Reklama

Reklama

Válka Adolfa Hitlera

(seriál)
  • Austrálie Adolf Hitler’s War
Austrálie, 2020, 6x52 min

Obsahy(1)

Válka Adolfa Hitlera ukazuje jeden z nejvýznamnějších válečných konfliktů v historii lidstva z nového, velmi působivého a dramatického hlediska. Hitler šel umanutě za svým cílem, východní expanzí chtěl Třetí říši změnit v kontinentální velmoc, aby uskutečnil svůj sen o německé budoucnosti. Považoval za svoje poslání obsadit "pro německý národ" nová území, včetně Polska, Běloruské a Ukrajinské sovětské socialistické republiky a pobaltských republik. Válkou Adolfa Hitlera byla především tato válka na východě. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (4)

mikroslar 

všechny recenze uživatele

Kladu si otázku, pro koho je tento seriál dokumentů vytvořen. Nepřináší naprosto nic nového, ani technickým zpracováním ani úhlem pohledu, ani členěním informací. Vzhledem k tomu, že jde o Australský dokument, chápu že jsou okolnosti divákovi vysvětlovány na úrovni žáka základní školy- to bych ještě prominul a pochopil (byť nechápu, proč by si Australané nemohli pouštět docela dobré britské seriály zabývající se druhou světovou válkou),ale překvapuje mne naprostá nekoncepčnost při tvorbě scénáře, žádná jednotící linie, žádné body návaznosti po sobě následujících témat. Pro moderní dokument je to hodně málo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V dokumentu je hodně nových informací, které v podobných dokumentech nejsou. Treba to, že na ochrany ukrajinských železnic byli povolání ukrajinsti zeleznicari, kteří mizeli i se zbraněmi a podnikli úspěšně útoky. Nebo že 70% potravin spotrebovanych v Německu pocházel z Ukrajiny. Také jsem nevěděl, že německý tank Leopard neměl kulomety, takže v bitvě u Kurska stačilo na tank vylézt, odkrýt pokrop a dovnitř hodit granát. Taktika spálené zeme včetně vyhlazování můžu při ústupu Nemcu je zda se Rusy dodnes nezapomenuta. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších dokumentov, rekapitulujúcich druhú svetovú vojnu. Táto austrálska séria si vo veľkej miere pomáha všemožnými citátmi a výrokmi, čím sa od iných dokumentov aj celkom jasne odlišuje. Dokument niektoré dôležité udalosti preskakuje, ale to možno práve preto, že boli veľa krát povedané všade inde. O iných udalostiach sa zase snaží rozpovedať trochu inými slovami, no stále pravdivo (pričom mu ako dôkaz pomáhajú spomínané neustále výroky dotyčných predstaviteľov) a objektívne. Okrem tohto môžem doporučiť aj iný, len o rok starší a tak isto šesťdielny austrálsky vojnový seriál Vzestup a pád: bod zvratu 2. světové války ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama