Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Tanec s vlky

Tanec s vlky (1990)

Nádhernej film o lidský opuštěnosti, o splynutí s přírodou, vykořenění z "civilizace", o lásce, přátelství, o statečnosti a zbabělosti, o umění žít, o tom, že barva kůže kvalitu člověka neurčuje... Prostě můj naprostej TOP!

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Tenhle film jsem si zamiloval hned, co jsem ho poprvý viděl v kině, dokázal mě svým vizuálem naprosto pohltit a dokonale mi vsugerovat vizi středověku. Když se k tomu přičte fakt, že miluju tu dobu, že miluju Skotsko a že se naprosto ztotožňuju s motivem boje za správnou věc, ať to dopadne jak chce, máme tu horkýho adepta na můj nejoblíbenější film (ačkoli film jako takový podle mě taky pár neřestma trpí..)

Výměna

Výměna (2008)

Velmi zdařilé drama podtržené vynikajícím výkonem A. Jolie, které to ještě navíc v retro oblečku ze 30. let neuvěřitelně sekne. Filmařsky úžasné a sugestivní dílo, vynikající jedinečným mixem žánrů. Za mě jediný myslitelný adept na letošního Oscara za nejlepší film (s TDK to snad v této kategorii nikdo soudný nemůže myslet vážně) a možná i ženskou hlavní roli - kdybych měl tu moc, tak tyhle dva by ho rozhodně neminuli ;-) Zařazuji do mé top 10 a Clinta definitivně mezi mé oblíbené režiséry. 95%