Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Faunův labyrint

Faunův labyrint (2006)

Je těžké psát komentář ke svému nejoblíbenějšímu filmu už jen proto, že právě u něho máte schopnost zveličovat a hýřit pozitivním hodnocením... ale myslím, že tady to ani jinak nepůjde! "Faunův labyrint je pohádka pro dospělé" - mnozí se tak o tomto skvostu nynější kinematografie vyjádřili...já bych to rád trochu doplnil - srdíčko dítěte se bude chvílemi stahovat slušnou rychlostí nad hrůzostrašnou pohádku, jeho fantazie pak ale naopak zaplesá nad dokonalými příšerkami... moderní dítě v tom prostě uvidí jinak pojatou "Alenku v říši divů"... my starší a pozornější diváci však spatříme čistou, ničím neposkvrněnou dokonalost dvou paralelních světů! Musím přiznat, že při závěrečných titulkách jsem ještě asi pět minut seděl a nemohl věřit vlastním očím... můj mozek byl doslova osvícen něčím tak nečekaným, že to jednoduše nedokázal vstřebat... uvedomil jsem si, že poznat rozdíl mezi realitou a dětskými představami, je neskutečný problém! Závěrem bych chtěl říct, že ač tento film neměl vůbec díky ztraceným poznámkách božského řeziséra del Tora vzniknout, díky bohu, že ho tu máme! Mně dal minimálně pořádnou inspiraci a vzal několik hodin přemýšlením nad celým vyzněním... 5* a 100%!

Hvězdný prach

Hvězdný prach (2007)

Moje nejoblíbenější pohádka, která mě dokáže rozesmát i rozbrečet... silná písnička od chlapecké skupiny Take That v závěrečných titulkách udělá nádhernou emocionální tečku za celým romaňtákem! 5*

Americká krása

Americká krása (1999)

Myšlenku, kterou prosazuji celý svůj dosavadní krátký život, jsem konečně našel i ve filmovém díle... Americká krása je snímek, kterému musíte tiše naslouchat a nechat se jím unést, jinak vám přijde JEN mírně nadprůměrný... ÚŽASNÉ! Mendes si mě získal na svoji stranu stejně jako Spacey...Americká krása si zaslouží 5* a to nejen proto, že mi rozumí ale i proto, že právě drsným způsobem narušila mých TOP TEN...! :-)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Když si vzpomenu na předchozí díl "Batman začíná", který mi přijde jako velmi slabý odvar tohoto dílu, musím k hodnocení ještě značně přidat! Nový Batman umí totiž všechno, co by správný hrdina měl umět - umí létat, milovat, věřit, nenávidět, pařit, bojovat a hlavně jezdit na jeho novém přírůstku - Batmotorce! Pocit nudy při filmu rozhodně neucítíte...! Spíše ve vás převládne neustálé napětí z očekávání nových Jokerových vylomenin. Co se týče Jokera, nemusím snad říkat, že Ledger předvedl jednu z nejlepších rolí psychopata vůbec a že jeho postava bude hodně dlouho žít a troufám si tvrdit, že hodně dlouho bude nepřekonatelná! Joker je pravý záporák, jak má být-jde z něho pořádný strach a to se ani nemusí skrývat v temných uličkách a děsit malé děti, ba naopak-nebojí se jít přímo mezi bandu zločinců ovládající město a ještě si do toho zpívat svoji diktátorskou píseň! A přitom ani na chvíli neztratit úsměv na tváři... :-) Temný rytíř je také film o brilantní hudebním doprovodu. Po dělší době hudebního sucha jsem zažil pocit, kdy mi hudba ještě více podněcuje cítění strachu, napětí, smutku apod. Soundtrack rozhodně stojí za poslechnutí... Nový Nolanův přírůstek do Bat-rodiny prostě válí a to bezesporu. Nemluví o tom jenom nadšení recenzenti, ale i kasy kin po celém světě, které doslova přetékají výdělky. Škoda jen, že pan Ledger se tohoto filomového šílenství kolem Batmana nedožil...děsně moc bych mu to přál...! Smekám klobouk a dávám za 100%!