Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Biografie (16)

Enya (herečka / skladatelka)

28.08.2010

Irská zpěvačka, instrumentalistka a skladatelka Eithne Patricia Ní Bhraonáin (známá pod pseudonymem Enya Brennan nebo jen Enya) se narodila 17. května 1961 v Gweedore (County Donegal, Irsko). Jméno jí dal dědeček a je gaelského původu (irská kelština) a nikoli irského, jak se mnozí mylně domnívají. Její otec vlastní hospodu… (více)

Sinéad O'Connor (herečka / skladatelka)

05.08.2010

Sinéad Marie Bernadette O’Connor se narodila v Dublinu 8. prosince 1966. Otec Sean pracoval jako stavební inženýr a se svou ženou Marií měl kromě Sinéad ještě čtyři děti (Josepha, Eimeara, Johna, a Eoin). Rodiče se brali velmi mladí a brzy se v jejich vztahu objevily problémy. Když bylo Sinéad osm let, rozvedli se a tři… (více)

Alanis Morissette (herečka / skladatelka / režisérka)

01.08.2010

Alanis Nadine Morissette se narodila 1. června 1974 v Ottawě, Kanada. Její matka, Georgia Mary Ann (rozená Feuesteinová), má maďarský původ a je učitelka, otec Alan Richard Morissette je ředitelem střední školy. Oba rodiče jsou katolíci. Alanis má dva bratry – Wadea (její o 12 minut starší dvojče), který pracuje jako instruktor… (více)

Caroline Dhavernas (herečka)

19.07.2010

Tato kanadská herečka se narodila 15. května 1978. Otec Sébastien Dhavernas a matka Michéle Deslauriers jsou taktéž herci. Sestra, se kterou má téměř totožnou barvu hlasu, se věnuje spíše než herectví dabingu. Díky francouzsko-kanadskému původu se její jméno Caroline čte jako „Carolyn“ a příjmení „Davernaus“ (v angličtině je… (více)

Dennis Gansel (režisér / scenárista / herec)

14.07.2010

Herec, scénarista a především režisér Dennis Gansel se narodil 4. října 1973 v Hannoveru. Od roku 1987 navštěvoval gymnázium Tellkampfschule v Hannoveru, kde roku 1993 úspěšně odmaturoval. Studia mu na necelé dva roky přerušila civilní služba, po ní se ale vrátil zpět do školy, konkrétně na Die Hochschule für Fernsehen und Film… (více)

Matt Lucas (herec / tvůrce / scenárista)

29.06.2010

Matthew Richard „Matt“ Lucas je známý britský komik, scénárista a herec. Je židovského původu, rodiče se jmenovali Diana a John Lucas a Matta vychovávali ve Stanmoru, společně se starším bratrem Howardem. Navštěvoval chlapeckou školu Haberdashers‘ Aske’s Boys School v Hertfordshire, stejně jako např. David Baddiel nebo Sacha… (více)

Ulrich Tukur (herec)

15.03.2010

Ulrich Tukur se narodil 26. července 1957 ve Vierheimu (Německo) jako Ulrich Scheurlen. Vyrůstal nedaleko Hanoveru, střední školu však absolvoval v USA, v Bostonu. Tam se také seznámil se svojí budoucí ženou, Amber Wood, se kterou má dvě dcery - Marlene a Lilian. Po škole se však vrátil zpět do Německa a studoval němčinu,… (více)

Lenny Kravitz (herec / skladatel / scenárista)

13.03.2010

Leonard Albert "Lenny" Kravitz (znám též jako Kravy Baby, The Krav a Romeo Blue) se narodil 26. května 1964 v New Yorku. Byl pojmenován po svém strýci, který zemřel ve válce v Koreji. Matka - Roxie Roker - pocházela z Baham a byla známá především díky své roli v sitcomu THE JEFFERSONS. Otec Sy Kravitz byl ruský žid původem z… (více)

PJ Harvey (skladatelka / herečka)

08.03.2010

Černé vlasy, rudé rty a osobité outfity, to je Polly Jean Harvey. Narodila se 9. října 1969 v Yeovil (Somerset, Anglie). Vyrůstala na ovčí farmě a její otec pracoval jako kameník a sochař, což PJ ovlivnilo i v jejím budoucím životě. Rodiče ji od mala vedli k hudbě, již v dětství uměla hrát na kytaru, housle a saxofon (časem… (více)

Mo'Nique (herečka)

23.02.2010

Monique Imes se narodila 11. prosince 1967 ve Woodlawn, Baltimore Country, Maryland. Otec, Steven Imes, Jr., pracuje jako drogový poradce a matka, Alice Imes, je inženýr. Má tři sourozence z nichž je Mo'nique nejmladší. Absolvovala Milford Mill High School a poté Morgan State University.Zprvu pracovala jako telefonistka na… (více)

Lee Daniels (producent / režisér / scenárista)

17.02.2010

Celým jménem Lee Louis Daniels se narodil 24.12.1959 ve Philadelphii (Pensylvánie, USA). Po dokončení střední školy odešel do Missouri na Lindenwood University in St. Charles. Poté se přestěhoval do Los Angeles, kde kupodivu začínal v agentuře poskytující ošetřovatelskou péči. Ve svých 21 letech si založil i svou vlastní… (více)

Gabourey Sidibe (herečka / režisérka)

26.06.2008

Narodila se 6. května 1983 v Brooklynu (New York). Otec, Ibnou Sidibe, původem ze Senegalu, pracuje jako taxikář a matka, Alice Tan Ridley, je R&B a gospel zpěvačka. Rodiče se rozvedli, když byla Gabourey ještě malá, vychovala ji matka v Harlemu. Navštěvovala několik škol v oblasti New Yorku, nakonec zvítězila psychologie… (více)

John Erick Dowdle (režisér / scenárista / tvůrce)

26.06.2008

John Erick Dowdle se narodil v prosinci 1973 v St. Paul v Minnesotě. Chodil na chlapeckou vojenskou katolickou střední školu St. Thomas Academy a po přijetí na University of Iowa se přestěhoval do Iowa City, kde konečně mohl udělat krok od psaní k filmu. Dva roky na to se John přestěhoval na Manhattan, kde se zapsal do… (více)

Agnieszka Wojtowicz-Vosloo (režisérka / scenáristka)

26.06.2008

Agnieszka Wojtowicz-Vosloo se narodila roku 1975 ve Varšavě. Vystudovala Tish School of the Arts v New Yorku, kde v roce 2003 úspěšně odpromovala.Svůj debutový film PATE (2001) uvedla na Sundance Film Festival a vyhrála s ním nejednu prestižní cenu, nejen za režii (Fielle d'Or at the Beverly Hills Film Festival, New York… (více)

Paula Patton (herečka / producentka)

26.06.2008

Paula Patton se narodila 5. prosince 1975 v Los Angeles, Kalifornie, USA. Matka pracovala jako učitelka a otec byl právník. Chodila na Hamilton Arts High School v Los Angeles, kde se velice ráda účastnila školních her (její nejoblíbenější role byla postava Abigail v The Crucible). Zapsala se na University of California at… (více)

Rose McIver (herečka / režisérka / scenáristka)

26.06.2008

Tato mladá nadějná herečka se narodila 20. října 1988 na Novém Zélandu. Její otec Mac pracuje jako fotograf a matka Annie je umělkyně. Rose má ještě staršího bratra Paula, který se věnuje hudbě a také herectví. Ve větší míře se věnovala tanci (balet a jazz), absolvovala Avondale College a nyní druhým rokem studuje psychologii a… (více)

Reklama