Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (9)

plakát

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022) 

6z 10. Black Panther 2 byl trochu jinačí marvelovka než na co jsme zvyklý takže chápu proč se to někomu nelíbilo. Nepomáhal tomu ani fakt, že jsme ztratili hlavního herce a to samozřejmě dost mění situaci. Byla tu vcelku dobrá akce, která působila v některých scénách hodně fyzicky a kreativně, ale bylo jí tu málo. Naopak mluvení mezi postavami tu bylo kupodivu až moc. Asi v pohodě humor, který není tlačený v každé scéně jako posledně v Thorovi. A nakonec netradiční záporák, který mi sice moc nesednul, ale byl originální a jeho národ vodních lidí byl zajímavý. Kdyby nebyl film tak dlouhý a oddělali se některé zbytečné scény a obkecávačky byl by film zázivnější.

plakát

Star Wars: Příběhy rytířů Jedi (2022) (seriál) 

Konečně tu po nějaké době máme zase skvělý Star Wars projekt. Na Tales of Jedi jsem se dost těšil, jelikož jsem viděl v traileru, že se konečně dočkáme Hraběte Dooku jako Jedi nebo více příběhu o Ashoce. Celé to má skvělou animaci jako například jako clone wars, ale je to zase trochu odlišné. Krátké příběhy krásně doplňují různé nedořešené a nejisté věci z prequelů(první 3 filmy). Mě se minisérie dost líbila a podle mě se bude líbit skoro každému fanouškovi prequelů a jediné a čím jsem měl problém byl první díl, který byl takový prázdný a místy mi přišlo, že měl i horší animaci. Jinak pro  lidi co neviděli star wars to podle mě nebude tak dobré, protože nepochopí některé věci. Ale mě se to líbilo a hodnotím 8.5 z 10.

plakát

Sedm (1995) 

Sedm je jeden z mích nejoblíbenějších filmů a zaslouží si podle mě určitě 5 z 5. Film je neuvěřitelně propracovaný. Každá scéna ukrývá nějaký jiný zajímavý detail. Skvěle se tu taky pracuje s napětím a atmosférou. Celé město působí hodně prohnile a zkaženě např. jako Gotham z DC. Hlavní záporák má zajímavou myšlenku a motiv proč dělá to co dělá, která se nepodobá žádnému jinému vrahovy. David Finscher tady odvedl skvělou práci a díky tomu jsem se začal více zaměřovat na jeho projekty. Fun fact: O filmu dozvěděl ve videu od Hroty Algernona.

plakát

Tenet (2020) 

Film hodnotím 9 z 10 a přijde mi že je hodně underrated. Když jsem si Tenet poprvé pustil měl jsem z toho filmu divný pocit. 1 půlka filmu je taková že moc nechápete co se děje a jenom se snažíte vstřebat spoustu informací o tom jak funguje invertování věcí atd. Ale 2 půlka filmu začne krásně rozuzlovat tu první a najednou začne dávat všechno smysl. Musím pochválit taky hodně kreativní akci. Souboje normálních lidí s těmi invertovanými jsou něco úplně nového co jen tak někde neuvidíte. A zároveň jsem milovník filmů s dobrým plot-twistem a myslím si že ten, který dostaneme na konci tohohle snímku je dost dobrý. Jediný problém jsem měl s některými hereckými výkony, ale to už je čistě můj názor.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Filmu jsem dal 5 hvězd a to nejsem největším fanouškem westernovek, ale při sledování jsem se náramně bavil. Je zábavné sledovat Djanga na cestě za sladkou pomstou na které proleje desítky litrů krve. Líbí se mi jak skrz celý film se Django učí novým věcem a nakonec se z pouhého otroka dopracuje na drsného lovce  odměn.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Vražda v orient expresu se mi líbila a dal jsem ji 4 hvězdy. Po dlouhé době tady máme vysokorozpočtový crimi film. Prvni věc co se mi líbila byl samozřejmě špičkový cast herců jako Johny Depp nebo Kenneth Branagh. Líbilo se mi jak film pracuje s odhalováním informací s jak víme jen tolik kolik ví hlavní postava. S každým dalším důkazem a výslechem je to divnejší a divnejší nejste si nikdy na 100% jistí tím kdo ten zločin zpáchal, protože jeden je víc podezdřelý než druhý.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Filmu jsem dal 4 z 5, protože si nezaslouží 3 hvězdy, ale byl jsem trochu zklamaný. Čekal jsem, že ve filmu bude víc Cameí, avšak to by mi vůbec nevadilo kdybych byl spokojený se zbytkem filmu. Zaprvé mi vadilo jak měl mít film mít původně 3 h a nakonec měl jen 2 h, jelikož si myslím že ta změna Scarlett Witch z dobra na zlo byla až moc rychlá a přišlo mi že to působilo trochu divně a také  některé další scény by si zasloužili více probrat do hloubky. Zadruhé mi vadilo, že jsem čekal že film, který se jmenuje Multiverse of Madness v sobě bude mít víc různorodých vesmíru, ale nakonec jich tam bylo jen pár, které nebyli tak zajímavé. Zatřetí mi vadilo jak Scarlett Witch dokázala vyřídit Ilumináty jako nic a chápu, že je to dost silná postava a možná by mi ani nevadilo kdyby je porazila, ale šlo to udělat líp a ne tak že za pár sekund sejme tým strážců multivesmíru. Celkově mi film přijde film jako promrhaný potenciál.

plakát

Batman (2022) 

Film hodnotím 5 z 5 přišel mi asi stejně dobrý jako Dark knight. Sice hodně lidí nesouhlasí, ale mě se líbí jak máme konečně šanci vidět Batmana z jeho temnější stránky a jak se celý film nese v takové strašidelné atmosféře, protože to se v superhrdinský/komiksových filmech moc nevidí. Pak musím vychválit soundtrack filmu + jak je film natočený, protože je tam dost originálních záběru např.(Když se Batman snaží chytit Penquina v Batmobilu nebo Batmanův seskok s wingsuitem).

plakát

Black Adam (2022) 

Filmu jsem dal 3 hvězdy. Není to žádný zázrak a je to převážně akce a CGI, ale i tak je to zábavné na druhé straně nemůžete ve filmu hledat nějakou větší hloubku, avšak to neznamená že to nemůže být dobrý film. 7 z 10 bych dal ve chvíli kdyby se film zaměřil více na Justice Society než na nudnou rodinku.