Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (2 428)

plakát

Discarnate (2018) 

Chvilkama děsně zajímavý, chvilkama krutá nuda. Sice se tam pořád něco děje, ale díky tomu, že nevíte, co je pravda a co halucinace, nemůžete se do toho nějak vcítit. Tak v polovině filmu si totiž řeknete, že jsou halucinace všechno a celé je to jinak. Což ale není úplně pravda. Nebylo to úplně zlý, herci v pohodě, masky dobrý, ale nějak mě to rozčilovalo a nesedlo mi to.

plakát

Bojovka (2017) 

Žádný zázrak to není, ale atmoféra funguje, byl jsem nedočkavý, jak to celé dopadne a všechno celkem rychle odsýpá. Taková jednohubka, na kterou rychle zapomenete, ale která na jeden večer zasytí.

plakát

Nightmare Cinema (2018) 

Celkem příjemný hororový výběr pěti povídek, které, jak to tak bývá, celkem kolísají ve své kvalitě. Potěšily ty, ve kterých bylo nějaké gore, Richard Chamberlain a Mickey Rourke ve vedlejších rolích. Nic, na co bych dlouho vzpomínal, ale na večer, kdy tradičně není nic v bedně, celkem dobrý.

plakát

Dr. Žako (2018) (pořad) 

Totální schizofrenie ČT.

plakát

Na špatné straně (2018) 

Zahler opět dokázal své kvality. Vybral si k tomu dva solidní herce, kde zvláště Gibson po dlouhé době hraje fakt zajímavý part. Akce je perfektní, dialogy jakoby o ničem a chování k postavám je naprosto bezcitné. Ani v jednom okamžiku si nemůžete být jistí, kdo s koho, kdo nakonec přežije a komu udělá balík zlata radost. Jedninou výtku bych měl přece jenom k délce, která je tentokrát ještě smrtelnější a kdy jsem se nejednou díval na hodinky. Jinak ale patádní film.

plakát

Pašerák (2018) 

Takové příběhy a role Clintovi sedí jako prdel na hrnec. V podstatě osamělý samorost, který je rozhádaný s kde kým se nakonec ukáže jako klaďas, který je schopen citu i velkých činů. Příběh je příjemný, ikdyž se nejedná zrovna o humorné téma a stejně všichno držíme Clintovi pěsti, ať s tím nakonec nějak vydrbe. A ono se tak vlastně i stane. Podařený film.

plakát

Aterrados (2017) 

První hodinka je naproasto geniální. Brutální scény, tajemná atmosféra a čekání, co se z toho vyklube. Pak asi tvůrci nevěděli, jak pokračovat, protože film se stává poněkud statický, akorát je bubu napřed v jednom domě, pak zase v dalším a tak podobně až do konce, který je takový nemastný, neslaný a stokrát viděný. Některé scény, jako třeba manželka v koupelně, či mrtvý synek u stolu jsou fakt perfektní, chtělo to ale více si pohrát se zbytkem. Celkově vzato ale velice dívatelná jednohubka.

plakát

Avengers: Endgame (2019) 

Pro mě rozhodně zklamání. Po emocionální pecce Infinity War je výsledek slabší. Nepůsobily na mě emoce, první dvě hodiny jsem se dokonce nudil. Akce je parádní, některé vtípky fakt dobré (někdo mi nadělal do kalhot), hudba grandiozní. Ale celkově se tam na tak dlouhý film stane hrozně málo věcí. Navíc konec je straaaaaaašně natahovaný a snad každá postava musí mít ten svůj konec. O předání štítu Kapitána Amerika se radši rozepisovat nebudu. Všechno je to prostě rutina a některé svízelné chvilky našich hrdinů jsou řešeny zcela nelogicky. Prostě někdo přiletí, něco se náhodou stane a hned je situace jiná. Thanos je ovšem skvělý a spolu s Thorem a pochopitelně Iron Manem si kradou film pro sebe. Stálo to rozhodně za to, ale čekal jsem trochu víc.

plakát

Klec (2019) (TV film) 

Jiříku, bomba! Nekompromisní příběh jednoho zoufalce (rozuměj hajzla), který potřebuje prachy stůj co stůj, a tak se rozhodl okrást nevinnou seniorku, jejíž čistotu zdůrazňuje "kostelovou" linkou. Taktéž Jendův charakter je zdůrazněn vedlejší linkou s matkou, jejím přítelem a Thanosem Etzlerem. Ústřední dvojka pak rozehraje naprosto famózní herecký koncert s několika překvapivými momenty, paní Galová se nevzdává bez boje a Jenda se občas zdá spíše jako oběť, než svině. Všechno dovršuje nekompromisní konec, který tam pasuje jak prdel na hrnec. Je neuvěřitelné, že Jirka Strach umí získat i do těch nejtitěrnějších štěků vynikající herce. To je jen další důkaz kvality režiséra i Klece. Hrozně mi sedla i Brzobohatého hudba, která parádně podtrhuje atmosféru. Už se mi dlouho nestalo, abych si u nějakého filmu ukousnul nehet. Klobouk dolů, Jiříku. Fakt se Ti to moc povedlo a ještě jednou tleskám.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Za poslední hutnou dvacetiminutovku dávám hvězdu navrch. Jinak nezajímavá nuda, kde je nápadů pomálu, postavy a jejich osudy mě nezajímaly a skoro všechny byly nesympatické. Na Harryho to nemá ani náhodou a vleče se to děsně. Další díl asi taky přetrpím, že bych se ale nějak těšil se říct nedá.