Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Případy 1. oddělení (2014) (seriál) 

Jako člověk, co byl u "fochu" mohu říct, že je to nejlepší český krimiseriál. Případy dle skutečnosti, stejné typy osob na pracovišti, slangové názvosloví a naprosto přesné vyobrazení pozadí vztahů jak osobních, tak na pracovišti. Postoj vedoucích i přáteská výpomoc mezi jinými odděleními. Herecké výkony mi příjdou výborné na českou tvorbu. Nemám tomuto seriálu co vytknout.

plakát

Elvis (2022) 

Příběh nebyl špatný, něco jsem se i dozvěděl z pozadí Elvisova života, co jsem nevěděl. První půlka filmu mě ovšem nějak nebavila, potom se to ale rozjelo. Hlavní představitel mi nějak do role nesedl. Ne, že bych si představil někoho jiného nebo, že by to odehrál špatně, ale prostě nesedl. Ovšem to je pouze subjektivní názor. Bohužel kvalit filmu Green Book to dle mého názoru nedosahovalo.

plakát

Pět let (2022) (seriál) 

Shlédl jsem to během odpoledne. Za mě dobře zpracované na televizní tvorbu. Mnozí by mohli říci, že toto téma by mohlo být omílané klišé, nicméně zpracování bylo nevšední. Herecké výkony se mi líbily a to snad od všech hlavních postav. Občas jsem si řekl, že takto bych si přesně představil, že se bude někdo reálně chovat. Nikterak přehnané. Takto zpracovaná tématika dokáže u nejednoho stolu rozvířit debatu, která vyústí v hádku. Po shlédnutí se nad příběhem nelze nezamyslet.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Seriál mě bavil, tady jsem čekal, že to bude slabší. Příjemně mě to překvapilo. Seriál v delší podobě, což nebylo na škodu, protože pochybuji, že někdo očekával a nebo chtěl víc. Opět jsem se místy zasmál a i když to není zrovna intelektuální zábava, je to příjemné odlehčení. Štáfek to prostě zahrál dobře a Prachař taky.

plakát

Praha - den & noc (2022) (pořad) odpad!

Chtěl bych psát seriózní slušnou recenzi, ale tady to prostě nejde. Viděl jsem jeden díl a dokoukal jsem to s nutnou dávkou sebezapření. V dnešní záplavě pořadů typu Výměna manželek nebo Love Island bych nečekal, že něco může být ještě o tolik horší. Tohle je naprosté dno televizní zábavy. Naprosto předvídatelný děj a otřesné výkony účinkujících (záměrně nepíšu herců, s herectvím to nemá nic společného). Bylo mi stydno za ně. Podobný pocit mám snad jen z Michala Davida, když v reklamě zpívá o kompotech nebo Přemka Forejta v burger outfitu. Taky bych nejraději vyhodil televizi z okna, napustil si vanu a podřezal si žíly. Nejde to popsat jinak než sračka, sračka, sračka.

plakát

Uncharted (2022) 

Bohužel jsem měl velké očekávání, následovalo trochu zklamání. Ale jen trochu. Vlastně jsem se nenudil. Hru jsem nehrál, ale Tom Holland dle mého názoru docela do role zapadl. Trochu vtipu, trochu toho kaskadérství a stále Tomovi projevy mládí. Bavil mě. Taktéž Mark Wahlberg, který je po většinu filmu sobec ale nakonec, jak to tak bývá, zvolí přátelství před bohatstvím a je zaděláno na pokračování, čemuž nasvědčuje i potitulková scéna. S tímhle duem v dalších dílech, pokud budou, mít problém nebudu. Role bohatého záporáka ztvárněná Banderasem se mi také líbila. Dobrou volbou byla Tati Gabrielle, jelikož jsem ji fakt v tom filmu nenáviděl, což u záporáků není rozhodně špatně. Bohužel místy totálně přehnané akční kousky a možná trochu předvídatelný děj. Pro milovníky Indiana Jonese si myslím, že je to nový nádech archeologického dobrodružství, které by mohlo fungovat.

plakát

Záchrana (2021) 

Skvěle zpracovaný dokument, který ukazuje, že naděje umírá poslední. Byl jsem z toho skutečně dojatý. Obětavost všech, kteří se záchranné akce účastnili a ukázka neskutečné profesionality a houževnatosti všech zúčastněných. Kromě samotné události to krásně vykresluje i to, co obnáší práce jeskynního potápěče a jakou tyto lidé musí mít povahu a odvahu. I když jsem si říkal, že skoro dvě hodiny o jedné záchranné akci bude až dost, ani chvíli jsem nepřemýšlel o tom, že to je zbytečně dlouhé.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Tento film byl dle mého názoru překvapení, jelikož v této době se silně propagoval Bohemian Rhapsody. Tak dobře napsané drama se srdcem, duší a komediálními prvky, skvěle zahrané oběma hlavními herci, kterému scénograf a kameraman dodali autentický vzhled z roku 1962. Opravdu skvělý skutečný příběh s tématy, s nimiž se mohou spojit všichni diváci - totiž hudba, rodina, rasa, sexualita, přátelství a láska - a Viggo Mortensen podává pravděpodobně svůj životní výkon. Mě osobně se tento film líbil více než Bohemian Rhapsody, nicméně je to pouze můj osobní názor.

plakát

Duna (2021) 

Duna je dokonalý zážitek, rozhodl jsem se před filmem nesledovat žádné trailery ani neprovádět průzkum a jsem docela rád, že jsem to udělal. Taktéž jsem neviděl ani první verzi z roku 1984, což nikterak nevadilo. Někomu se může zdát film příliš dlouhý a já bych mohl souhlasit s tím, že 150 minut je na první díl filmové série příliš, ale i tak jsem celou dobu seděl na kraji sedačky a přemýšlel, co se stane. Herecké výkony byly skvělé a Hans Zimmer jako obvykle předvedl svůj nezaměnitelný výkon. Villeneuve dal do filmu duši a každý záběr je umělecké dílo samo o sobě. Rozhodně doporučuji tento film vidět a již nyní se nemohu dočkat pokračování.

plakát

Svět podle Prota (2001) 

K-Pax je tak osvěžující podívaná, zejména v roce 2022 můžete opravdu ocenit, jak tichá a jemná je atmosféra celého filmu. Žádné přestřelky, výbuchy, scény s mimozemšťany nebo jakýkoliv pocit obyčejného hollywoodského půvabu. Tohle je opravdu skrytý klenot, možná proto, že byl před vydáním špatně propagován jako komedie, a i když má svůj humorný nádech, v žádném případě by neměl být považován za komedii. K-Pax je nesmírně podnětné sci-fi/drama a Kevin Spacey byl v hlavní roli velkolepý, ať už si jeho postavu Prota vykládáte, jak chcete (duševně vyšinutý člověk nebo mimozemšťan z planety K-Pax). Skutečně si nedokážu představit lepšího herce, který by se hodil do hlavní role tohoto vysoce nedoceněného snímku z roku 2001. K-Pax je mimořádně příjemný filmový zážitek, kde jsem na konci uronil slzu.