstar (2000) (TV film) 

Jesus Christ Superstar mi nikdy úplně nesedl, slyšela jsem asi tři verze (jedna česky, dvě anglicky) a na můj vkus je to moc uřvaná muzika. Toto je jediná verze, která mě oslovila, tady to podle mě zpěváci zvládli uzpívat a neuřvali to. A navíc je zde i zajímavé provedení. Ráda si zopakuji znova.

plakát

Dolarová manželství (1964) 

Ehm, opravdu to není muzikál. Což mě docela zklamalo, ale jinak dobrý. Nenáročná komedie, která neurazí. Gene Kelly tam zatančil a i zbytek byl koukatelný. Skoro mám pocit, jako by cílilo na dámské publikum, vzhledem k tomu, kolik šarmantních pánů tam dostali :-)

plakát

Xanadu (1980) 

Nebýt Gene Kellyho, ani by to nestálo za komentář, ale prostě Gene Kelly je i v tomto vcelku nezajímavém kousku úžasný. Jako z jiného světa. Úplně nechápu, co tam vlastně dělal, asi se děda nudil :-) a řekl si, že pozvedne tento průměrný počin. Jeho "vzpomínkový" tanec s Olivií Newton-John byl nejlepší z celého filmu, vzhledem k jeho věku je asi i tato jedna scéna důvod se na Xanadu podívat. Škoda, že scénárista zapomněl, že mu slíbila první tanec v nově otevřeném Xanadu, zbytek filmu jsem se na něj těšila, ale nepřišel. Jinak mě muzikál nenadchnul, ale ani neurazil.

plakát

Fantom opery (2004) 

Nádherná hudba, skvělé obsazení, krásné kostýmy. Muzikál, jak má být. Ano, je to patetické. Scény působí velkolepě. A divadelně. Je to konec konců zpracování divadelního muzikálu a tedy to tak sedí. Za mě: Kouzelný muzikál!  Celé je to prodchnuté takovou snovou, melancholickou atmosférou, že celkové vyznění je smutné, i když příběh sám o sobě smutný není. Nejlepší z novějších muzikálů, co jsem viděla.

plakát

West Side Story (1961) 

West Side Story není můj nejoblíbenější muzikál, ale stejně ho obdivuji.   Je to takové zvláštní pokoukání a myslím, že se na něj nejde dívat úplně jako na film. Ten nejzásadnější rozdíl vidím v užití tance, protože zde tanec není jen tanec, ale výrazový prostředek, takže to, že herci "divadelně" přehrávají, vypadá v rámci tohoto představení tak nějak přirozeně :-) Když prostě přistoupíte na to, že ostří hoši baletí po své ulici, tak vyzní trocha nadsázky v gestech a mimice úplně normálně.    Příběh je poměrně prostý, má pár slabších míst, ale povětšinou jsem si v těch chvílích říkala, že tam vlastně nejvíc prosakuje ten Shakespeare. A konečně, o příběh tu zas tak moc nejde.   Hudba je krásná, ale když se spojí s choreografií je to dokonalé (taková America nebo I Feel Pretty chce i vidět, slyšet nestačí).    Myslím, že West Side Story není pro každého. Kdo nerad tanec a lehce opernější zpěv, měl by k němu přistupovat opatrněji. Ale milovníci klasických muzikálů by ho minout neměli, i když je dost jiný.

plakát

Hello, Dolly! (1969) 

Mno, Dolly, co s tebou?    Rozhodla jsem se doplnit vzdělání a kouknout na tuto klasiku. Ne, že bych toho litovala, je to příjemný kousek, který za kouknutí stojí, ale...   S tímto muzikálem mám jeden problém. A tím je Dolly. Postava je nesympatická činy i obsazením. Způsob jakým se snaží dohodit si vytouženého muže mi hodně nesedí a nefandím jí. Důvod, proč zrovna tohoto muže, jsem úplně nepochopila. A i když mám na starých dobrých muzikálech ráda i to, že překážky sami ve vhodnou chvíli mizí, tak ten konec zde mi přijde naprosto nepravděpodobný. A to obsazení, mno, ta dáma se mi do těch secesních kostýmů nějak nehodila. Jediné, kde jí to slušelo, byla scéna v restauraci, ty zlaté šaty jí docela sekly.    Takže Dolly si mé sympatie nezískala, ale celkový dojem zachránily (poměrně megalomanské) taneční scény. Fakt dobře se na to dívá, i když jsou pohyby tanečníků strojené. Parkové tanečky (se scénou na nádraží) jsou hezké, tanec číšníků je opravdová lahůdka, i když se mi v tom všem tanci zastesklo po Gene Kelly, prostě žádný tanečník ho výstupem nenahradil.   Hudba - pro mě spíš slabší, nic moc zapamatovatelného, ale ani neurazí.   Když to shrnu, bylo to pro mě vcelku příjemné pokoukání, plné barev a optimismu, příjemné hudby a ohromujících tanečních scén.