Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Život pod vodou

Život pod vodou (2004)

Andersonovi filmy jsou prostě jiné a já mám jeho styl hodně rád. Nepochybuji ani minutu, že i za 50 let bude patřit do zlatého fondu kinematografie.

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Překonat Memento? Nemožné! Tak počkat, přece jen se to Christopherovi povedlo. Nezbývá než zatleskat (ano, ve stoje).

Záskok

Záskok (1997)

Pomocný učitel národa v akci.

AD/BC: A Rock Opera

AD/BC: A Rock Opera (2004)

Remástrováno z 19/12/1978. To si zase jednou komici udělali radost (produkoval to S. Coogan). Neznám rockovou operu se silnějším obsazením. Texty psal M. Berry a R. Ayoade. Hudbu dělal samotný Berry (to je možná škoda, protože Julian by mu určitě pomohl). Další povedená parodie, kterou jsem více ocenil až po třetím zhlédnutí (poprvé jsem to viděl asi před 5 lety). Co vyzdvyhnout dříve? Určitě gesta Berryho; taneční kreace Ayoada; všechny vystoupení Barratta - ale hlavně ta uvodní s přísedícím Fulcherem (červená čepička), N. Fieldingem (taky červená) a G. Linehanem (žlutá čepička); Fielding pastýřem; rytmické/obrazové opakovačky; ....... to bych pomalu musel přepsat každou scénu. Není bez zajímavosti, že Barratt (Tony) a Julie Davis (Rut) spolu ve skutečnosti mají dvojčata. _ Nějak jsem se rozepsal, tak už radši končím (v uších mi totiž zní vaše GET OUUUUUUUUUUUT!!!). E.po.chál.ní počin. ___ EDIT 2016: Pokaždé, když si tu čtu tenhle svůj koment, tak se musím profackovat, protože všem musí být jasné, že Linehan hraje "food kritika" a nemá žlutou čepičku :(

Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi

Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi (1990)

Drzé a svým způsobem i nedozrálé. A přesto se jedná o mistrovské dílo. ___ Nevím jak často si vás lidi pletou s někým jiným. Já to zažívám od raného dětství a pomalu už se ani nenamáhám lidi opravovat.

Fontána

Fontána (2006)

Po zhlédnutí traileru jsem Fontánu odepsal. Bohužel. Proto jsem ji viděl až na DVD. A to hned několikrát.