Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

A Bit of Fry and Laurie

A Bit of Fry and Laurie (1987)

Neznám více nápaditý humor, než který předvádí duo Fry Laurie. A pro kritiky poslední série (kteří hovoří o velkém úpadku kvality) mám jediné slovo: Pretension.

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa

Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa (2004)

Jo jo, zapomenutý seriál z 80.let. Ještě že se našla jedna kopie (tuším že někde v Peru) a Channel 4 tento skvost znovu sestřihal a doplnil o hluboké a duchaplné komentáře samotných herců a tvůrců. Nezapomenutelný je například výkon Smerche v roli kuchaře nebo Juliana Barratta v roli Padreho. Myslím, že tento seriál patří do té řady, kde se herci baví daleko více než samotní diváci - mně to ovšem nevadí. _ (17.06.2011) Po dalším zhlédnutí oblíbených scén, bonusů a děkovačky Deana Learnera z Perrier Award 2001 jsem se rozhodl zařadit tuhle nepřekonatelnou partu tam kam patří - do mé Topky.

Mighty Boosh

Mighty Boosh (2004)

Mistr Julian Barratt (Moon) a jeho podruh Noel Fielding (Noir) doplnění výborným Mattem Berrym (Bainbridge) a MAGOREM Richem Fulcherem (Fosill) nás doprovázejí na této cestě světem s názvem Mighty Boosh. Nenechte se odradit "slabším" rozjedem v prvním díle. Přestože si tento seriál získal širokou oblibu hlavně kvůli Noelovi a jeho účesu, na kterej padla půlka rozpočtu, já mám radši Juliana a vyloženě se těším na jeho mono/dialogy.

That Mitchell and Webb Look

That Mitchell and Webb Look (2006)

Tak tohle je opravdový oříšek. Ale nakonec můžu prohlásit, že That Mitchell and Webb Look je bezkonkurenčně nejlepší sketch show od doby Monty Pythonů a Frye s Lauriem. Ano, kvalita 3. a 4. série sice nedosahuje těch prvních dvou, ale to nic nemění na mém celkovém vysoce pozitivním dojmu. David je mistr satiry a v těchto polohách předvádí své nejlepší výkony. Robert mu úspěšně sekunduje svým kvalitním herectvím. Nedá mi to a stejně musím vyjmenovat několik mých oblíbených scének: Překvapivá dobrodružství Sira Digby Chicken Ceasera (skvěle doplněná Armstrongem a Millerem v Comic Relief 2009), Zlý knihovník (Webb), Zlý číšník a Zlý farář (Mitchell), Jak sbalit chavette alá Cyrano, My jsme ti špatní? (Nazis), Simultánní tlumočník, Sketch show = Hit and Miss, Negativní feedback, etc. No a nakonec zvlášť musím zmínit i doslovnou dvojici vrcholů v TV tvorbě uplynulé dekády: Ranní nákup na růžku (Lager beer) a závěrečná scéna 4. série.

V čísle 9

V čísle 9 (2014)

Postprodukce se nám nějak protahuje a nakonec seriál poběží asi až začátkem roku 2014. Potenciál v tom vidím veliký. Námět mi lehce připomíná 15 Storeys High (Radio version). U tohoto však počítám s ještě více ujetějšími příběhy. ___ Tak po prvním díle je jasné, že to bude více na způsob Tales of the Unexpected. Ovšem co si pánové střihli v 2. díle, to klobouk dolů. Třetí epizoda je naprostou klasikou v tomto žánru. Zajímavé, že 4. a 6. díl (oba bez ústředního dua) z mého pohledu lehce zaostávají za zbytkem jinak výborné první série. 2. sezóna: si drží standard té první. Vybočuje z něj jen druhý díl. Naštěstí pro diváka je to směrem nahoru. Důkaz, že Pemberton a Shearsmith umí psát i pro jiné, ne jen sobě na tělo. No, BBC to asi vidí jinak a na základě nelogického přesunu posledního dílu z obvyklého času to vypadá, že další díly nebudou. ___ Nakonec jsme se 3. sezóny dočkali a retro speciál "z Rakouska" se hodně povedl. U tohohle se herci (i dabéři) museli neskutečně bavit. Po posledním dílu můžu říct, že je to velmi povedená řada. Nemá vyloženě slabé místo, na které bych si za pár hodin ani nevzpomněl.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

U první série jsem smíchem vyslzel asi celej kýbl slz - neskutečný. Chris a Richard jsou výborní, stejně jako Mistr Morris.

Boj o moc

Boj o moc (2018)

Jak bývá u Armstronga již dobrým zvykem, nechává jednotlivé díly napsat různými scénáristy, natočit různými kameramany a řídit různými režiséry. Přesto celek vypadá velmi koherentně a nejsou tam tak patrné rozdíly jako tomu bývá u sitcomů, kde je tato praxe (v minulosti často ani nepřiznaná) mnohem běžnější.

Monty Pythonův létající cirkus

Monty Pythonův létající cirkus (1969)

Absurdní skeče, které se dostávají až za samotnou hranici geniality. Já osobně mám nejraději výkony Erica Idlea a Michaela Palina v rolích úlisných, rozesmátých moderátorů estrádních show - k nezaplacení.

15 Storeys High

15 Storeys High (2002)

[Po 1. sérii] Další z neskutečných sitcomů produkce BBC s tím nejkvalitnějším suchým černým humorem, co se ale zároveň nebojí jít až na dřeň a zkouší co divák snese. U nás naprosto neznámá záležitost. Porovnávat se to asi dá jen s Peep Show nebo Kanclem. V hlavní roli exceluje Sean Lock, pobaví i spolubydlící B. Wong a když už se objeví, tak i Peter Serafinowicz. "They are all nutters!" [Po 2. sérii] Kvalita roste. Pouze 12 dílů, ale stojí to za to. Hidden Gem.