Reklama

Reklama

VOD (1)

Obyvatelé planety Nevarro potřebují ochránit před útokem pirátského krále. (Disney+)

Recenze (50)

Bender0101 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle očekávání se (těžce naivnímu) Kargovi vymstilo poštvat proti sobě pirátského krále, který má křižník. Za zničení města může jeho hloupost. Konečně se vracíme na Coruscant, ale nevíme, co je s dr. Pershingem, místo toho dostáváme další hřebíček do rakve obrazu Nové republiky. Také už víme, proč Mandaloriané v této sérii nepoužili lodě - nemají je; a také, že od konce první série uplynulo přesně "mnoho let". Akce se sice tváří hezky, avšak obsahuje požehnaně hovadin. Bo-Katan nejen hraje první housle, ještě navíc má vést všechny Mandaloriany i přesto, že ji sekta neznávala. Důvodem má být její znalost "obou světů" spolu s uzřením mytosaura (Zbrojířka ji najednou věří).  Na Dina i Darksaber všichni úplně zapomněli. Závěrem máme "bombu" v podobě odhalení, že je Gideon na svobodě (což víme od třetí epizody) díky Mandalorianům, na které jasně ukazuje úlomek beskaru... 89%? ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piráti na štýlovej lodi útočia ako Rusi, okamžite spúšťajú paľbu na civilistov všetkými kanonmi. Rozkvitajuca spoločnosť dostáva tvrdú ranu. Nestalo by sa to keby sú v NATO. Teda, nestalo by sa to keby sú v New Republic. Gideonova agentka šikovne odkláňa pozornosť od problému a nový miestny šéfinko pre requesty spúšťa byrokratické kolieska do pohybu (teda nie tie ozajstné). Žiaľ, stále chýba podpis, nič sa nedá robiť. Je na čase vziať deti na palubu (proti drakovi museli ostať doma), a rozstrieľat pár šmejdov. Mandovci sa musia rozhodnúť či ísť bojovať opäť v cudzej vojne, alebo si žiť kľudný život na púšti. Ináč odporúčam toto video o tom ako sa zmenilo mestečko od prvej série a aké kvality má život ponúka jeho obyvateľom: https://youtu.be/SNEUpUR2gRA ()

Reklama

Banditek 

všechny recenze uživatele

Pátý díl konečně dává celé sérii celistvý obraz a ukazuje nám směr, kterým se další díly budou odvíjet. Atmosféra je úžasná a vše do sebe krásně zapadá, vše se jeví propracované a nenucené. Perfektně rozvádí myšlenku začátků nové republiky a problémy s tím spojené, k tomu přidejte úžasnou akci a skvělý storytelling a máte zatím nejlepší díl této řady. 10/10 ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Kontrast vysoké CGI stylizace vs masky a prkenni herci jak z 90. (Místy dialogy a scéna připomínají spíš  hrané cutsceny z her od Westwoodu, než pomyslný vrchol televizní tvorby 21.století) v ději, který nemá žádnou pevnou kostru a funguje max jako fan servis pro lidi co bez SW nemůžou být. Nic proti, ale zmlsanej Andorem, tuhle pohádku plnou hezkejch animaci, odpornejch masek a nahodnejch dobrodružství nemůžu hodnotit stejně nadšeně jako zbytek. ()

TR4XY_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já vím, že je spousta z vás nakažená tím Andorem a tím jak, úžasnej ten seriál byl ve všech ohledech a kvůli tomu jste teď nejspíš tady na chudáka Mandaloriana až moc přísný. Ale já, i když považuju Andora na absolutní masterpiece, se jím nenechám obrátit proti Mandošovi. Je to prostě o dost jednodušší příběh a víc pro děti, ale to neznamená, že si stále neužívám tu akci a atmosféru. Pro mě byla tahle epizodá skvělá v tom, co se snažila udělat. Konečně už se více rozvíjí příběh a začíná to být zajímavé. To o předchozích dvou epizodách říct nemohu. 8/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • V baru sedí mj. i dva piloti. Druhý zprava je Jib Dodger (Rick Famuyiwa) a dáma uprostřed je pak Sash Ketter (Deborah Chow). Oba dva jsou režiséři Mandaloriana. (Veskoslav)
  • V této epizodě se nám ukáže jeden ze členů posádky Duch (Ghost) ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014), a to přímo Garazeb Orrelios zvaný Zeb, patřící k rase Lasatů. Hlas mu propůjčil Steve Blum, který ho již daboval v Povstalcích. Postava byla vytvořena plně pomocí CGI. Můžeme si jej všimnout na námořní základně, kde s ním hovoří kapitán Carson Teva (Paul Sun-Hyung Lee), a tak poprvé můžeme vidět tuto postavu v hrané podobě. (Veskoslav)
  • Potvrdilo se, že robot R5-D4 sloužil jako pilot astomech během Rebélie v Alianci a potvrdil tak slova Peli Motto (Amy Sedaris) ze začátku série. (Veskoslav)

Reklama

Reklama