Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Barbie (2023) 

Pokud jste dostali od Openheimera něco úplně jiného než jste očekávali, tak u Barbie to platí dvojnásob. Tento film bourá všechny očekávání co jsem od něj měl a mně to vůbec nevadí, byl jsem příjemně překvapen vidět snímek který na první pohled vypadal jako romantická slaďárna kde se zpívá a díky jménu to bude mít velký boom. Ale viděl jsem film s úžasnými hereckým výkony, nádhernou choreografií, s úžasnou volbou hudby a hlavně s geniální myšlenkou. Nemůžu říct že to dosahuje stejné kvality jako Openheimer, ale to ani není účelem tohoto filmu. Má to být zábava, kdy si člověk oddechne, zasměje a možná i trochu reality check. Vždy hodnotím film podle pocitu a z tohoto snímku byl prostě skvělý, koukněte na to, pokud se rádi bavíte;)

plakát

Oppenheimer (2023) 

Nový film od Nolana, je to zatím jeho nejlepší? Záleží na tom, jak se na to díváte. Pokud máte rádi filmy s historickým podtextem, famózní hudbou, která vás nenechá chvíli v klidu, a s obrazem, který i bez speciálních efektů dokáže vytvořit výbuch atomové bomby tak realistický, že vám potom jde mráz po zádech, tak ano, může to pro vás být jeho nejoblíbenější snímek. Ale pokud máte radši Sci-fi, tak pro vás stejně jako pro mě zůstane na vrcholu Interstellar. Neberte mě špatně, film je to skvělý a nabízí prvotřídní zábavu, ale jednoduše jsem z kina neodcházel nadšený tak, jako právě z Interstellaru nebo z Dunkirku. Nejspíš je to tím, jak se zde neustále mění vypravování filmu. Snímek vám nedá ani chvilku na vydechnutí a ke konci, kdy by se tam intenzivnější část hodila, nedostanete ani jednu. Když se pak ale podíváte na snímek jako na celek, něco ve vás zůstane – hlubší myšlenka, která pro mě tento snímek zachraňuje. Celkově se jedná o skvělý film, který má co nabídnout všem příznivcům kina, i přestože to nemusí být jejich šálek kávy. Hodnotím 9,5/10

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Po dlouhé době jsme se dočkali dalšího fantasy filmu a mužů říct, že čekání se vyplatilo. Je to akční, vtipný, svěží, a hlavně úplně bláznivý, cely film jsem sedel na zadku a nestačil jsem lapat po dechu. Film vám nedá ani chvilku klid a vy musíte jen obdivovat, s čím vším scenáristé přišli. Jedná se o úžasný fantasy film a nejspíš i o jeden z nejlepší za dlouho dobu. Herci podávají skvělý výkon a jde vidět, že je to baví. Doporučuji vidět v kině, něco takového už tu za chvíli nebude.

plakát

The Mandalorian - Kapitola 21: Pirát (2023) (epizoda) 

Pátý díl konečně dává celé sérii celistvý obraz a ukazuje nám směr, kterým se další díly budou odvíjet. Atmosféra je úžasná a vše do sebe krásně zapadá, vše se jeví propracované a nenucené. Perfektně rozvádí myšlenku začátků nové republiky a problémy s tím spojené, k tomu přidejte úžasnou akci a skvělý storytelling a máte zatím nejlepší díl této řady. 10/10

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

John Wick, ikona akčních filmů je zpět v novém a ještě lepším světle než minule. Děj se odehrává chvíli po konci třetího dílu a krásně na něj navazuje. Na akční film je tento kousek opravdu dlouhý a chvílemi je to mírně nepříjemné, hlavně tedy ze začátku, kdy divák ještě úplně neví co se děje. Vizuálně se jedná o nejlepší kousek z celé série, ale zároveň se nejedná o nic nového, záběry jako ve trojce, je tu jeden nový záběr který upoutá a jedná o nejvíc ikonickou scénu snímku, ale to je tak vše. Příběh je zajímavý a nabízí i vcelku zajímavou zápletku kvůli které si John projde ledasčím. Až na konec se jedná doopravdy o umělecké dílo které by se mělo vidět v kině. Konec trošku pokulhává, ale nejedná se o nic fatálního. Uvidíme kam nás zavede 5. díl.  9,5/10 Film má tempo a krásné utíká, k tomu ještě přidejte úžasnou choreografii, záběry a hudbu a máte film, který útočí na přední příčky letošního žebříčku.  doporučuji všem kteří mají rádi akční filmy, zároveň se po dlouhé době jedna o kvalitní film se kterým budete spokojeni.