Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (10)

plakát

Nabarvené ptáče (2019) 

Naprosto chápu celkové hodnocení 68 %, naprosto chápu, že polovina lidí odcházela v kinech v průběhu filmu a celkově film působí velmi drsně, odporně až hororově na mnoho lidí, pro děti asi zcela nevhodný ... přesto, mé hodnocení je skvělé. Tak silné ztvárnění zajímavého a silného příběhu, a to ze všech stran lidí, kteří se na filmu podíleli. Řadím film na úroveň filmů Nikity Michalkova či Shawshaku. Jestli Vašek Marhoul předvede ještě něco lepšího v budoucnu, to je sakra výzva, ale myslím si, že pro něj to je vrcholné dílo jeho tvorby. Ve filmu, žádný úsměv, žádná legrace, jen surové ztvárnění té doby a místa, a krutosti, která tam byla, a dovolím si říci, nyní je na Ukrajině ze strany Ruska.

plakát

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023) 

Uff, podle me vrcholne dilo rezisera Scorsseho. A mohu jen potvrdit, co je psano v ostatnich recenzich. Na tu delku filmu jsem byl stale zaujat dejem, spise to zaujeti stoupalo, ac clovek od poloviny vi o co jde. Naprosto skvely padouch De Niro, famozni profi herecke vykony vsech, zejmena pak hlavnich postav, Leo a Lily skvela volba. Jedine "negativum", nejsem si jisty zda budu chtit film videt opakovane, protoze ten skvely pribeh a herecke vykony clovek sezere za ty tri hodky dosytosti, a fakt nevim jestli bude sila to skouknout znovu cele, kdyz vsechny zapletky a pribeh proste kompletne pochytil. Neni to so shake, neni to zabavne, je to 100 % surove a pravdive drama. Ale na prvni dobrou, skvele.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Naprostý souhlas s recenzemi ostatních, velice realistické provedení útěku z vězení, s precizním scénářem, chytrým humorem a samozřejmě výbornými hereckými výkony. První a druhé sledování filmu mne doslova přilepilo k obrazovce, zajímavé, chytré, vtipné a plně seriózní. S dobrou zápletkou v úvodu, zajímavým středním dějem ve vězení, a hlavně nečekaném řešení situace, po zjištění kdo je skutečný vrah, ze strany hlavní postavy. Na "šó šejk" se asi budu dívat v budoucnu vždy, když budou vysílat a bude na to plný čas (s ohledem na minutáž), prostě tenhle realistický příběh mě bude bavit vždy. A tak nějak v podstatě souhlasím s č. 1 v hodnocení všech filmů, prostě je patrně nejlepší, což je velká výzva pro scénáristy a režiséry do budoucna. A ještě dovětek, Morgan Freeman mě naprosto získal na svoji stranu právě díky tomuto filmu.

plakát

Zázraky přírody (2009) (pořad) 

Z počátku nový pořad vypadal velice kvalitně, seriózně, i vtipně. Kramár tomu dodal lehkost a vtip, Kořen zase odbornost. Postupem času logicky dochází nápady, témata, inspirace, a některé díly byly slabší, ale občas opět dokázali vytvořit poutavý a zajímavý díl. Bohužel v posledních dílech už vidím to vaření z vody, které není profi připravené, rádobyvtipné konverzace s hosty vázne, a stává se z toho takové komorní tragikomické představení. Bohužel po včerejším dílu už mne v hlavě probleskla myšlenka, a toto platíme z našich koncesionářských příspěvků? To už je prostě moc. Doporučil bych dvojici Kramár - Kořen vytvořit ještě pár dílů, ale pečlivých na profi úrovni a pak tuto kapitolu zcela uzavřít.

plakát

Ospalá díra (1999) 

Vysoké hodnocení nás zlákalo, ale ... Nic moc příběh a zápletka, dohání to profi výprava, choreo a samozřejmě Depp, ale celkově to je sice hezká pohádka pro dospělé, ale se slabším příběhem, po shlédnutí hodnotím průměrně.

plakát

Kosmo (2016) (seriál) 

Za mě doslova kultovní věc, kterou pro mne neznámý režisér Jan Bártek, ze scénáře Tomáše Baldýnskýho, dokázal vytvořit. Velice vhodný mix - casting herců, ať Dejvické divadlo, či Kopta, Hána, Žáček, atd. Za povšimnutí stojí lehce "trezorové" nevysílání seriálu v době vlády Andreje Hrabiše, ač byl seriál k vidění na ČT webu, čekal jsem na vysílání v TV, což se mi poštěstilo, až když ANO opustilo kormidlo vlády v ČR. Za mě je to prostě kultovní záležitost. Top scénka? Samozrejmě "Slovák" v podání mladého Labudy.

plakát

Špinarka (2022) (divadelní záznam) 

Člověk Věrku znal, či měl to štěstí osobně slyšet, jen v písních, na koncertech, ale málokdo zná její život. Těžké začátky, složitosti v rodině, bláznivé dospívání a raketový start, i následný pád. Až závěr života ji přinesl více rovnováhy a klidu. A to vše velice reálně ukazuje tato divadelní hra, musím velice ocenit představitelku Věrky, Markétu Matulovou, jak osobitě, ale zároveň profesionálně roli zahrála včetně pěveckých kvalit.

plakát

Haló, haló! (1982) (seriál) 

Když jsem nepravidelně viděl různé díly Haló, haló, prostě mi to bavilo. Ta britská legrace ze sebe sama přes Frantíky, kdy tyto národy se historicky pořád kočkují. Velice dobře připravené jednotlivé postavy seriálu, děj dílů, to je úplně jedno, ten britský humor se prostě uvaří na cokoli. Těžko hledat nejvtipnější postavu, možná plukovník Gruber či pošťák "bodré podoledne" ...

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Velice očekávaný film, doslova očekávané vrcholné dílo Tarantina, ale reakce v kinech překvapivě v podstatě půl na půl. Někomu se to vyloženě nelíbilo, ale já to pokládám opravdu za vrchol jeho filmové tvorby - kladný vrchol. Skvěle propracované dialogy a detaily postav, které skvěle jednotlivě gradují a finále dialogu, prostě nic, a to mne na tom baví nejvíc. Finále filmu už je taková třešnička na dortu, prostě tarantinovský styl tam musí být, velkolepý, krvavý a velice vtipný.

plakát

Chalupáři (1975) (seriál) 

Ač jsem seriál viděl zatím asi 30x, tak si jej nenechám ujít i v budoucnu. Důvod, přesné vystižení reálného života na vesnici, kde to žije, kde je veselo, kde jsou prostě obyčejné, převážně vtipné, situace ze života. A to je hlavní devíza a nadčasovost seriálu, seriál diváka v podstatě vtáhne do děje tak, že by chtěl situace ze seriálu přímo zažít. Pro mne nejvtipnější scénka na zdravotním středisku "nemám vyvařit nějaké jehly". Na tento seriál se budou lidé dívat ještě za 100 let si myslím.