Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Nádherný film, plný hluboké lidskosti. Brečela jsem pro Johna Coffeyho, dojemného obra s citlivou a čistou duší. Někomu to možná přijde jako ,,snaha o ždímání slz", ale není to náhodou poselstvím filmů, dostat z lidí emoce? Ať už slzy nebo smích... ? Jeden z nejlepších filmů, co jsem zatím viděla...

Gran Torino

Gran Torino (2008)

Co k tomuto filmu dodat? Možná to, že Clint Eastwood mě znovu po Million Dollar Baby dostal na kolena. Gran Torino je opravdový ,,majstrštyk", který by si nikdo neměl nechat ujít. Pobaví i rozpláče. A Walt Kowalski? To je mazák z dob, kdy chlapi byli ještě chlapi a jeho hlášky ve filmu nemají konkurenci:-) Vlastně ani nedokážu říct, co mě na Gran Torinu tak moc zaujalo. Prostě jsem koukala, najednou byly 2 hodiny pryč, já jsem ještě chvíli zírala, pak jsem setřela slzu a šla trochu předělat žebříček mých nejoblíbenějších filmů na ČSFD:-) PS: opravdu nechápu, jak tento film mohl porazit takový průměr, jako Milionář z chatrče. Šílená nespravedlnost!

Předčítač

Předčítač (2008)

Předčítač se zaslouženě dostal na přední místo v mé hitparádě:-) Krásný a citlivý film o lásce dvou naprosto rozdílných lidí. Mladého Michela, zamilovaného snílka s hlavou v oblacích, a Hanny, která vypadá jako tvrdá, nepřístupná žena, co není zvyklá se někomu svěřovat a nikoho nepotřebuje. Pak ale poznáváme, že pod tou drsnou slupkou se skrývá člověk, který je schopný citů a touží po lásce a něze jako každá lidská bytost. Milostné scény jsou natočeny vkusně a jemně, až se mi chvílemi tajil dech. Obdivuji oba herce, že je dokázaly zahrát tak nádherně přirozeně. Postava Hanny je dost rozporuplná, za celý film jsem ji úplně nepochopila. Ale každopádně někdy věci nejsou takové, jak na první pohled vypadají a člověk nikdy neví, co ho v životě potká a před jaké rozhodnutí bude postaven on.... Je lehké někoho odsoudit, ale kde se skrývá pravda? To se asi nedozvíme....

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Nádhera. Herecký koncert, který zabrnkal na moje nejcitlivější emoce. Hilary Swank jsem moc neznala, ale po zhlédnutí Million Dollar Baby jí skládám velkou poklonu. Postava Maggie Fitzgeraldové byla ukázka tak ryzího lidského charakteru, jaký snad v reálném světět nemůže existovat. Tváří v tvář její houževnatosti jsem se skoro styděla za svoje stálé výmluvy, proč mi zrovna něco nejde. Morgana Freemana jsem měla vždy moc ráda a ani tady nezklamal. A Clint Eastwood? Ten dokázal, že je opravdu veliký člověk, herec i režisér. Prosím o další takové filmy, dokážou divy.

Valkýra

Valkýra (2008)

U Valkýry jsem si celou dobu hrozně moc přála - a myslím, že jsem nebyla sama- aby to hlavním hrdinům vyšlo a bomba roztrhala toho ďábla na kusy - i když jsem věděla, že se to nestane.... Ale vůbec to nevadilo, i tak se celým filmem neslo napětí (tak teď už to ale opravdu musí prasknout!), které vygradovalo nastražením a výbuchem bomby té nestvůře přímo pod nosem. Myslím, že Tom Cruise zahrál Clause von Stauffenberga opravdu pěkně a důstojně (mimochodem, moc se mi líbila i paní Stauffenbergová, Carice van Houten). I ostatní herci, jak klaďasové, tak záporáci, se s tím poprali statečně. Připomněli nám, že v každé době se najdou jak lidé stateční s páteří v těle, tak přizdisráči. A Valkýra je poctou odvážlivcům, co chtěli změnit běh dějin a i když to nevyšlo, ani tváří v tvář smrti je nikdo nepřinutil ohnout záda. A my bychom neměli zapomenout... "Musíme dokázat světu, že nejsme všichni jako on,,

Nouzový východ

Nouzový východ (2008)

Ukázka toho, jak může dopadnout stylizace do role šťastné rodinky z předměstí, v té nejčernější podobě. Měli své sny, přání a představy, ale jejich život se stal jednotvárný a nudný, sami ani nevěděli jak. April nechtěla být ženuška z předměstí se stálým úsměvem na tváři co s ostaními odpoledne poklábosí o nejlepším receptu na koláč, snila o dráze herečky. A ani Frank netoužil po tom stát se jedním z davu, který ráno vyplivne metro a pak si zaleze do své kóje v práci, kterou nenávidí. Chtěli vše změnit a začít zase žít. Nejdříve tedy přišla obrovská radost a euforie z blížící se změny, konce trápení a přetvářky. Nakonec pád do deprese, strojených úsměvů, beznaděje a nenávisti takových rozměrů, že už není úniku. Nezbývá, než použít nouzový východ.... Kate a Leo byli užásní. Oba jsou herci s velkým H. Člověk by řekl, že se snad opravdu nenávidí.Ještě dlouho jsem přemýšlela o tom, jak rychle se šťastné manželství může změnit v dusivou past. A možná je to i varování, jakých chyb by se člověk měl vyvarovat, aby nedopadl podobně...

Pokání

Pokání (2007)

Už , když jsem viděla upoutávku na Pokání, věděla jsem, že na tenhle film musím jít. A zklamaná jsem rozhodně nebyla. Příběh osudové lásky, které nebylo přáno, mě dostal stejně jako ta přenádherná hudba, která ho doprovázela. Jen ze začátku jsem byla trochu zmatená ze skoků v ději. Ale jinak paráda, nemůžu jinak než 5* :-)

Já, legenda

Já, legenda (2007)

Je mi to moc líto, ale nemůžu dát 5 hvězdiček. I když jsem si to po celý film říkala, hrozně mě zklamal konec. Nevím, co to tvůrce napadlo, ale takhle pokazit tak skvěle rozjetý film, to se jen tak nevidí. Po naprosto parádním rozjezdu a výborné první půlce začíná film ztrácet na tempu a ke konci jako by mu došel dech úplně. Jinak originální příběh o osamělém chlapíkovi, co se protlouká pustým a zarostlým New Yorkem (ty scény byly bezkonkurenčně nejlepší!) v doprovodu svého věrného psa (ten se mi tam také líbil:-))), snaží se nezbláznit a bojí se noci, kdy se pro něj svět mění v horor. Do děje byly pěkně zařazeny i jeho vzpomínky, které nám osvětlí, co se stalo a proč. Will Smith je výborný herec a svoje (skoro) sólo zvládl perfektně. Dostal film o třídu výš. Nebýt jeho, tak nevím, nevím..... Prostě mě s tím koncem fakt naštvali:-)))

Amores perros - Láska je kurva

Amores perros - Láska je kurva (2000)

Drsný film o životě. O lidských osudech a vztazích, které jsou vzájemně propleteny možná víc, než si sami uvědomujeme .... A to vše natočeno v takovém tempu, že jsem seděla se zatajeným dechem a říkala jsem jsi : Sakra, jak tohle dopadne? .... Velmi zajímavý filmový zážitek.

Interview s upírem

Interview s upírem (1994)

Je nesmrtelnost dar, nebo prokletí? Krásně ponurý, zajímavě natočený film o upírovi, který se snaží nebýt tím, co je. Ani na chvilku jsem se nenudila. Z herců mě nejvíce zaujala malá Kristen Dunst, jejíž postava navždy malé, nevinně vyhlížející holčičky Claudie byla přímo děsivá. A samozřejmě také Brad Pitt, který roli smutného Luise, co hledá smysl své nové existence, zvládl výborně.